kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bodrum'da barını kapattı Zeki'nin başına geçiyor
Bodrum'da barını kapattı Zeki'nin başına geçiyor
Yurtdışına Açılan İlk Türk Markası

Parmak arasını aynayla bronzlaştıran patron

Zeki Triko'nun yaratıcısı Zeki Başeskioğlu, Bodrum'da bar işleten oğlu Mümtaz Başeskioğlu'nu patronluğa hazırlıyor. Başeskioğlu, hep bronz kalmasının sırrını da sonunda açıkladı; "Parmaklarımın arası beyaz kalmasın diye küçük aynalar kullanırım."


Bodrum'da barını kapattı Zeki'nin başına geçiyor

1958 yılında kurulan ve Türkiye'de pek çok ilke imza atan Zeki Triko, bugün beş kıtada 650 noktada satılıyor. Firmanın vizyon sahibi patronu Zeki Başeskioğlu ve işi devralmaya hazırlanan oğlu Mümtaz Başeskioğlu ile yeni projelerini konuştuk.

Zeki Triko ismi ile bütünleşmiş bir isim, Zeki Başeskioğlu. Piyasadaki boşluğu doğru zamanda görmesi, pazarlama tecrübesi ve vizyonuyla birçok ilke imza atmış bir 'patron' o... 1984 yılında mayoya geçiş yapan marka, şimdi ise tüm dünyada tanınıyor. 2003 yılında iç giyim konusunda da iddialı olduğunu kanıtlayan Zeki Triko, bu sektöre de büyük yatırım yapıyor. Firmanın kurulduğu günden bu yana markanın oluşturulmasından üretimine, pazarlamasından reklam kampanyalarına kadar her aşaması ile ilgilenen Zeki Başeskioğlu, artık rahat bir nefes almış gibi görünüyor. Bunun nedeni hiç kuşkusuz 13 yıldır Bodrum'da yaşayan küçük oğlu Mümtaz Başeskioğlu'nun aktif olarak firmaya dönmesi... 42 yaşındaki Mümtaz Başeskioğlu, 13 yıl önce nereye gideceğini bilmeden kuşları, çiçekleri ve köpekleri ile yola çıkmış! Mümtaz Başeskioğlu 'Arabaya bindiğimde nereye gideceğimi bilmiyordum, derken kendimi Bodrum'da buldum' diyor. Sıfır sermayeyle Bodrum'a yerleşip Türkçe müzik yapan Kestane Bar'ı açarak gece hayatına girmiş. Kısa sürede Bodrum'un efsane isimlerinden biri olmayı başarmış. Maceracı bir kişiliğe sahip olduğunu düşündüğümü söylediğimde Zeki Başeskioğlu devreye girip "Artık değil..." diyor. 13 yıllık Bodrum inzivasından sonra anne babasının özlemine dayanamayarak İstanbul'a gelen ve firmanın yönetimine soyunan Mümtaz Başeskioğlu 'Gece hayatından sıkılmıştım. Ziyaret için İstanbul'a geldim; anneme ve babama aşık oldum ve kaldım. Onlar benim için her şeyden daha önemli' diyor. Baba-oğul çalışmanın zorluklarını sorduğumda, Mümtaz Başeskioğlu 'Babam ile girişimcilik ve düşünce yapısımız çok benziyor' derken Zeki Bey oğlunun 2005 yazında Bodrum'da Neyzen Tevfik'in evini restore ederek açtığı tarihi butik-bar projesini buna örnek gösteriyor. "Beraber çalışmak hiç zor değil. Bizde hiç kavga olmaz. İşyerinde herkes serbest, çok demokratım, kendi kararlarını kendileri veriyorlar. Hatalarını da görüyorlar" diye ekliyor.

SABUN YAPACAK
Zeki Başeskioğlu, mayo ile iç giyimin makinasından aksesuarına çok farklı iki sektör olduğunu, oğlunun ise mayodan sonra iç giyim üretimi ve pazarlamasına da kısa sürede hakim olduğunu vurguluyor. İç giyim koleksiyonunda birim maliyetini çok arttırmasına rağmen haute couture tasarım malzemeleri kullanıldığını söyleyen Başekioğlu, bu farklılığın da yerli ve yabancı müşteriler tarafından fark edildiğini söylüyor. Baba-oğula Zeki Triko'daki yeni projelerini sorduğumda, Zeki Bey "İç giyimde yeni projeler var. Kendi markamızla banyo sabunu, şampuan gibi ürünler de çıkartmaya başlayacağız. Ayrıca body üretimine de tekrar başlayacağız" diyor. Mümtaz Bey de Zeki Triko'nun mağazalar zincirini yurtiçi ve yurtdışında genişletmeye devam edeceklerini belirtiyor.

'KADINDAN ANLARIM!'
Reklam kampanyalarında dünyanın en ünlü modellerine yer veren firma, bu sezonda da top model Ana Beatriz Barros'la çalıştı. Hatırlatmakta yarar var; Ana Beatriz Barros, Guess? çekimleriyle yıldızı parlayan ve Chanel, Dior gibi moda devlerinin defilelerinin de vazgeçilmezi... Çekimlerde de bizzat bulunan ve kimi zaman kameranın arkasına da geçen Zeki Bey "Kadından anlarım. Bende göz var, baktım mı saniyede karar veririm" diyor. Peki iç giyimde de iddialı olan Zeki Triko'nun koleksiyonunda neler var? 150 parçadan oluşan yeni koleksiyonunda mor, fuşya ve kırmızı ağırlıklı iç çamaşırlarının dışında, kombinezon, pijama, kimono, sabahlık ve dış giyim olarak da rahatlıkla kullanılabilecek bustiyer ve abiye üst gruplar var. Saten, kadife ve danteller ağırlıklı olarak yer alıyor. Kurdele, fiyonk ve yarı değerli mücevher broşlar dikkat çekici... Özel üretim kumaş, dantel ve aksesuarlarıyla iddialı tasarımlarını birleştiren Zeki Triko, haute couture kavramını kadınların iç dünyasına taşıyor. Röportajımızın sonunda Zeki Başeskioğlu ile ilgili bir şey daha öğreniyoruz! Yaz-kış bronz olan Başeskioğlu, çekimler sırasında bile bronzlaşmaya vakit bulduğunu, Kıbrıs'taki yazlığında da bol bol güneşlendiğini söylüyor. Hatta "bronz" kalmaya o kadar meraklı ki parmak aralarının "beyaz" kalmaması için küçük aynalardan yararlanıyor. Parmak aralarına koyduğu bu aynalar sayesinde de vücudunda "görünür" hiçbir yeri beyaz kalmıyor. İşte mayo kralının bizimle paylaştığı küçük sırrı da bu...

Esra Çoruh

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Erkeksi forma istemiyoruz
 Delikanlılar geliyor
 Gürgen adını babam koydu o bile dalga geçiyor
 Hakkımda yazılıp çizilenlere küfretmedim ama çok lanet okudum
 Erkeklerin anlatamadıklarını dinliyorlar
 Her şeye karşı olanlar birleşti
 Şöhretin keyfini sürüyor
 Deniz dibinden melodiler
 Türk düşündü Japonlar yaptı
 Keşke fillerle develerle yaşasam
 Altan Erbulak'ın 'Hırsız' torunu
 Ceyda'yı hala o çocuk yüzüyle hatırlıyorum
 Bakanlık 'Yasak' dedi
 Bütün resimlerin ortak dili vardır
 Hacivat öldürülmedi
 Bir ayakkabı böyle doğdu
 Stil
 Vitrin
 Hastane evinize geliyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Gençler bizi hiç anlamıyor
Hayır, başlığı yanlış...
ALİ POYRAZOĞLU
Başkası olmak
Oynamak, başkası olmak en temel içgüdüsü...
FİLİZ AKIN
Acı yok kazanç da
"Kemoterapi her hücreyi zehirlediği,...
Garsonluğun geleceği karanlık
Osman Serim yiyecek içecek sektörünün her alanında geniş deneyimi olan bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.