kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TÜYLER ÜRPERTEN TABLOYU RAPORLAR KANITLIYOR .....   SABAHın ele geçirdiği raporlar, hastane mikrobu iddialarını kanıtlar nitelikte. Dr. Siyami Ersek Hastanesine, 53 milyon dolarlık Belçika kredisi kullanılarak 2000de yapılan 20 katlı bu kule bina eklendi.
Siyami Ersek'te ölümcül mikrop
'Sorumlu kimse hesap versin'
'ABD'de olsa hemen kapatılır'
'Tedavi yerine hasta ediyorsunuz'
98 hasta MRSA kaptı
Antibiyotikler yararsız

Azrail burada

Ünlü kalp hastanesi Siyami Ersek'i ölümcül hastane mikrobu kuşattı Önlem alınmadığı için bir yılda mikrobu kapan tam 40 hasta öldü.

Türkiye'nin en büyük kalp merkezi Siyami Ersek'te, hastaların ölüm kayıtlarına ulaşan SABAH korkunç gerçeği ortaya çıkardı: Servislere yayılan MRSA mikrobu son bir yılda ameliyat olan 5 bin hastadan 98'ine bulaştı... 40'ı öldü... Diğerleri de ölümle savaştı...

BEBEKLER DE KAPTI
Skandal bununla da kalmadı. "Enfeksiyon Komitesi" raporunda, hastanede "kayda değer enfeksiyon olmadığını" açıkladı... Buna karşın mikrop hastanedeki bebek bölümüne bile sıçradı. Tedavi gören 300 bebekten 5'i ölümcül mikrobu kaptı...

HASTANE KAPATILMALI
New York Cornell Üniversitesi kardiyoloğu Özgen Doğan, "ABD'de bir MRSA vakasında bile hastane kapatılır. Siyami Ersek'teki rakamlar korkunç. 'Hastaları iyileştirelim' derken, mikroptan ölmeleri kabul edilemez" dedi.


Siyami Ersek'te ölümcül mikrop

Siyami Ersek'te hastane mikrobu skandalı... 2005'te ameliyat edilen 5 bin hastadan 350'si mikrop kaptı, 40 hasta da yaşamını kaybetti.

SABAH, Avrupa'nın en büyük kalp hastanesi Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan 'hastane mikrobu' skandalını ortaya çıkarıyor. Hastanede ameliyat olan 100 hastanın kayıtlarına ulaşan SABAH, raporların tamamında 'ölüm mikrobu' olarak da bilinen hastane mikropları görüldüğünü belirledi. Raporlara göre ameliyatları başarılı geçen hastalar sonraki tedavileri sırasında MRSA, MSSA Staphylococcus, Candida, Pseudomanas ve Klebsiella spp. mikroplarını kaptı. Bu 100 hastadan 40'ı hastane mikrobu nedeniyle hayatını kaybederken 60'ı aylarca hastanede yattı. Kanları donduran bir diğer iddia ise, adlarını açıklamaktan kaçınan üst düzey hastane yetkililerinden geldi: Bu 100 rapor, buzdağının sadece görünen kısmı...

KARANTİNA UYGULANMADI
İddiaya göre mikropların görüldüğü yoğun bakım üniteleri ile ameliyathaneler karantina altına alınmadı. Ameliyathanede ya da yoğun bakımda enfekte olan hastalar, mikropları daha sonra alındıkları servislere taşıdılar. Doktorlar, hemşireler ve hasta yakınlarının da elleri aracılığıyla taşınan mikroplar, son bir yılda hemen hemen tüm servisleri sardı. Ölümcül mikroplar, eski binada 1'nci cerrahi yoğun bakım ünitesi ile 7 ameliyathanesi bulunan 2'nci ve 3'ncü cerrahi servisinde yatan birçok hastaya bulaştı. Yeni bina olarak anılan Kule Bina'da ise 30 yataklı yoğun bakım ünitesi, 6 adet ameliyathane, bebek yoğun bakım, çocuk servisi ile 4 ve 14'ncü katlar arasındaki tüm servisler mikropla doldu. SABAH muhabirleri, bu katlarda yaptıkları araştırmalar sırasında ise mikrop kapan hastaların diğer hastalarla aynı odaları paylaştığını tespit etti.

YOĞUN BAKIMA GİRİŞ SERBEST
Hastanenin eski binasının 10'uncu katındakicerrahi yoğun bakım ünitesinde, bir duvarla ikiye ayrılarak karantina birimi haline getirilen 8 yataklı bölümde de hastane mikropları bulunuyor. Kronik yoğun bakım servisi adı altında hizmet veren bölümde sadece enfekte olan hastalar yatıyor. Ancak giriş çıkış serbest... Başhekim Prof. Dr. İbrahim Yekeler'in odasının bitişiğinde yer alan üniteye hasta yakınları rahatlıkla girip çıkabiliyor. Oysa ki doktorların karantinaya özel elbiselerle girip çıkması gerekiyor. Hastanede bir başka iddia ise enfeksiyonlara bağlı ölümlerin artmasına karşın Başhekim İbrahim Yekeler'in, bir ay önce hastanenin kalbi sayılan sterilizasyon ünitesini anjiyo salonuna dönüştürmek için talimat verdiği yolunda. Başhekim Yekeler, Kule Bina'nın girişinde bulunan ve hastanenin tüm sterilizasyon işlemlerinin yapıldığı ünitenin yüzde 70'lik kısmını kurşun kaplatarak, anjiyo ünitesi haline getirtiyor. Oysa hastanede 5 tane anjiyo cihazı bulunduğu için bu yönde bir sıkıntı yaşanmıyor. Ayrıca söz konusu sterilizasyon ünitesi AB stardartlarında olduğu için de hastanenin değişiklik yapılmaması gereken üniteleri arasında yer alıyor.

AVRUPA'DAKİ ORAN YÜZDE 2
Hastane personeli geçen yıl ölümcül mikrop kapan hasta sayısının arttığını kabul ederken, hastane yönetiminin SABAH'ın raporlara ulaşması üzerine yaptığı açıklamada 2005 yılında ameliyat edilen 5 bin hastadan 350'sine hastane mikrobu bulaştığını bildirildi. Yani hastaların yüzde 7'si enfeksiyona yakalandı. Başhekim İbrahim Yekeler, eldeki imkanlar düşünülünce oranların 'normal' olduğunu savunuyor. Ancak New York Presbyterian Hastanesi'nden Kardiyolog Doç. Dr. Özgen Doğan'a göre, ABD'de bu oran yüzde 1.9. Avrupa'da ise en fazla yüzde 2.

YILDIZ ATEŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Gripli kuşlar Ankara'da
 Bütün dualar Hasan Ali için
 VIP'te izdiham var!
 Mekke'de ölenlerin sayısı 76'ya çıktı
YILMAZ ÖZDİL
Kışt gribi...
21 şehre kuş avlama yasağı...
ALİ KIRCA
Kınalı Yapıncak'la Şekerci Ali...
Soyadı...
FATİH ALTAYLI
Hesabı Mr. Hiç verecek
Dört günlük gecikmenin hesabını...
ERDAL ŞAFAK
İki arada bir derede
AK Partili Mehmet Dülger'e acıdık.
MEHMET ALTAN
Kuş gribinde kontrgerilla endişesi...
Dün sabah...
Üçüncü raund
İsrail Başbakanı Şaron, yeni kanama üzerine dün üçüncü kez ameliyata...
Berlusconi zam sözünü tutmayınca davalık oldu
Emekli Ida, "En düşük maaş 500 Euro olacak" diyen Berlusconi'ye oy...
Çekleri ödeme başkan Elini öpecekler
Çekleri ödeme başkan Elini öpecekler
G.Saray'daki para krizi 'şimdilik' çözüldü ama tartışmalar bitmiyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu