kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dülger'in ifadesi alınacak
"Hemen aradılar"

Dülger'in ifadesi alınacak

"Emine Hanım Çankaya'ya türbanla çıkamaz" diyen Dülger'in ifadesi alınacak.

Mehmet Dülger'in "Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'ne çıkarsa başını açmalı" şeklinde SABAH'a yaptığı açıklama tartışma yarattı... Meclis Başkanı Arınç: "Sayın Dülger, niçin bu konuşmayı yaptı doğrusu merak etmiyorum." AK Parti Genel Başkanvekili Fırat: "Çağırıp hesabını soracağız..."

Dülger'in ifadesi alınacak

AK Parti'li Mehmet Dülger'in "Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'ne çıkarsa başını açmalı" şeklinde açıklaması siyaset gündemine bomba gibi düştü.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Meclis Dışişleri Komisyon Başkanı Mehmet Dülger'in, "Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'ne çıkarsa başını açmalı" şeklinde SABAH'a yaptığı açıklama, AK Parti'yi sarstı. AK Parti yönetimi Dülger'in 'ifadesini" alacak. Açıklamaları konusunda parti yönetimini ikna edemezse Dülger hakkında yaptırım kararı çıkabilir. Meclis Başkanı Bülent Arınç, Dülger'in açıklamalarına tepki göstererek "2007 Nisan ayında yapılacak olan bir seçim için bir şeyler söylemenin çok faydalı olmadığını düşünüyorum. Sayın Dülger, hangi anlamda niçin, hangi sebeple bu konuşmayı yaptı doğrusu merak da etmiyorum" dedi. Dülger'in SABAH'ta yer alan ve gündeme bomba gibi düşen açıklamaları için Arınç, ironik bir benzetme de bulunarak, "Sayın Dülger, Sayın Emine Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığından mı bahsetti. Takip edemedim. Köşk'e nasıl çıkacak'' diye sordu. Arınç, ardından Anayasada Cumhurbaşkanlığı seçilmesiyle ilgili gerekli kriterlerin var olduğunu belirterek, "Anayasamızda Cumhurbaşkanının seçim süresi ne kadardır, bu süre bittiğinde hangi şartlar altında seçim yapılacaktır, Meclis içinden biri aday olursa nasıl aday olacak, dışarıdan birisi aday düşünülürse kaç milletvekilinin imzasıyla aday gösterileceğiyle ilgili gerekli bilgiler var" dedi.

NELER DEDİLER?"
*
NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı ve Kırıkkale vekili Vahit Erdem Cumhurbaşkanlığı seçimine daha zaman bulunduğunu anımsatarak, "Türkiye'nin modernleşmesi, gelişmesi kalkınması önceliklerimiz. Eskiden hep böyle problem olurdu. Meclis bu konuda bir karar verecektir" dedi.

* AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Dülger'i eleştirdi: "Tayyip Bey Çankaya'ya çıkar, Emine Hanım da Keçiören'deki evlerinde oturmaya devam eder. Tayyip Bey sabah Cumhurbaşkanlığı'nda çalışır, akşam evine döner. Böylece sorun da çözülmüş olur."

'GÖRÜŞECEĞİZ'
*
AK Parti Genel Başkanvekili Dengir Fırat "Çağırıp kendisiyle konuşacağız" dedi.

* AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ise açıklamalar için "Zamansız" dedi: Bayram değil, seyran değil. Bazı çevreler ara sıra bunu gündemin üst sıralarına taşımaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı ve türban konusundaki kriteri bir milletvekili sen, ben koyamayız. Türkiye hukuk devletidir. Hukukta olmayan ölçüleri koyma herkesi rencide eder. Hukuk dışında farklı şeyler mi var? Söylenen üzücü. Artema mı bu, aç kapa. Konuştuğumuz insan Başbakan. Bir siyasiyle ilgili değerlendirme yaparken hassas olmak gerekir. Dülger ile konuşacağız. Söyleyip söylemediğini soracağız.

ANAYASA ÖRNEĞİ
*
Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da "Bu düşünceleri Sayın Dülger ile yan yana getiremiyorum" dedi ve ekledi: Dülger AK Parti'ye gelirken Başbakanın ve ailesinin kılık kıyafetini biliyordu. Kimsenin bu konuda Başbakan'dan bazı taleplerde bulunmaya hakkı yoktur. Bunu yadırgıyorum. Çankaya kamusal alan mı. Böyle bir engel olsa Başbakan Başbakanlık konutunda oturamazdı. Yasalarımız Cumhurbaşkanı eşinin nasıl giyineceğini tarif ediyor mu? Böyle bir meseleyi tartışmaya açmanın açana, partilere ve Türkiye'ye hiçbir faydası yoktur.

Fatih ERTÜRK / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AK Parti'den 'Roj TV' protestosu
 Melih Gökçek'in 32 bürokratına dava
 'Babam ve oğlum' onları da ağlattı
 Ecevit'e yeni yıl hediyesi Mercedes
 Ağar ameliyat oldu
 Karzai Ankara'da
MAHMUT ÖVÜR
Bülent Ersoy, Baykal'dan randevu istedi
Geçen yılın...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Rollinson: Türk subaylar bana kibar davrandı
SABAH OLAY...
YAVUZ DONAT
Çankaya ve arı kovanı
Turgut Özal "Hüsnü" dedi...
Gişe çilesi bitiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın...
Aspendos yıkılmak üzere
Bilim adamlarının raporları, acil önlem alınmazsa, gürültülü...
Türkiye'de kuş gribinden ilk ölüm resmen açıklandı
Türkiye'de kuş gribinden ilk ölüm resmen açıklandı
Sağlık Bakanı Akdağ, yapılan testler sonucunda Van'da ölen Mehmet Ali...
Mini zirveden teröre karşı din formülü
Mini zirveden teröre karşı din formülü
Terör ve güvenlik zirvesinde 120 maddelik eylem planı görüşüldü.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu