kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müşteriler çağırdı Mimaroba'ya gittik
Bir dolap dolusu arsa var
Kadınları bu mutfaklar tavladı

Müşteriler çağırdı Mimaroba'ya gittik

İstanbul Batı Ataşehir'deki KentPlus'ta iki ayda 1600 konut satan Emay İnşaat, "Avrupa yakasına niçin gelmiyorsunuz" diye telefonlar gelince KentPlus Mimaroba'ya start verdi.

Toki'nin İstanbul Batı Ataşehir'deki üç projesinden biri olan KentPlus'un yapımını üstlenen Emay-İpek'in Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, "Müşteri plus konseptini çok sevdi, şimdi aynısını Mimarsinan'a taşıyacağız" dedi. Batı Ataşehir'deki projede toplam 2 bin 44 konutun bin 600'ünü iki ayda sattıklarını anlatan Çağlar, "Doğrusu bu kadar hızı biz de beklemiyorduk" dedi. Çağlar'a göre projenin başarısı A gelir düzeyinin beklentilerini, B, B+'nın satın alma gücüne indirebilmeleri. Önümüzdeki hafta Kent- Plus Mimaroba'yı satışa sunmaya hazırlanan Çağlar, ihaleden satışa kadar uzanan süreci ve Mimaroba projesini anlattı..

* Birkaç yıl önce, bugün KentPlus'ta gördüğünüz ilgiyi öngörebilir miydiniz? Büyükşehir Belediyesi'nin Alibeyköy'de yaptırdığı konutları, TOKİ'nin Düzce, Afyon ve Adapazarı'ndaki konutlarını biz yaptık. Devletle iş yapma tecrübesine sahip bir firmaydık. O yüzden TOKİ işi olunca girdik. 2004'ün eylül ayındaydı bu arsanın ihalesi. Ama o zaman konjonktür böyle değildi. Konut sektöründe bir canlanma yoktu. 2004 yazında sektörde tek tük birkaç proje vardı. Biz 2005'teki canlanmayı öngörmüştük. Bizim girdiğimizde bu ihalelere 3-4 firma giriyordu, şimdi 8 firma giriyor. Tabii bizim aldığımız döneme göre rekabet arttı. O zaman bize 'Büyük riske giriyorsunuz' demişlerdi. Çünkü ihaleye girdikten sonra yapılacak her türlü masraf şirkete ait. Planlar, ruhsat, tanıtım, proje, altyapı. Arsanın emlak vergilerini de biz ödüyoruz. Sorunuzun tam cevabına gelince, bu kadarını beklemiyorduk, çok üzerinde bir hızla satış oldu.

TOKİ ÇOK İYİ İŞ YAPTI

* Şu anda TOKİ ihalelerine ilgi arttı. Hatta bazen çok fiyat kırıldığı, bunun da kaliteyi düşüreceği yorumları yapılıyor... Ne diyorsunuz?
Evet şimdi ihaleler biraz yüksek gidiyor. Ama bu işleri alan firmaların hiçbiri kaliteden ödün vermez. Gelir paylaşımı ihalelerine herkes giremiyor zaten. Biz geçen yıl yüzde 34'le anlaşmıştık. Yani gelirin yüzde 34'ünü devlete verecektik. Şu anda ihalelerde oran yüzde 45'e çıktı. TOKİ bu arsalardan çok büyük gelir elde etti, bizden bir yıl önce burası yine ihale edilmişti o zaman yüzde 17 vermişler, TOKİ çok düşük diye iptal etmişti. Buradaki üç ihaleden TOKİ bir katrilyon gelir elde etti, çok başarılı bir iş yaptı.

PRİM POTANSİYELİ

* Peki Mimaroba projesinde fikir nasıl doğdu?
Batı Ataşehir'de iki ayda 1600 daireyi satınca burada buradaki müşterilerimizden de talep geldi. 'Niçin karşıda bir proje yapmıyorsunuz' diyenler oldu. Örneğin; Avcılar'dan bizi çok arayan oldu, burada bir projeniz var mı diye soruyorlardı. O dönemde de Mimarsinan'ın ihalesi çıkmıştı. Biz de o ihaleye katıldık. Yüzde 35.1 ile aldık,

4- 5 firma yarışmıştık. Oradaki araziden devlete 43 trilyon gelir aktaracağız. Ataşehir'den yaklaşık 175 trilyon gelir vermiş olacağız. Burası 121 dönüm, orası 42 dönüm. Bu hafta sonu satışa başlarız diye tahmin ediyorum.

* Fiyat düzeyi ne olacak orada? Yine aynı olacak, 1000-1100 dolar aralığında çıkacağız. Prim potansiyelli olacak orası da. Burada da o fiyattan çıktık, alanlar yüzde 40 para kazandı. Şimdi burada son 300 dairemiz kalmıştı, onu satmayalım, mart-nisanda piyasa biraz daha hareketlenir diye bekleyelim demiştik. Ama talep var, önümüzdeki hafta da son 300 dairemizi satışa çıkarıyoruz. İnsanlar iki sebepten konut alıyor. Ya yatırım için ya da oturmak için. Uzun süre sonra teslim etmek, her iki kitleyi de memnun etmiyor. O yüzden Ataşehir'de 36 ay olan teslim tarihini 18 aya çektik. Mimaroba toplam 660 daire, 24 ayda teslim edeceğiz.

* Peki ya hurma ağaçları? Tabii, orada da olacak. Önce ağaçlar dikildi zaten..

ESEN EVRAN


1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Sabancı Müzesi, Türkiye'nin dünya ölçeğindeki tek müzesi
 Kaçak patladı, stok dağ gibi oldu
 Tayyare, Naz Giyim'in oldu
 Türk olsam Anadolu kültürünü evrenselleştiririm
 Uzan dava açtı adres göstermedi!
 Kasr-ı Nehruz butik otel oluyor
 Barut yine başkan
 'Bu koşullar sürerse cari açık büyür'
 Değerli paralar sokak çocuklarına
 Milupa: Ürünlerimiz güvenle kullanılabilir
 80 yılda 57 milyar $ açık verdik
ALİ SAYDAM
Abdullah Gül: "Şerbet sunsak zehir zannediyorlar!"
Cuma...
Kadın programı dehşeti
Bir kızı kaçıran daha sonra da ailesine teslim eden Hasan Konduoğlu,...
Kanunun önünde kapkaç
Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılarından Halil Yılmaz'ın eşi,...
Öğretmene eylem dayağı
Öğretmene eylem dayağı
Eğitim-Sen'in dün Ankara'da düzenlemek istediği mitinge polis...
Göklerin parlayan yıldızı
Göklerin parlayan yıldızı
Hava Teğmen Emel Işık Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen gibi...
IMKB
E: 36.760 D:% -0,40
DOLAR
S: 1,355 D:% -0,331
EURO
S: 1,594 D:% -0,531
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu