kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Otlu tart
Hafta sonu brunch keyfi
Cevizli waffle
Otlu tart
Zencefilli nane şuruplu meyve salatası
Nar ekşili domates salatası

Otlu tart

Hamuru hazırlamak için mayayı ilk suda çözün, sonra bunu yavaş yavaş un ve zeytinyağıyla karıştırın. Karışım yapışkanlıktan kurtulana kadar un ekleyip yoğurun. Üzerine bir bez kapatıp kabarması için bir kenara koyun ve iki saat bekletin. Bu sırada içine koyulacak tüm yeşil malzemeleri ince ince kıyın. Ayrı bir kapta krema, yumurta ve peynirleri tuz ve karabiberle karıştırıp kıyılmış yeşillikleri buna ilave edin. Bir saat üstü kapalı biçimde buzdolabında bekletin. Kabarmış hamuru un dökülmüş bir yüzeyde oklavayla ve çok inceltmeden yuvarlak bir şekilde açın. Bu açılmış örtü şeklindeki hamuru, 4-5 cm. yükseklikte ve 15 cm. çapındaki tart kabına koyun. Hamurunuzun genişliği tart kabının yanlarından sarkacak şekilde olmalıdır. İç malzemeyi doldurduktan sonra kenarlardan sarkan hamurları kesip yeniden yoğurun ve tart kalıbına kapak olacak şekilde tekrar açın. Bu açtığınız parça ile altta kalan parçayı birleştirerek tartın üstüne kapatın ve hamurla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra, kenarını taze biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Hamuru için (6-8 kişilik):
* 2 ya da 2 buçuk su bardağı un
* 1/3 paket yaş maya
* 4 kaşık zeytinyağı
* 1 küçük bardak ılık su

İçi için
* 1 kutu krema (200 gr.)
* 4 yumurta
* 250 gr. taze lor
* 100 gr. Light beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet nane
* Yarım demet fesleğen
* Yarım demet taze soğan
* Tuz-karabiber
* Süslemek için birkaç dal taze biberiye
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Anneanne rolüne gelene kadar oyuncu kalacağım
 Anadolu yakası AKM'sine kavuştu
 Masanızdan kalkmadan en güzel hediyeyi seçebilirsiniz
 Yuvalara baba şefkati girdi
 En 'trendy' etkinlik
 Bu insanları biz ünlü ediyoruz
 Türkiye'ye 'trivia' kitabı lazım
 Unutulan oyuncaklar takı oldu
 Sanata giden yolda bir hayat
 Denizin nazlı kızları yarın Boatshow'da görücüye çıkıyor
 Farklı mekanlar, tatlar
 Bu atölyede 'Caz yapın'
 Türkiye'de konser veremedi ROMANYA'DA ayakta alkışlandı
 Savaşın izlerini silmek kadınlar için çok zordur
 Sahnelerin en iyi oyunları
 Çıkartacak şeytan yok cinlerle idare ediyorlar
 Bizim evde isteyen başörtüsü isteyen de küpe takar
 Oxford, Türk lokumu ve büyülü bir dünya
 N'ayır bu filmleri unutmam mümkün değil
    Yazarlar
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
Başsavcı mesajı aldı
Başsavcı mesajı aldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Rektör Yücel Aşkın'ın...
Kapıkule hallaç pamuğu gibi
Kapıkule hallaç pamuğu gibi
Edirne Emniyeti'ne yaklaşık 6 ay önce atanan Hanefi Avcı'nın 5...
Gençlere Kubilay uyarısı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, "Menemen" mesajında irtica...
Denktaş'ın anıları vekilleri ağlattı
CHP Lideri Baykal'ın öncülüğünde Meclis'te düzenlenen konferansta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.