kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tayyare, Naz Giyim'in oldu
Yangına uğrayanların apartmanı

Tayyare, Naz Giyim'in oldu

THK'nin olaylı bir biçimde Net Holding'ten geri aldığı Tayyare Apartmanları'nın yeni kiracısı Naz Giyim oldu. Tekstilci patron uluslararası zincir ararken Net Holding, "Kapısı da klozeti de benim" diyor.

Net Holding tarafından olaylı bir şekilde boşaltılan ve Merit Antique Otel adı ile işletilen Tayyare Apartmanları yeni sahibini buldu. Olaylı bir şekilde Net Holding ile kira sözleşmesini bitiren Türk Hava Kurumu (THK) ikinci kez çıktığı ihalede Tayyare Apartmanları'nı Naz Giyim Limited Şirket'e 20 yıllığına kiraladı. Basının önüne çıkmak istemeyen Naz Giyim'in sahibi Ahmet Vahap Tunç'un profesyonel kadro kurmak üzere İstanbul'daki uluslararası zincirlerden transferler yaptığı konuşuluyor. Özellikle Conrad'dan üst düzey yönetici transfer eden Tunç'un işletme hakkı için de ulusulararası zincirlerle de temaslarını sürdürdüğü belirtiliyor. Otel için yaklaşık 12 milyon dolar harcayacağı ifade edilen Tunç'un yıllık 2.5 milyon dolar kira bedeli üzerinden anlaşma yaptığı kaydediliyor. Ancak geçen sene 'Tahliye Taahhüt Belgesi' ile apar topar Tayyare Apartmanları'nı boşaltmak zorunda kalan Net Holding'in patronu Besim Tibuk'un Laleli'deki tarihi binadan vazgeçmeye niyeti yok. Kendisi ile görüştüğümüz Net Holding Hukuk Danışmanı Aktan Atakan, otelin boşaltılmasına konu olan taahhüt belgesinin sahte olduğunu ve noterlik kanununa da aykırı bulunduğunu belirterek, "Zaten konu ile ilgili dava açtık. Ticaret mahkemelerinde ve ceza mahkemesinde yürüyen davalar var. Yaklaşık 6-7 tane davamız bulunuyor" diyor. Otelin yeniden kiraya verilmeden önce kendilerine teklif edilmesi gerektiğini savunan Atakan, THK'nın tüzüğü ile ilgili Danıştay 10. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını ifade ederek sözlerine şöyle devam ediyor:

DAHA BORÇLARI ÖDÜYORUZ
"Tüzüğü hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilen bir kurumun işlemleri de yok sayılır. Bu nedenle otelin boşaltılması ve yeniden kiraya verilmesi kararları yetkisiz ve geçersizdir. Daha önce de bina için ihaleye çıkmışlardı, o iptal edildi. Şimdi de Naz Giyim'e verdik diyorlar. Ama o binadaki kapılar, klozetler, banyolar bizim. Hatta kısmen asansörler bile bize ait. Harabe halinde aldık ve dünya standartlarında bir bina haline getirdik. Halen bu otel için yaptığımız 27 milyon dolarlık yatırımın banka borçlarını ödüyoruz. 4 bin metrekarelik bir yeri 6 bin metrekare kullanım alanı olan bir otel haline getirdik. Don gömlek oteldeki müşterileri sokağa attılar. Davalar sonucunda haklı olan ortaya çıkacak."İşte, Net Grubu tarafından 1985 yılından bu yana işletilen Laleli'deki tarihi binada son durum bu. 1918-1985 yılları arasında konut olarak kiralanan bina THK tarafından 3 yıldızlı bir otel olarak restore edilmek üzere 20 yıl süreyle Göksel Denizcilik adlı şirkete kiralanmıştı. Şirket finansman kaynağı bulmakta zorlanınca Net Holding ile ortak oldu. Net Holding otelin 5 yıldızlı hale getirilmesi sürecinde 27 milyon dolarlık harcama yaptı. 22 Kasım 2000 tarihinde Göksel Denizcilik hisselerinin Net Holding'e satışı için gerekli işlemler yapılırken bu kararı imzalayan yönetim kurulu üyelerinden biri de 27 Kasım 2000 tarihinde Beyoğlu 30. Noterliği'ne giderek otelin 23 Mayıs 2003 tarihinde tahliye edileceğine ilişkin tek taraflı tahliye taahhüt belgesini imzaladı. Oysa 1985 yılındaki sözleşmede, tahliye tarihi, 2007 olarak belirlenmişti. Ancak tahliye kararı Ağustos 2004'te zorla yapıldı. Kavga da bu noktada mahkemelere taşındı.

Hacer Gemici


1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Sabancı Müzesi, Türkiye'nin dünya ölçeğindeki tek müzesi
 Kaçak patladı, stok dağ gibi oldu
 Türk olsam Anadolu kültürünü evrenselleştiririm
 Uzan dava açtı adres göstermedi!
 Müşteriler çağırdı Mimaroba'ya gittik
 Kasr-ı Nehruz butik otel oluyor
 Barut yine başkan
 'Bu koşullar sürerse cari açık büyür'
 Değerli paralar sokak çocuklarına
 Milupa: Ürünlerimiz güvenle kullanılabilir
 80 yılda 57 milyar $ açık verdik
ALİ SAYDAM
Abdullah Gül: "Şerbet sunsak zehir zannediyorlar!"
Cuma...
Kadın programı dehşeti
Bir kızı kaçıran daha sonra da ailesine teslim eden Hasan Konduoğlu,...
Kanunun önünde kapkaç
Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılarından Halil Yılmaz'ın eşi,...
Öğretmene eylem dayağı
Öğretmene eylem dayağı
Eğitim-Sen'in dün Ankara'da düzenlemek istediği mitinge polis...
Göklerin parlayan yıldızı
Göklerin parlayan yıldızı
Hava Teğmen Emel Işık Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen gibi...
IMKB
E: 36.760 D:% -0,40
DOLAR
S: 1,355 D:% -0,331
EURO
S: 1,594 D:% -0,531
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu