kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Emlak
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kışın soğuk eli
Kar yağışı hafta ortası geri geliyor

Kışın soğuk eli

Kar yağışı ve soğuk hava, tüm yurtta yaşamı olumsuz etkilerken, kayak merkezi Uludağ'da yılbaşı öncesi yağan kar büyük sevinçle karşılandı.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası, yurtta hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İstanbul'da su baskını ve taşkınlar birçok ev ve işyerini sular altında bırakırken Bursa, Bolu, Düzce ve Sakarya'da çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle kentin yüksek mahallelerinde etkili olan karla birlikte alarma geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri kavşak ve hastane acil girişlerine müdahale ederken, 75 kişilik karla mücadele ekibi 3 vardiya halinde 24 saat çalıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin 5 bin ton tuz stokunun bulunduğunu ifade etti.

ULUDAĞ'DA KAR SEVİNCİ
Öte yandan, bir süredir kar yağışı olmaması nedeniyle zor günler geçiren Türkiye'nin kış turizm merkezi Uludağ'daki turistik tesis işletmecileri, üç gündür süren ve önceki gece hızlanan kar yağışıyla sevindi. Kar kalınlığı yaklaşık yarım metreyi buldu. Neredeyse kar duasına çıkma noktasına gelen işletmeciler kar olmaması nedeniyle ağırlaşan yılbaşı rezervasyonlarının da hızlanmasını bekliyor. Eskişehir'de de kar kalınlığı 7 santimetreyeulaştı. Karayolları ekipleri çalışmalarını gün boyunca sürdürürken, sürücüler, kaygan yol ve buzlanmaya karşı uyarıldı. Bolu'da kar yağışı nedeniyle 96 köyün elektriği kesilirken Mudurnu ve Gerede ilçelerinde telefon santrallerinin çalışmadığı, bu yüzden haberleşmenin yapılamadığı bildirildi. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini belirttirken kar kalınlığının Bolu merkezde 8, Kartalkaya'da 35, Abant'ta 20, Bolu Dağı'nda ise 10 santimetreye ulaştığını bildirildi. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde ise ulaşım kontrollü şekilde sağlandı.

TIR'LAR YOLDA KALDI
Düzce'de de Akçakoca-Düzce karayolu Kabalak, Tepeköy ve Şifalı Su mevkii kısmen ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle bazı TIR'lar yolda kalırken, jandarma ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Kocaeli'nde ise dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle 28 köy ve 27 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim- öğretime dün ve bugün ara verildi. Ankara'da ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullar yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşacak buzlanma ve don nedeniyle bugün için tatilBOLU DAĞI’NDA TRAFİK DURDU Bolu dağı kesiminde etkili olan kar yağışı zaman zaman trafik kazalarına neden oluyor. İki TIR’ın yoldan çıkması sonucu Bolu- İstanbul arasında trafik aksadı. Bolu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de Ankara’dan İstanbul yönüne gidecek olan TIR ve kamyonlara Abant gişelerinde çıkış izni vermiyor. Araçlar, dinlenme tesislerinde bekletiliyor. Trafik ekipleri araçlara zincir takılmasını mecbur tutuyor.edildi. Kastamonu ve Konya ile Balıkesir'in Manyas ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kara kış tüm Trakya'yı etkisi altına alırken, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ağaçlar yıkıldı, araçlar yollarda mahsur kaldı, köy yoları kapandı. Kapıkule- İstanbul seferini yapan TCDD'ye ait yolcu treni gecikmeli olarak seferini tamamladı.

SOBA DUMANI ZEHİRLEDİ
Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde Marmara Denizi'ne dökülen derenin yağışların ardından taşarak sahil yolunda büyük hasara neden olduğunu bildirildi. Sakarya'da ise 5 köy yolu ulaşıma kapanırken elektrik ve telefon hatları hasar gördü. Bu arada dün tüm yurtta sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kişi öldü, 46 kişi hastanelik oldu. Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Metin Akçay ile Ordu'nun Kumru ilçesinde Casim Benze öldü. Niğde, Kayseri, Çorum, Samsun, Bursa, Konya, Eskişehir ve Aydın'da zehirlenen 46 kişi tedavi altına alındı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir kişinin donarak öldüğü bildirildi.

İsmet ACAR / Erdem ESEN / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Erken uyarı rahatlattı
 Sele 'amfibik' müdahale
 'O milliyetçi ve vatanseverdir'
 Kayyum, Hülya Sözer'e dava açtı
 Ölümlü kapkaça ömür boyu
 Sağlık için 10 doğal silah
 Neşeli ol ki başarılı kalasın
 Hiç bozuntuya vermedi
 Iglesias'ın babası öldü
 Sosyete işkembecisi cezaevine gönderildi
 Artvinliler'den hayırlı horon
 'Cumhuriyetin aydınlık yüzleri' diploma aldı
 Kadıköy'deki 39 dükkan yıkıldı
 Büyükşehir'e ziyaretçi akını
 'Kara trafiğinin çözümü denizde'
 İDO bayramda ek sefer yapacak
 Gazhaneler kültür merkezi oluyor
 Film Türkiye'de izlenir!
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
"Cumhuriyet'i çok sevmiştim..."
Şişirilen konuya...
EMRE AKÖZ
'B' sınıfı bir ülke
Hem uzun yıllar masa başında...
MEHMET BARLAS
Hiç meyve ağacını balta ile tehdit ettiniz mi?
İsrail'de...
SAVAŞ AY
Çamaşır suyuyla diyaliz makinesi temizlenir mi?
Hangi...
HINCAL ULUÇ
Fikirlere özgürlük.. Ama sadece...
Nereden tutsan elinde kalıyor
Nereden tutsan elinde kalıyor
1- Beşiktaş'ta borç, muhalefete göre 111 milyon YTL'ye ulaştı.
Topu yönetime attı
Topu yönetime attı
Tigana ile Demirören transfer zirvesi yaptı. Bütçe sınırlı olunca...
Seçim yasası değişiyor
AK Partili 49 milletvekili Seçim Yasası'nın değiştirilmesi için yasa...
Pamuk dosyası yargıya iade
Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazar Orhan Pamuk'un...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu