kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şemdinli'den sonra Yüksekova: 3 ölü
Erdoğan: Bununla nereye varılacak?
Aksu: Bazı bilgiler gizlidir
Baykal: Şemdinli olayı bir uyarı

Yüksekova'da yüksek gerilim

Hakkâri merkez ve Şemdinli'den sonra Yüksekova da karıştı. DEHAP binası önünde Şemdinli olaylarını protesto eden grup yürüyüşe geçince olaylar çıktı. Polis panzeri atılan taşlarla devrildi. Polis havaya ateş açıp gaz bombası kullandı. Üç kişi öldü, yedisi polis, 16 kişi yaralandı. Bir uzman çavuş göstericilerce kaçırılıp dövüldü. Hava karardığında da ilçede silah sesleri duyuldu.

Şemdinli'den sonra Yüksekova: 3 ölü

Şemdinli olaylarını protesto eden göstericilere polisin müdahalesi Yüksekova'da fitili ateşledi: 3 kişi öldü, 7'si polis 16 kişi yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Şemdinli'de yaşanan olayları protesto etmek için toplanan bir grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Olaylar sırasında bir panzer, göstericilerin taşlaması sonucu devrildi. Göstericilerden 3 kişi hayatını kaybederken, 7'si polis 16 kişi yaralandı. Bir uzman çavuş göstericilerce kaçırılarak dövüldü. Yüksekova'da dün öğle saatlerinde DEHAP İl Binası önünde toplanan bir grup gösterici, Şemdinli İlçesi'nde yaşanan olayları protesto ederek, slogan atıp, basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 3 bin kişilik grup daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Ancak önlem alan polis, gruba izin vermedi. Grupta bulunanlardan bazıları güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Polis havaya ateş açıp grubu biberPROTESTO DEĞİL SANKİ SAVAŞ ALANI... Yüksekova’da polis ile çatışan göstericiler molotofkokteylleri ile panzerlere saldırdı. Göstericiler ara sokaklara kaçtı. gazı ve göz yaşartıcı bomba ile dağıtmaya çalıştı. Göstericiler, ara sokaklara kaçarken, bazı kişiler polisi taşlamaya devam etti. Bu arada elektrik direğine çarpan bir polis panzeri devrildi. Olaylar sırasında göstericilerden 3'ü hayatını kaybederken, 7'si polis 16 kişi yaralandı. Ölenlerden birinin devrilen panzerin altında kalarak, diğerlerinin ise açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Ölenlerin Abdülhaluk Geylani, İslam Bartın ve Engin Mengeş olduğu açıklandı.

UZMAN ÇAVUŞ KAÇIRILDI
Yüksekova'daki protesto gösterileri sırasında, çarşıda sivil kıyafetle gezerken, bir uzman çavuş göstericiler tarafından kaçırıldı. Bir eve götürülen uzman çavuş M.B. burada feci şekilde dövüldü. Daha sonra tespit edilen bu eve düzenlenen özel biroperasyonla uzman çavuş kurtarıldı. Yüksekdere, Mezarlık, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde havanın karardığı saatlerde silah seslerinin duyulurken, ilçeye giriş-çıkışlar yasaklandı. Hakkari ve Van'dan polis takviyesi yapıldı. Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, olayların Şemdinli olaylarını protesto etmek amacıyla göstericilerin, PKK bayrağı açması nedeniyle başladığını söyledi. Vali Gürbüz, "Örgüt bayrağını açıp,kendilerini dağıtmak isteyen polise taş, molotof kokteyliyle saldırmışlardır. Çatışma sırasında göstericiler arasındaki bazı kişiler polise ateşli silahla saldırmıştır. Olaylarda bir polis memuru, PKK yandaşlarınca açılan ateşli silah mermisiyle yaralanmıştır" diye konuştu.

POLİS PANZERİ DEVRİLDİ
Vali Gürbüz, göstericilerin Cengiz Topal Caddesi'nde kurduğu barikatları temizlemek için hareket eden bir polis panzerinin, atılan taş veKAÇIRILIP DÖVÜLDÜ... Uzman Çavuş M.B., bir grup gösterici tarafından kaçırıldı. Bir eve götürülen M.B. burada feci şekilde dövüldü.molotof kokteyllerinin etkisiyle Zagros iş merkezi önünde kaldırıma çarparak devrildiğini, panzer içindeki iki polisin yaralandığını belirtti. Gürbüz, 13 kişinin gözaltına alındığını, cesetlerin otopsi için adli tıpa kaldırıldığını ve soruşturma başlatıldığığını söyledi. Vali Gürbüz, Yüksekova'da okulların açık olduğunu, sokağa çıkma yasağı gibi bir önleme gerek duyulmadığını söyledi. Gürbüz, "Güvenlik önlemleri alındı. Okulların kapanmasına gerek yok" diye konuştu.

ŞEMDİNLİ'DE HAYAT
Şemdinli'de ise yaşam dün normale döndü. Esnaf işyerlerini açarken, öğrenciler de okullarına gitti. Çevre köylerden münibüslerle gelenler de alışveriş yapmaya başlayınca ilçe merkezindeki gergin ortam yerini sukûnete bıraktı. İlçe girişindeki polis karakolunun enkazı da dozerlerle temizlendi.

Ergun AKSOY - Kadir ERCAN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Roj TV notu kriz yarattı
 Danimarka ile kriz bitmiyor
 Van'da 3 asker şehit
 'Düşünün' eylemi
 Gazete ilanıyla tanık arıyor
 Polis sınavından AB soruları çıktı
YILMAZ ÖZDİL
Hoştgeldiniz...
Bu İsviçre AB'ye üye değil. Dolayısıyla...
UMUR TALU
Dünya kadar yer varken...
Muhabir arkadaşımız Özge...
FATİH ALTAYLI
Milli takım oyuncularına
Milli formamızı onurla taşıyan...
ERDAL ŞAFAK
Uyutmak ve unutmak
Danimarka Başbakanı Rasmussen denince...
'Amerikan askerleri bizi aslanlara attı'
Gözaltında işkence iddialarına bir yenisi daha eklendi... İki Iraklı...
Chirac: Aileleri cezalandıracağız
İsyanda ailelerin de payı olduğunu savunan Fransa yönetimi, çocukları...
Hayat bir gündür o da bu gündür
Hayat bir gündür o da bu gündür
Milli Takımımız yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi. Deplasmanda 2-0 mağlup...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu