Tüm yemeklerin hikayeleri anlatıldı
Konser sonrasında konuklara Atatürk'ün mutevazı sofra geleneğine uygun olarak hazırlanan mönüden oluşan akşam yemeği ikram edildi. Mönüde dereotu bakla favası, Atatürk'ün ölümünden önce arzuladığı, Hatay'dan getirilen fakat 10 Kasım'dan öncesine yetişmeyen klasik garnitürleri eşliğinde zeytinyağlı enginar, Atatürk'ün 'baba dostu' dediği ve Samsun'a çıkmadan önce annesinden istediği yağlı kuru fasulye, birlikte yemekten hoşlandığı bulgur pilavı ve karnıyarık, sahanda kuzu pirzolası, tereyağlı irmik helvası, hastalığı döneminde sıkça yediği portakal ve kavun vardı. Aynı zamanda Bilfen Koleji öğrencileri, isteyenlere Atatürk'ün çok sevdiği sucuklu yumurta ve kaşar peynirli omletten hazırladılar. Öğrenciler, tüm yemeklerin hikayelerini de gelen konuklara anlattılar.
|