kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

16 Aralık Cuma
Almanca çocuk Noel şarkıları
Eski ahşap üç katlı bir evin alt katı. Sokak arasında. Misafirliğe gitmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi. Cafe. Samimi bir ortam. Solda mermer çeşme sağda kuyu. Titiz servis. Tatlılar, öğle yemekleri. Adı: Fotini. Eskiden o evde oturan yaşlı teyzenin adı. Anlamı. Işıklama, aydınlatma. Bu pazar öğleden sonra çocuklar için Almanca Noel şarkıları etkinliği yapılacak. (0212) 287 64 20. A r - navutköy. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Büyük Beşiktaş Çarşısı önündeki park. Ana cadde kenarında. Zaman: 6 Aralık. Kitap ve ayakkabı satan tezgah: 1 Çakmak, cep telefonu satılan üç tekerlikli camekanlı tezgah: 1. Ağaç altında birlikte cep telefonu ile meşgul olan yaşlılar: 2 Ağaç altında lise öğrencileri: 2. Bir kız bir erkek. Etrafta yerlerdeki güvercin sayısı: 86

17 Aralık Cumartesi
Dalında Bodrum mandalina
Çeşitli organik sağlıklı meyveler. Bodrum yapraklı mandalina: kilosu 3 lira. Isparta elma. Kilosu: 3.750 kuruş. Antalya Avokado, tane 2.5 lira. Bergamut kilo 12 lira, Antalya. Siirt Pervari Karakovan balı 45 lira. Ayrıca Kuru ciltler ya da 40 yaş üzeri hanımlar için Zerdali Çekirdeği Yağı. Mekanın adı. Kırk Ambar. (0212) 236 98 88. Ayrıca mahalleden bir sıcaklık haberi: Hayvan kafası, kurt, aslan başı şeklinde terlik 15 milyon. Kartal heykelli çarşı meydanında. Beşiktaş. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 17 Aralık 1949. " Büyüklük yasak değil. Yasak olan egemen çevrelerin onaylamadığı büyüklük."

18 Aralık Pazar
On kez çaldırılan telefon
Kitabın adı: Yaz Evi, Daha Sonra. Yazarı: Judith Hermann. Metis Yayınları Kasım 2005. 145 sayfalık kitaptan yedi cümle: 1. Büyük-büyükannem üşüyen ellerini semaverde ısıtır, sanatçılarla bilim adamlarından gitmelerini istemeyecek kadar halsiz olurmuş. 2. Stein, mırıltıya benzeyen, tuhaf bir ses çıkardı, yazın kapalı camlara çarpan sineklerin sesi gibiydi. 3. Uzaktan uzağa bir şey anlıyordum, ama çok uzaktaydı bu. 4. Öylesine dokunulmazdı ki, tıpkı senin hoşlandığın gibi, çok uzaktı, ona bakıp hakkında hikayeler uydurabilirdin. 5. Oğlana cam gözler almışlar, değiştire değiştire kullanması için beş tane kahverengi cam göz, iki kardeş kavga ettiğinde anneannem cam gözleri yere atar, "Arayın bakayım sizi sakatlar", dermiş. 6. Ona düzenli olarak haftada üç kez telefon ettim, her seferinde on kez çaldırdım telefonu, sonra kapattım. 7. Bu mektupları okumak büyük-büyükannemi çok yoruyormuş.

19 Aralık Pazartesi
Haydarpaşa - Gebze
Banliyö treninde neler satılıyor? 1. Üç adet Japon yapıştırıcı 50 kuruş. 2. Kalem hediyeli suni deriden para cüzdanı 2 lira. 3. Üç adet ıslak mendil bir lira. 4. Dikiş seti bir lira. Mektup bilgisi Halikarnas Balıkçısı'ndan Azra Erhat'a. 19 Aralık 1958. "Bazı kuşlar vardır, uyudukları zaman başlarını döndürüp kanatlarının altına alırlar. Ben de öyle, yüreğimi ve gönlümü dinledim."

20 Aralık Salı
Kayısılı muhallebi
Üç katlı eski ahşap bir ev. En alt katı lokanta. Civar çalışanlara etli ve sıcak ev yemekleri. Kayısılı muhallebi 2.5 lira. Duvarlarda ilanlar, resimler. Dışarıda iki masa. Tentenin altında. Sokağın adı da güzel: Manolya Sokak. Adı: Şef Makbul Ev Yemekleri. (0212) 358 55 36. Bebek. İndirim bilgisi: Sevdiklerinize daha güzel ve sağlıklı günler için ekolojik ürünlerle hazırlanmış özel yeni yıl hediyeleri vermek istiyorsanız, Ambar Ekolojik ve Doğal Ürünler Dükkanı'nda 31.12.2005 tarihine kadar tüm nakit alışverişlerde % 10 indirim yapılıyor. Adres: İstiklal Cad. Kallavi Sok. No.12.Tel: (0212) 292 92 72 Beyoğluwww.nuhunambari.com

21 Aralık Çarşamba
Üç fotoğraf
1. Sarmış asma yaprağı ile üç katlı eski evin sarı badanası aynı tonda. Tayyareci Suphi Sokak. Arnavutköy. 2. Çinko kaplı gri ev, Beşiktaş. Behçet Necatigil Sokak'ta köşede. Beşiktaş. 3. Evden eve asılı iplerde kurumaya rüzgara bırakılmış çamaşırlar. Kölemen Çıkmazı, Galata. Ev sırrı bilgisi: Mobilyalarınız kolay tozlanmasın diye 1 litre suya bir kaşık sirke ve gliserin karıştırın, yumuşak bir bezle bunu mobilyalarınıza sürün.

22 Aralık Perşembe
Karadeniz ve Azeri mutfağı
Yeni bir mekan. Henüz altı aylık. Adı: Lazeri. Laz ve Azeri yemekleri ağırlıklı. Sahipleri iki hanım. Suna Alkın ile Müjgan Karaer. Küçük, sempatik bir mekan. Sadece öğlenleri açık. Civardan bankacılar, milletvekilleri meclise yakın rağbet ediyor. Etli zeytinyağlı sarmalar. Rize şeker kuru fasulyesi. Karadeniz lahana çorbası. Evlere sipariş hazırlanıyor. Güvenlik Caddesi. (0312) 426 60 86. Ankara. Yeni yıl hediyesi bilgisi: CD. The Essential Caruso. A collection of his greatest performances. MCCD090.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Afganistan'daki tek renk kadınların mavi burkaları
 Bu organizasyona Süpermen mi dayanır?
 Yamakasi geri döndü
 Bu kadarını beklemiyorduk!
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Albüm
 Picasso İstanbul'da
 Kaplan gibi sıçra yılan gibi sürün
 Aman Tanrım bu Farinelli!..
 Kadın DJ'lerin gece mesaisi
 Papatya gibisin beyaz ve ince
 Cilalı Brit Pop çağından sesler
 Güzel olduğunuz kadar küstahsınız da!..
 7 gün 7 gece
 Kumpanya yola devam ediyor
 Öğrenci "iş"i
 Fotoğrafın ABC'si
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Riva'yı TOKİ yapacak
Riva'yı TOKİ yapacak
Refik Arkan, Riva'da bilinmeyenleri anlattı: "Projeyi TOKİ...
Gücünüz bu mu?
Gücünüz bu mu?
Şans isteyen ve G.Antep maçında dökülen oyuncular Daum'u kızdırdı.
Başsavcı mesajı aldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Rektör Yücel Aşkın'ın...
Kapıkule hallaç pamuğu gibi
Edirne Emniyeti'ne yaklaşık 6 ay önce atanan Hanefi Avcı'nın 5...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.