kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terim ile Bıçakçı FIFA görüşmelerini anlattı
Bıçakçı: Zürih toplantıları başarılı geçti

Terim ile Bıçakçı FIFA görüşmelerini anlattı

Futbol Federasyonu Başkanı Levet Bıçakcı ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye-İsviçre milli maçından sonra meydana gelen olaylarla ilgili olarak FIFA Disiplin Komitesi'yle yapılan görüşmeler konusunda bilgi verdi.

Bıçakçı ve Terim, Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenledikleri ve 1,5 saate yakın süren basın toplantısında, Zürih'deki gelişmeleri aktardıktan sonra basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Federasyon Başkanı Bıçakçı, ''Maçtan sonra istifa etmeyi düşündünüz mü? Türk futbolu darbe
alacak şekilde ceza alırsa istifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

''Başkanlığa işler kötü gittiğinde kaçıp saklanmak için gelmedim. Belli bir gürevi üstlendim, ağırlığını ve tadını biliyorum. Federasyonolarak yaptığımız çalışmalar sadece (A) Milli Takımla ölçülü değil. Bütün takımlarımızın birlikte ele alınması lazım. Çıkacak nihai bir karar değil. Tahkim Kurulu'nda itiraz hakkımız var. Mutlaka kullanacağız. Arkasından Lozan'daki spor mahkemesine de gideceğiz. Beni seçen genel kurul bu görevi benden almak istediği gün rahatlıkla istifa ederim. Böyle bir talep gelmediği sürece, görevimi sonuna kadaryapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.''

Fatih Terim ise istifa etmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki soruya, ''İstifa şerefli bir müessesedir; zamanında, yerinde doğru olursa... Ciddi bir müessesedir. Gerektiği zaman kullanmaktan çekinmeyiz. Ancak bizim gelecekle ilgili planlarımız var, artı gelecekle ilgili ben buradayım'' şeklinde yanıt verdi.

TERİM MEDYAYA YÜKLENDİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye-İsviçre milli maçı sonrası yaşananlarla ilgili olarak, yetkililer henüz raporlarını sunmadan, ülke içinde infaz edildiklerini savunarak, ''Ülke insanı olarak onursuz bir iş yapmadık'' dedi.

Olimpiyatevi'nde düzenlenen toplantıda soruları yanıtlayan Fatih Terim, medyaya yüklenerek, olmamış şeylerin olmuş gibi gösterildiğini savundu.

Terim, şöyle konuştu:

''Keşke bazı şeylere mani olabilme imkanımız olsa. Ülke insanı olarak onursuz bir iş yapmadığımızı söylüyorum. Davut Dişli'den başlayarak benden devam ederek, oyunculardan en küçük merciimize kadarbiz, ülkemiz adına ay yıldız adına ne yapılması gerekiyorsa onu yaptıkve onursuz hiçbir şey yapmadık. Nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davrandık. Ama abartılara veya bize isnat edilenlere yapacak bir şeyimiz yok. İnfazı yapanlar, daha hiçbir şeyi beklemeden, raporu beklemeden. 7 kişinin raporu vardı. Hepsinin raporunda bu söylenen veya atfedilen insanların hiçbirinin isminin başharfi bile yokken olaybu şekle geldi. Bize söylüyorlar ama peki yenildiğimiz veya elendiğimiz zaman bunu ülke olarak normal kabul edebiliyor muyuz? Biz de bu ülkenin evlatlarıyız. Kendi içinizde bizi dövebilirsiniz, bize sövebilirsiniz ama kendi evladınızı dışarıya vermek, kötü göstermek çok hoş birşey mi? Olmayan birşeyi olmuş gibi gösterme çok hoş birşey mi? Ne yaptık biz? Arkadaşlarım ne yaptılar, aslanlar gibi mücadele ettiler. Herkes kendi adına ne yapılması gerekiyorsa onu yaptı. Herşey onurluca yapıldı. Biraz insaflı davranalım. Kendi evlatlarımızı bu kadar yerden yere vurmayalım. Muhakkak ki tenkit edilelim. Ama bu, dozu artan, belden aşağı veya tekkale maç şeklinde suçlanan şekilde değil. Onunda üslubu var. O ayyıldızı giyenler ülkesini mutlu etmek için ne lazımsa onu yaptı. Bundan da hiç utanmıyoruz, tam tersi gurur duyuyoruz. Çünkü utanılacakbirşey yapmadık biz.''

Terim, Zürih'te kendilerine yöneltilen sorulara içtenlikle yanıt verdiklerini, zaman zaman sorulan soruların (dediler, söylediler) biçiminde olduğunu kaydederek, ''O da tahmin edersiniz ki, kendi basınmensuplarımızın yazmış olduğu veya görüntülemiş olduğu bazı görüntülerin altını doldurarak, kendi bilgileri dahilinde gönderdikleri sorulara maruz kaldık. Ben İsviçre'nin antrenörüyle yarım saat beraber oldum. Onun dışında fazla birşey gelişmedi, bütün arkadaşlarımıza da aşağı yukarı gösterilen ilgi aynıydı. İsviçre basınının taraflı tutumu sürüyordu. Gayet güzel bir seyahatti, tam birekip çalışmasıydı'' diye konuştu.

'İŞ, TEK KALE MAÇA DÖNDÜ'

Terim, maç sonrası yapılan değerlendirme ve eleştirilerin, üzerinde toplanmaya başladığını belirterek, konuşmasına ''İş tek kale maça döndü, kişiselleşmeye başladı. Bazı cevaplar vermek zorundayım'' diye başladı.
Yaptıkları maçların çok gerilimli ve kolay olmadığının altını çizen Terim, en ufak bir sarsıntıda, finallere gidememek duygusunun kolay kaldırılacak birşey olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Futbolcularımın performanslarını en üste çekmek adına nasıl hazırlamamız gerekiyorsa öyle hazırladık. Maçtan sonra baktığımızda, ben 90 dakikayı dolu dolu yaşayan bir insanım. Hepimizin hataları olabilir, benim de. Benim 50, 100 metreden çekilen fotoğraflarımın altını, bilgisi olmayıp, duymayıp, fikri olan şeklinde istediği gibi yazmak çok adil değil. Nitekim bana sorulan sorularda bunlar da vardı.''

Terim, maçta gerginliği tırmandırdıkları yönündeki eleştirilerle ilgili olarak da, ''Biz birşeyi tırmandırdıysak bunun ilk tepkisini seyirciden görmemiz gerekirdi'' dedi.

Oyuncuların performansını en üst düzeye getirmenin asli görevi olduğunu anlatan Terim, medyada yer alan haberlere tepki göstererek, şunları kaydetti:

''Biz eğer birşeyi tırmandırmışsak bunun ilk tepkisini seyirciden görmemiz gerekir. Seyircide herhangi bir taşkınlık yoktu. 2. golden sonra seyirciyi tahrik edecek bazı davranışlar karşı kulübeden olmasına rağmen herhangi bir gerginlik yok. O zaman demek ki kimseyi tırmandırmamışız. Ama kendi oyuncularımızın performansını en yüksek yere, duygusunu en yoğun şekle getirmek de bizim asli görevimiz. 2-0 ile başlayıp 27. saniyede 3-0'a geliyorsunuz. 11 kişinin içinde 7 tane25 yaş altında oyuncu var. 27. saniyede statta bir sessizlik oluyor veancak 4 tane atarsanız gidiyorsunuz. Bunun altından kalkmak çok kolay bir hadise mi?
Bu çocuklar bunun altından kalktılar. Benim takımım bunun altındankalktı. 4 atılması lazımdı 4 attı. Yememesi lazımdı onu yeni. Ama 4-4 ile gidememiştir Türk Milli Takımı. Övgüyü haketmeleri gerekirken, hepimiz, muhakkak tenkit edileceğiz, bunlara itirazım yok. Ben 6 numaraya vurun demişim. Benim bunu işaret etmeme gerek yok ki. Öyle bir niyetim olursa çağırır söylerim. Basın dedim. Ben bunu zaten taktiksel olarak tüm oyuncularımıza söylüyorum. Halkı inandıracak şekilde olmuş gibi, kendinizi de önce inandırarak, arkasından da insanların inanmasını isteyerek kendi evladınızı vuruyorsunuz.

Arkadaşlarıma diyorum ki (yetişin aman birşey olmasın). (İlk hedefiniz Akdeniz'dir) diye yazıyorsunuz arkadaşlar. 100 metreden çektiğiniz fotoğrafın altını size bu hakkı kim veriyor da böyle bir duyguyla düşünceyle dolduruyorsunuz.

Son söz olarak (birşey söylemek istermisin) dediler. Ben de (evet)dedim. Üzgün olduğumu ifade ettim. Nedenini de şöyle açıkladım: Eğer tahmin edebilsem acaba önleyebilirmiydim. 36 senedir çok güzel şekildebu ülkeyi temsil ediyorum. Acaba önleyebilirmiydim bu koşmayı. Ben görmedim böyle birşey. Herşey bana göre doğru gitti. 15-20 saniyelik körüğe mani olamamışızdır. Bunun dışında hayatım boyunca oyuncularıma kimseye özellikle (rakibe git vur) demedim.

İstiklal Marşı'nı sesli söyledi diye bir insanı tenkit ediyorsunuz. Kendi marşımızı neyle söyleyeceğiz. O milli formayı göğsünde taşımamış, bunun yarattığı yüksek duyguları tatmamış insanların bunu bilmesi mümkün değil. Dolayısıyla kapıyı kırdırdınız. Bunlara muhatap kalmak, kendi insanımızın (dediler, söylediler) sorularına orada maruz kalmak insanın içini acıtıyor. Benim futbolcularım aslanlar gibi oynamışlardır. 4 biz 4 onlar attı. Ben olaya böyle bakıyorum.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş: 1 Zenit: 1
 Gençler'de hedef 30 puan
 Gökdeniz dönüyor
 Lig daha bitmedi
 100. yılın devleri
 İlk raundu Özhan Canaydın kazandı
 Sekreter primine TFF açıklaması
 Gelecek toz pembe
 Almanaklar toplatılsın
 Kontra yemiyelim
 Efes'ten seri sonu
 Orlando'ya Hidayet yetmedi
 Kalkavan: Beşiktaş için çaycı bile olurum
 Terim startı verdi
 Türkler'in hoşuma gitmeyecek
 Fener'e zor grup
 Beşiktaş mağlup
 Güneş'e perde
 Mütevazi yıldız
 Ya tamam ya devam
 Bilgili Disiplin'e
 İşte en iyi muhabir
 Heinz: "Alışmak zor ama gitmeyeceğim"
 Ümit Karan'a ceza yok Ankara'da forma var
 Riva için bilgi toplantıları
 Günün içinden
KEMAL DİNÇER
Fener'in geldiği nokta
G.Saray galibiyetleri her zaman...
KAZIM KANAT
O suçu ben de işledim!
Beşiktaş ex Başkanı Bay Serdar...
PKK'nın kaçırdığı polis 53 gündür bulunamadı
PKK'nın kaçırdığı polis 53 gündür bulunamadı
9 Ekim'de kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın Eskişehir'de yaşayan...
15 canın bedeli 50 YTL
15 canın bedeli 50 YTL
Marmara Depremi'nin yıkıma neden olduğu kentlerden Düzce'de,...
Makedonlar görücüye çıktı
Makedonlar görücüye çıktı
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen moda haftası sırasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu