kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlhan Selçuk
Sessizliğini bozdu

İlhan Selçuk'tan kendisine 'takiyyeci, darbeci, faşist' diyen Hasan Cemal'e: Hasan'ı ben gazeteci yaptım. Suç bende!.

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk suskunluğunu bozdu. Selçuk, "Cumhuriyet'i Çok Sevdim" kitabında kendisine 'takiyyeci, komünist, Stalinci, askerci' diyen Hasan Cemal'e köşesinden cevap verdi: Hasan'ı gazeteciliğe ben başlattım. Cumhuriyet'e girmesini sağladım. Bu yoldaki rolümü rahmetli Uğur Mumcu 'Herkes yazmak için ilham bekler, Hasan ise İlhan bekler' diye dile getirmişti.

Herkes ilham o İlhan bekler!

İlhan Selçuk, kendisine "takiyyeci' diyen Hasan Cemal'e Mumcu'nun sözünü hatırlattı.

Milliyet gazetesi köşe yazarı Hasan Cemal'in Cumhuriyet Gazetesi'ndeki "iç savaşı" anlattığı "Cumhuriyet'i Çok Sevdim" adlı kitabı piyasaya çıkmadan basın dünyasını karıştırdı. Cemal'in, kitabıyla ilgili gazetelere verdiği röportajlarda "takiyeci", "faşist", "askerci" diye suçladığı İlhan Selçuk da suskunluğunu bozdu ve 2 gün sonra Cemal'e Cumhuriyet'teki köşesinden yanıt verdi. Hasan Cemal, geçen hafta sonu Milliyet, Hürriyet ve Vatan Gazetesi'nde birinci sayfadan anonslu ve geniş yer kaplayan röportajlarında, Cumhuriyet'te yaşananları anlattığı kitabıyla ilgili bilgi verirken, gazetenin sahibi Nadir Nadi ve eşi Berin Nadi'den Uğur Mumcu'ya, Yalçın Doğan'dan Bahriye Üçok'a, Oktay Akbal'a kadar önemli isimlere sert suçlamalar yöneltti.

2 KLASÖR SÖVGÜYE YANIT
Cemal, savunmasını da şöyle yaptı: "1992'de ayrıldım Cumhuriyet'ten. Toplam 18 yıl çalıştım. 11 yıl genel yayın müdürlüğü yaptıktan sonra, vazoyu kırdık. Bir iç savaş yaşandı. Yıllar yılı çok yakın olduğum arkadaşlarım, bana çok ağır laflar ettiler. İftira attılar, hatta yalan yazdılar. Bense 13 yıl tek bir kelime söylemedim. Buna karşılık, bana edilen küfürler iki klasörü dolduruyor. O küfürlerden sadece 4 cümle aldım: Hikmet Çetinkaya'dan, Uğur Mumcu'dan, Oktay Akbal'dan ve Ali Sirmen'den birer cümle. Oysa onlar 'Ahlaksızlığıyla basın tarihine geçecektir' demiş insanlardır. Diyeceğim, 13 yıllık suskunluktan sonra, söyleyeceklerimi 600 sayfalık kitaba sığdırmışım çok mu?" Cemal, en ağır eleştirileri ise İlhan Selçuk'a yöneltti. Cemal'in bu sözlerine İlhan Selçuk, dün Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde "Aydın Doğan'a Bir Soru" başlıklı yazısıyla yanıt verdi. Kitabı okumadığını ancak Hasan Cemal'in gazetelerden kendisine yönelik "komünist, faşist, darbeci, askerci, Stalinci, TKP ileilişkili, takiyyeci" gibi suçlamalarına "Eh, bunların tümünü bir araya getirmek kolay değil... Aferin bana!.. Ancak bu konuda suç yine bendedir" dedi. Hasan Cemal'i gazeteciliğe Yön dergisinde kendisinin başlattığını Cumhuriyet'te yazmasını ve yayın müdürü olmasını da Nadir Nadi nezdinde yine kendisinin sağladığını belirterek, "Bütün suç bende" diyen Selçuk, Uğur Mumcu'nun "Herkes yazmak ilham bekler, Hasan ise İlhan bekler" dediğini de hatırlattı. "Hasan Cemal'in bir ruh doktorunun muayenehanesindeki divana uzanmış hasta gibi konuştuğunu" söyleyen Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk, "Hasan Cemal'in ruhundaki bana karşı birikiminin nereden kaynaklandığını çok iyi anlıyorum. Peki ama Uğur Mumcu'ya Nadir Nadi'ye Berin Nadi'ye kin ve nefreti nerden kaynaklanıyor"diye sordu.

DOSTUM DOĞAN BİLİYOR MU?
Selçuk, şöyle devam etti: "Tek başına bir gazete olan Cumhuriyet'e Türkiye'nin satış ve reklamda en büyük medya grubu olan Doğan Holding gazetelerinin ortaklaşa saldırı ve sövgü harekatı ortadadır. Dost bildiğim ve sevdiğim Aydın Doğan'ın bu harekat dan haberi var mıydı? Yok muydu? Sorunun yanıtını dostum Aydın Doğan açıklarsa mutlu olurum; Ama, açıklamasa da kendimi yanıtını almış sayacağım."

AKBAL: HİÇ SIKILMADIN MI?
Cumhuriyet yazarı Oktay Akbal da, kitabın Doğan grubu yayın organlarında geniş bir şekilde yer almasını Cumhuriyet gazetesine yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi. Akbal, şöyle yazdı: "Sormak gerekir 'Cumhuriyeti, çok sevmiştim' adlı kitabın yazarına. Nasıl dayandın onca yıl, yazılarını İlhan Selçuk'un yazmasına, onun yanında göreve yapmaya, sözünden çıkmamaya?.. Koskoca adamdın, hiç sıkılmadın mı? Şimdi iç birikintilerini dökerken geçmişteki kişiliğinden bir sıkıntı duymuyor musun?"

HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İçki yasağı turizmi sıkıntıya sokar
 Falcılara adli darbe
 Rektöre protesto
 'Kayıt dışı cepte' mesaj uyarısı
 Yaşam süremiz bir yıl uzadı
 Demirel yeniden yargılanacak
 Kimlik tartışmasına bu sefer 'din bağı' karıştı
 Varoşların kod adı: Suç oranı yüzde 285
 'Irak'ın bölünmesi bizi korkutmaz'
 Sürpriz görevden alma
 Rumsfeld'e PKK brifingi
 Öcalan yeniden sanık
 Noel Baba, barış ödülü için 'sıradışı rahibe'yi seçti
 Şimşek'in avukatından ilginç talep
 Otomobil kamyon oldu
 Her 7 kişiden biri yeşil kart sahibi
YILMAZ ÖZDİL
Mutfak makro tencere mikro
Amerikalı heyet Moskova'ya...
UMUR TALU
Gazeteci anıları
Az kalsın "gazeteci anaları" diye...
FATİH ALTAYLI
Önüm arkam sağım solum kimlik
Başbakan Erdoğan'ın...
ERGUN BABAHAN
Sabah niye kullanmadı?
Abdullah Öcalan'ın Türkiye...
ERDAL ŞAFAK
Şemdinli'den Christchurch'a
Erdoğan dün Yeni Zelanda...
Askeri uçak apartmana girdi: 128 ölü
94 kişi taşıyan kargo uçağı motorundaki arıza yüzünden başkentte 10...
Kaçırdıkları adam için özür diledi
ABD Dışişleri Bakanı Rice, CIA'nın adam kaçırmaları ve sorgu üsleri...
Üst kimlik alt kimlik: 2-0
Üst kimlik alt kimlik: 2-0
Türkiye'de üst üste üçüncü şampiyonluğu kovalayan Fenerbahçe,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu