kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dr. Kemal Seit Kadir
Barzaniler'in hepsi casustu

Barzani aleyhinde yazdığı için Kuzey Irak'ta 30 yıl hapis cezası alan Dr. Kemal Kadir'in makalesinde ilginç iddialar yer alıyor.

İşte Dr. Kemal Kadir'in sayfa başına 15 yıl hapis cezası aldığı 'Barzani karşıtı' makalesi:
Ataları casus olanlar bugün firavun kesiliyor. Örneğin Şex Selam. Ruslar için çalıştı. İlk görevi Osmanlı'ya sorun çıkarmaktı.
Bu casusluğa da Kürtçülük diyorlar. Sadece efendileri değişiyor. Bazen İsrail bazen Amerika! Casusluk yaparak büyük mafya oldular.


İşte sayfası 15 yıl ağır hapis cezası eden yazı

Dr. Kadir, 30 yıl hapis cezası almasına neden olan makalesinde, "Ataları casus olanlar bugün Kürdistan'da firavun kesiliyor" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Hükümeti Başkanı Mesut Barzani ve ailesini eleştiren bir makale yazan Dr. Kemal Seit Kadir, geçen hafta Kuzey Irak'a yaptığı gezi sırasında tutuklandı. Avusturya vatandaşı uluslararası hukuk uzmanı olan Kadir, Erbil mahkemesinde iki sayfalık yazısı nedeniyle, "Sayfa başına 15 yıl hapis" cezasına çarptırıldı. Avusturya ile Uluslararası Af Örgütü'nün serbest bırakılması için giriyimlerde bulunduğu Dr. Kadir'in, 30 yıl hapis cezası getiren yazısından satır başları şöyle:

RÜŞVET TEKLİF ETTİLER
"2 Eylül 2005 günü Hewl'de (Erbil) Kürdistan Emekçiler Partisi'nin radyosunda Irak anayasasına ilişkin yaptığım konuşmadan sonra, Barzani Ailesi beni parayla kandırmak için mektup gönderdi. Mektupta Salahaddin Üniversitesi'nde tekrar öğretim görevlisi olarak çalışmam isteniyordu. Bu mektubun kopyası halen bende. Birkaç kez Mesut Barzani ve oğlu Mesrur'a mesaj göndererek görüşme talebinde bulundum. Fakat yapacağımız görüşmenin iyi olmayacağını bildikleri için 'zamanımız yok' diyerek, görüşmeyi reddettiler. "Şimdi 'Kurdistanpost' sitesi aracılığıyla bu aileye ilişkin yazılarımı tekrar yayınlayıp Kürdistan'a dönüyorum. Sadece bu ailenin gözünü korkutmak için. Yaşam ve ölüm benim için aynı. Korkmuyorum. Özellikle de yaptıklarım günahkar Barzani ve ailesini ilgilendiriyorsa...

MALVARLIĞINIZI AÇIKLAYIN
"Benim gizli saklı hiçbir şeyim yok. Merak edenler de Viyana'ya gelip, bizzat yaşamıma tanık olabilirler. Viyana Üniversitesi'nin verdiği tek gözlü bir odam var, 2 fincan, birkaç mutfak parçası dışında hiçbir eşyam yok. Bir de siyaset vehukuk alanında yaptığım 2 doktoram bulunuyor. 25 yıldır aynı hesap numarasını kullanıyorum, param hiçbir şekilde artmadı, öyle ki eski bir araba alacak kadar para bile toplu bir şekilde elime geçmedi. "Saygıdeğer Barzani Ailesi'ne çağrım şu; gelin birlikte son 25 yıla ait mal varlıklarımızı, servetlerimizi kamuoyuna açıklayalım. O zaman çok iyi ortaya çıkar ki kim nereden ne kadar para almış, nasıl para kazanmış. Ama oldukça rahatım, bu yüzden de egemenlere istediğim kadar saldırabilirim.

CASUSLUK SUÇLAMASI
"Bunu da unutmayın; ataları casus olanlar bugün Kürdistan'da başımızda firavun kesiliyorlar. Bütün hikayeleri de böyle başladı zaten; Rahmetli kardeşleri Selam 1. Dünya Savaşı sırasında o zaman Rusya toprakları içinde bulunan Teblis'de çıkan isyanda Ruslar için çalışıyordu. Birinci görevi ise Osmanlı devletine sorun çıkarmaktı. "Bu casus faaliyetlerinin ismini de Kürtçülük koydular. O günden bu yana casusluk kültürü onlar arasında süregelmekte. Sadece efendileri değişiyor; bazen İsrail oluyor, bazen de ABD. Ancak Rusya karşısındaki görevleri hiç bir zaman değişmedi ve öyle kaldı. Zorlandıklarında buraya yöneliyorlar. Casusluk yaparken de büyük bir mafya oldular, Kürdistan'ı viraneye döndürdüler. Zaten kimse de onların islami kimliğine karışmıyor. İşte tüm bunlardan dolayı elimden geldiğince bu zalimlerin üstüne gitmek, onları rezil ve teşhir etmek benim için bir şereftir."

Mürsel ACAY / DİYARBAKIR / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Burun farkıyla kurtardı
 Ankara bu ara casus kaynıyor
 Terörle mücadele aracı var, ama siyasi irade yok
 Organize operasyon bir fener yüzünden 'patlamış'
 Çocuk yuvasında dansöz
 'Daha nice şehitler vermeye hazırız'
 Görme özürlü gencin 'ayrımcılık' mücadelesi
ÖMER LÜTFİ METE
Küresel minibüsçü kuralları
Kendi insanları için hayli...
UMUR TALU
Kuyudaki fikir
Bazen "ana fikir" i açıklamalı.
ERGUN BABAHAN
Sosyal sorumluluk ve SABAH
Turgay Ciner, SABAH...
ERDAL ŞAFAK
İkiyüzlü vicdanlar
Bugün Güney Asya'yı vuran tsunami...
MEHMET ALTAN
Fikir özgürlüğünün sınırını ne belirler?
Adaletli bir...
Muhittin olayı O'na yaradı
Paris'te yaşanan "göçmen ayaklanması" diğer partilerin oylarının...
Felaketin yıldönümü
Yaklaşık 216 bin kişinin ölümüne yol açan tsunaminin yıldönümü için...
Demoklesin Kılıcı
Demoklesin Kılıcı
G.Saray camiasının ileri gelenleri Canaydın'ın isteyerek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu