kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Recep Akdağ
Türkiye'de kuş gribinden ilk ölüm resmen açıklandı
Hasta sayısı 14 oldu
Cenaze kireçlenerek toprağa verildi

Resmen kuş gribi

Sağlık Bakanı Akdağ, Ağrılı Ali'nin kuş gribinden öldüğünü açıkladı. Aynı virüsü taşıyan Fatma'nın durumu ise kritik.

Kuş gribi Güneydoğu Asya'dan sonra dünyada ilk defa Türkiye'de insan ölümüne yol açtı. Van'a getirilerek tedaviye alınan hastalardan Mehmet Ali Koçyiğit'in kuş gribinden öldüğü kesinleşti. Bakan Akdağ, abla Fatma'nın dışında, bir hastada daha kuş gribi şüphesi olduğunu açıkladı.

Türkiye'de kuş gribinden ilk ölüm resmen açıklandı

Sağlık Bakanı Akdağ, yapılan testler sonucunda Van'da ölen Mehmet Ali ve şu an tedavi gören ablasında kuş gribi belirlendiğini resmen açıkladı.... Hastalığın çocuklara geçmesi, hasta hayvanın etini yemeleri ile değil kesilmiş hasta hayvanların başlarıyla evde top oynamaları sonucu oldu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne getirilen hastalardan ikisinde kuş gribi olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ sonucu dün akşam düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Aynı aileden iki hastaya ait örneklerin Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü Başkanlığı'nda ve Çapa Tıp Fakültesi üroloji laboratuarında incelendiğini belirten Bakan Akdağ, sonuçların "pozitif'' olarak belirlendiğini kaydetti.

İKİSİ KESİN BİRİ ŞÜPHELİ
Sağlık Bakanı şöyle konuştu: "Bunlardan birisi hayatını kaybetmiş olan Mehmet Ali Koçyiğit. Zaten pozitif sonuçlar da Mehmet Ali Koçyiğit'in akciğerinden doğrudan alınan örneklerde tespit edilmiştir. Diğeri de Fatma Koçyiğit'tir. Onun da şu anda hastalığı ciddi bir durumdadır ve hastanede yatmaktadır. Üçüncü vakanın bulguları 'şüpheli pozitif' olarak bulunmuştur. Dolayısıyla her iki laboratuarın da pozitif olarak şu anda belirlediği vaka sayısı ikidir.'' Bakanlık kuş gribi şüphesinin ardından yaptığı incelemede Muhammet Ali Koçyiğit'in zatürree nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ancak şüpheli ölümün ardından devam eden incelemeler sonucu önceki gece zatürree dışında farklı virüs verileri saptandı. Muhammed Ali Koçyiğit'ten alınarak Ankara'ya gönderilen son kan örneklerine ileri düzeyde incelemeler yapıldı ve 'kuş gribi' virüsü bulguları belirlendi. Bunun ardından durumları ağır olan diğer kardeşlerin de kan örnekleri ileri düzeyde incelendi. Abla Fatma Koçyiğit'in de benzer virüs taşıdığı ortaya çıktı.

İNGİLTERE YOLCUSU
İncelemeler önceki gece 17.30 sıralarında yeniden başladı ve saat 2.30 sıralarına kadar devam etti. Verilerin şüphe göstermesi üzerine teşhisin kesinleşmesi için örneklerin İngiltere'ye gönderilmesine karar verildi. Şüpheli sonuçların ardından dün sabah Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı'ndan iki doktor ve Hacettepe Üniversitesi'nden seçilen beş kişilik bilimsel heyet bölgede incelemeler yapmak üzere Van'a hareket etti. Hastalığın insandan insana bulaşmamasının bu konudaki tehlikenin yayılmasını engellediği belirtildi. Ancak yine de şu an tedavileri devam eden üç kardeşin hastanenin özel bölümünde inceleme altında tutuldukları bildirildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan, 15 yaşındaki Fatma, 11 yaşındaki Hülya ve 6 yaşındaki Ali Hasan Koçyiğit'e, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine genel bağışıklık sistemini destekleyici tedaviler uygulanıyor. Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, kardeşlerden 15 yaşındaki Hülya Koçyiğit'in durumunun kritik olduğunu belirtti.

TOP OYNAMIŞLAR
Bu arada hastalık virüsünü taşıyan kardeşlerin hasta tavukları yedikleri için değil, evin içinde kestikten sonra kafalarıyla oyun oynadıkları için ölümcül virüsü kaptıkları üzerinde duruluyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tavuk etinin pişirilmesi sırasında kuş gribi mikrobunun yok olduğunu ancak bu oyun sırasında ellerine bulaşan kan yoluyla hastalığın bulaşabileceği olasılığı üzerinde duruyorlar. Bakanlık bölgede olası bir tehlikeye karşın ciddi önlemler almaya hazırlanıyor. Bölgedeki yabani kuşlardan diğer hayvanlara da hastalık bulaşma riski üzerine inceleme yapılacak. Bölgedeki tüm kuşların imhasına karar verildi. Ağrı İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun aldığı kararla da, bu ilin ilçelerinden merkeze kanatlı hayvan girişi ve Ağrı'daki hayvan ve semt pazarlarında kanatlı hayvan satışı yasaklandı.

HASTANEDE PANİK
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kuş gribi şüphesiyle tedavileri süren Koçyiğin ailesi hastanede neden olduğu panik sürüyor. Çocuk Servisi'ndeki doktor ve hemşirelerin maske takıp dolaşmaları, bu serviste tedavi altına alınan çocukların aileleri büyük endişe yaşamasına neden oluyor.

ESRA TÜZÜN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Mini zirveden teröre karşı din formülü
 Kendimi asla affetmeyeceğim
 Yeni Dubai Emiri tanıdık bir isim
 Darüşşafaka, Mustafa'ya yardım elini uzattı
 Manzara güzel bir de trafik tıkanmasa
 Gelecek yılki bayrama kadar kurban taksiti
 Gül, Ortadoğu'da barış tohumu ekti
 Hâkim tutukladı, başsavcı Canpolat serbest bıraktı
 Celalettin Cerrah vali mi oluyor?
 MİT'ten kargo şirketlerine uyarı
 Kaymakamdan 'Cep telefonum dinleniyor' iddiası
 Rektör Aşkın görevine başlıyor
 'Altın Vuruş'ta gözaltı sayısı 39'a yükseldi
 Ülkü Ocakları'nda kanlı devir teslim
 Emeklilik için sahte rapor veren doktorlara soruşturma
 Eski Bakan soyuldu
YILMAZ ÖZDİL
Bezden korkan devlet olur mu?
Deniyor ki, Tayyip Erdoğan...
ALİ KIRCA
Rüzgâr gibi...
Bebekler hangi dili konuşur doğduğunda?...
ÖMER LÜTFİ METE
Siyasette nefretî makamı
TBMM Dışişleri Komisyonu...
UMUR TALU
Ellerinde el parası!
İster bir taraftan "milliyetçi"...
FATİH ALTAYLI
Ben yaparım sen yapamazsın
Mehmet Dülger'in...
ERDAL ŞAFAK
Krizden ders almak
Ukrayna "Dersimizi aldık, doğalgaza...
Sahte Türk üye kazığı
Almanya Başbakanı Merkel'in partisinin, 'Bize onlar da üye' diyerek...
Beyin kanaması geçiren Şaron ölüm döşeğinde
İsrail Başbakanı Ariel Şaron dün gece beyin kanaması geçirdi.
Canaydın'ın Hat-Trick'i
Canaydın'ın Hat-Trick'i
G.Saray'da İliç ve Tomas ikna edilemedi. Herkese ödeme yapılmasını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu