kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Delikanlılar geliyor
Delikanlılar geliyor
Nasıl Doğdu?
Kurallar

Artık bizim de Amerikan futbolu ligimiz var

1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanmaya başlayan Amerikan Futbolu sonunda Türkiye'de de resmi ligine kavuşuyor. Lig 26 Kasım'da başlıyor.

Dünyanın en sert sporu sayılan ve "delikanlıların sporu" olarak bilinen Amerikan futbolu, Türkiye'de de "Amerikan Futbolu ve Beyzbol Federasyonu" ve ligiyle profesyonel bir yapıya kavuşuyor. 26 Kasım'da başlayacak lig için Boğaziçi Üniversitesi Stadı'nda görkemli bir açılış yapılacak. Federasyonun Asbaşkanı Soner Yılmaz, amaçlarının milli takım oluşturup Avrupa'ya açılmak olduğunu söylüyor.


Delikanlılar geliyor

İlk kez 1992'de Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanmaya başlayan Amerikan Futbolu Türkiye'de resmi ligine kavuşuyor. Üniversite takımlarından oluşan ligdeki ilk maç 26 Kasım'da.

Dünyanın en sert sporu sayılan Amerikan Futbolu, Türkiye'de resmi olarak ilk kez 26 Kasım cumartesi günü start alıyor. Kuvvet, direnç, akıl, taktik, disiplin, çabukluk ve hırsın bir arada kullanılarak oynanandığı Amerikan Futbolu, Türkiye'de 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi ve bir yıl sonra da Hacettepe Üniversitesi'nde oynanmaya başlamış. Bugüne kadar bir türlü resmi bir federasyona bağlanamayan bu spor, beş yıldır Beysbol ve Softbol Federasyonu bünyesinde yer alıyor. Bu sert görünümlü spor, bundan sonra Amerikan Futbolu ve Beysbol Federasyonu bünyesinde Türk Sporu'na hizmet verecek. Kıran kırana bir görünüm verdiği için "delikanlıların sporu" olarak bilinen Amerikan Futbolu'nu öğrenim gördüğü Amerika'da beş yıl boyunca inceleyen Soner Yılmaz, bugün federasyonun asbaşkanı görevinde. Kapı kapı dolaşan Yılmaz, ilk resmi ligin oluşması için büyük çaba sarfederken, geçtiğimiz günlerde Kurtköy'deki Erdoğan Demirören Stadı'nda ilk resmi lige katılacak takımların gövde gösterisi vardı. İlginç bir tesadüf Trabzonspor'un eski milli futbolcusu Lemi Çelik de oradaydı. Amerikan Futbolu'na heveslenen Lemi, birkaç dakika kalabildiği maç sonrasında "Bir de biz kendimizi güçlü kuvvetli sanıyorduk" derken bu oyunun bildiğimiz futbola hiç benzemediğini söylüyordu.

START 26 KASIM'DA
İlk resmi lige katılacak takımların İstek Kulübü dışındakilerin hepsi üniversiteli. Yani okumuş çocuklar. Asbaşkan Soner Yılmaz, 26 Kasım cumartesi günü Amerikan Futbolu'nun miladı olacağını söylüyor ve Etiler Uçaksavar'daki Boğaziçi Üniversitesi Stadı'nda görkemli bir açılış yapacaklarını açıklıyor. Türkiye'de yeni olmayan, ancak resmi olarak sahaya ilk adımını atacak Amerikan Futbolu için Yılmaz, bu spora özellikle genç kızların akın edeceği iddiasında. Amerika'da oyun kurucuların okulların tüm güzel kızlarının kalbini çaldığını belirten Yılmaz "Çünkü en yakışıklı o. Oyun kurduğu için en akıllı o. Bu nedenle kızların sevgilisi de o" diyor.

STATLAR TIKLIM TIKLIM
Yaklaşık 800 dolarlık malzeme (omuzluk, kask, pant ve koruyucu pedler) ile yapılan bu sporun önümüzdeki sezon ilkokullara sokulacağını belirten Yılmaz, veteranlar liginin de sırada olduğunu söylüyor. İlk hedeflerinin arasında bir milli takım oluşturup Avrupa'ya açılmak olduğunu belirten Yılmaz, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün de bu sporun gelişmesi için büyük desteği olduğunu vurguluyor. Asbaşkan Soner Yılmaz, Amerika'da 120 bin kişilik stadı tıklım tıklım dolduran ve ekranda reyting rekorları kırarak 70 ülkede canlı yayınlanan Amerikan Futbolu'nun Türkiye'de resmi olarak faaliyete başlamasının Türk sporuna ayrı bir hava vereceği görüşünde.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Erkeksi forma istemiyoruz
 Gürgen adını babam koydu o bile dalga geçiyor
 Hakkımda yazılıp çizilenlere küfretmedim ama çok lanet okudum
 Erkeklerin anlatamadıklarını dinliyorlar
 Her şeye karşı olanlar birleşti
 Şöhretin keyfini sürüyor
 Deniz dibinden melodiler
 Türk düşündü Japonlar yaptı
 Keşke fillerle develerle yaşasam
 Altan Erbulak'ın 'Hırsız' torunu
 Ceyda'yı hala o çocuk yüzüyle hatırlıyorum
 Bodrum'da barını kapattı Zeki'nin başına geçiyor
 Bakanlık 'Yasak' dedi
 Bütün resimlerin ortak dili vardır
 Hacivat öldürülmedi
 Bir ayakkabı böyle doğdu
 Stil
 Vitrin
 Hastane evinize geliyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Gençler bizi hiç anlamıyor
Hayır, başlığı yanlış...
ALİ POYRAZOĞLU
Başkası olmak
Oynamak, başkası olmak en temel içgüdüsü...
FİLİZ AKIN
Acı yok kazanç da
"Kemoterapi her hücreyi zehirlediği,...
Garsonluğun geleceği karanlık
Osman Serim yiyecek içecek sektörünün her alanında geniş deneyimi olan bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.