kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Buğdaylı piliç

Etleri yağın yarısı ile yağlayın, ızgarada ve orta ateşte her iki yüzünü 4-5'er dakika pişirin. 2 adet limonun suyunu sıkıp, kabuklarını rendeleyin. Kalan yağ, aşurelik buğday, soğan, acı kırmızı biber, kişniş, limon kabuğu, limon suyu, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Harmanlanan malzemeyi tabaklara paylaştırıp, üzerlerine etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın.

4 kişilik

*
1 paket piliç light göğüs

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 su bardağı aşurelik buğday

* 1 adet kırmızı soğan (iri doğranmış)

* 1 adet acı kırmızı biber (iri doğranmış)

* 4 çorba kaşığı kişniş veya maydanoz (iri doğranmış)

* 2 adet limon

* 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Meyveli yassı kadayıf


Suya tozşekeri ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtın. Ateşi kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Kadayıfların kenarındaki sert kısımları alın, ılık süte batırıp, en az 5 dakika bekletin. Delikli kepçe ile çıkarın, hafifçe süzdürün ve her bir yassı kadayıfı önce una, ardından da yumurtaya batırıp, kızgın yağda her iki yüzü altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile yağını süzerek çıkarın ve hazırladığınız şuruba koyup, servise kadar dinlendirin. 4 adet kadayıfı şuruptan süzerek çıkarıp, tabaklara yerleştirin. Araya kremayı paylaştırıp, üzerine de kalan kadayıfları dizin. Meyvelerle süsleyerek servis yapın.

4 kişilik

*
5 su bardağı su

* 6 su bardağı tozşeker

* 1/4 adet limonun suyu

* 8 adet yassı kadayıf

* 2,5 su bardağı süt (ılık)

* 6 çorba kaşığı un

* 3 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için)

* 1 su bardağı krema

* 250 gr. meyve (arzu ettiğiniz mevsim meyvesi)

Biber soslu hindi

Limon kabuğu, limon suyu, tozşeker, soğan, acı yeşil biber, sarmısak ve kremayı karıştırın. Kısık ateşte karışımın rengi koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Tuz ve karabiber katıp, harmanlayın. Yağsız tavada ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 5'er dakika pişirin. Üzerine kapak kapatın, ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Etlerin üzerine hazırladığınız suyu gezdirip, fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

4 kişilik

*
1 paket hindi biftek,

* 2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış),

* 1/2 su bardağı tozşeker,

* 1 adet soğan (iri doğranmış),

* 2 adet acı yeşil biber (ince doğranmış),

* 1 adet sarmısak (dövülmüş),

* 1 su bardağı krema,

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda),

* Fesleğen yaprağı (süslemek için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tarhunlu piliç pika   / 28-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-11-2005
 Bademli tarhunlu çorba   / 26-11-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 25-11-2005
 Dereotlu kabak çorbası   / 24-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-11-2005
 Zeytinli patlıcan   / 21-11-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-11-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Hayat bazen tatlıdır sevenler kanatlıdır...
Kanserin...
HAKAN & UTKU
Deli haberleri
* Kadın sesi bir can daha aldı sayından...
SEDA KAYA GÜLER
Kimi kadınlar...
Ünlü olmak çok kolay olduğundan; biraz...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Buğdaylı piliç

Etleri yağın...
Kalp nakliyle yaşama döndü göz nakilleriyle ışık veriyor
Kalp nakliyle yaşama döndü göz nakilleriyle ışık veriyor
Prof. Dr. Öner Gelişken, geçtiğimiz yıl kalp nakli oldu. Onun...
Türkiye'de çok sayıda 'Nizar' var
Türkiye'de çok sayıda 'Nizar' var
Aşka Sürgün'ün törelere bağlı amcası 'Nizar' karakterini canlandıran...
Tilbe'ye borç davası
Tilbe'ye borç davası
Cengiz Erdem, 310 bin dolar borç alan ve geri vermeyenTilbe'ye icra...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.