kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlişki yaşı küçüldü partner sayısı arttı
İlişki yaşı küçüldü partner sayısı arttı

Dünyaca ünlü prezervatif üreticisi Durex, cinsel davranış ve düşünceler hakkında dünyada yapılmış araştırmaların en büyüğü olan 'Durex Global Seks Araştırması' sonuçlarını açıkladı. 41 ülkede 317 binden fazla kişinin katıldığı araştırma sonuçları; Türkiye'de de büyük yankı uyandırdı. Araştırmada 'eşini aldatma konusunda' birincilik tahtında oturan Türkiye, yılda ortalama 111 kez seks ile 13'üncü sırada yer aldı. İlginç sonuçların çıktığı araştırmanın sahibi Durex'in, Türkiye Genel Müdürü Erdinç Nuray ile sonuçlar, Türkler'in neden en çok aldatan millet olduğu, Türkiye'de prezervatife olan ilgi ve cinsel eğitim üzerine konuştuk...

ALDATMA KONUSU...
*
Türkler'in 'en fazla aldatan millet' olduğunu açmak lazım aslında. Aldatma dediğimiz zaman, illa evli olup aldatmadan bahsetmiyoruz. Nişanlı olabilir, sözlü olabilir, çıktığı kişi olabilir. Ama bunlar olsa bile her insanda olduğu gibi herhalde cinsellikte farklı deneyimler yaşamak insanın doğasında olan bir şey. Ayrıca sadece erkekler aldatmıyor; ankete kadınlar da katıldı.

* Prezervatif alışkanlığı Türkiye'nin batı bölgelerinde daha yaygın. Doğu bölgelerinde ise devlet desteği ile kullanım var; sağlık ocakları, aile planlama dernekleri halka bedava dağıtıyor.

* Daha önceki yıllarda hep erkekler prezervatif satın alırdı. Ama son yıllarda kadınların çok daha fazla çalışma hayatına girmesi, kadın müşteri oranında hızlı bir artışa neden oldu. Şu an müşterilerimizin yüzde 20'si kadın.

* Dünyada cinsel ilişkiye girme yaşı düşüyor. Bu Türkiye'ye de yansıyacak. Batıya baktığınız zaman bu yaşın 15-16 olduğunu görürsünüz.

'VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ'
*
Yaşam şartları değiştikçe hem ilk cinsel ilişkiye girme yaşı düşüyor hem partner sayısı artıyor. Böyle olunca riskler de büyüyor. Bu yüzden yeni nesli bilinçlendirmek gerekiyor.

* Üniversitelerin yaptığı festivallerde gençlere prezervatif dağıtıyoruz. Kampüslere hiçbir zaman otomat yerleştirmeyi başaramadık. Çünkü tepkiler vardı. Veliler "Yatak da getirin bari" diyerek tepki gösterdi. Ayrıca otomat yerleştirebilmek için madeni paranın yaygın olması lazım.

'ENFLASYON DARBE VURDU'
*
Türkiye'de enflasyonun olduğu dönemde 3 ayda bir fiyat ayarlaması yapmak zorundaydık. Madeni paralar sürekli değişiyordu. Yani dolaylı da olsa enflasyon Türkiye'de prezervatif kullanımına darbe vurdu. Avrupa bizden daha yaşlı ama onların prezervatif kullanımı bizden 4 kat daha fazla.

* Türkiye'de şu anda 8 çeşit ürünümüz var. Ama en çok geciktirici kremli prezervatifler satıyor. Yeni ürünümüz çikolata aromalı prezervatifimiz de büyük ilgi görüyor. En son ürünümüz 'pleasure max' da iyi satıyor. Tamamen anatomik şekilli kolayca takılıp çıkarılan bir ürün.

'BOYU 17 CM. OLMALI'
*
Türkiye'de prezervatif boyu ortalaması; Avrupa ve ABD standartlarıyla aynı. Biz de Avrupa Birliği normlarını uyguluyoruz. Boyunun 17 cm, genişliğinin 52 milimetre (artı ya da eksi 2 mm) olması lazım. AB normlarına göre bir prezervatife 18 litre hava basabilmeniz lazım. 18 litre bastığınız zaman patlamıyorsa onu satabilirsiniz.

* Birisi köprü üstünden aradı beni. 'Geciktirici kremli prezervatif kullandım. Bunun yarım saat geciktireni yok mu?'diye sordu. Ben de, 'Vallaha yarım saat geciktirdiği zaman hem sizin hem karşınızdakinin halini düşünemiyorum' dedim. 'Tamam abi ya' deyip telefonu kapattı!

SERTAÇ AKDOĞAN - DIŞ HABER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yontmataş Çağı'nın ilk kaya resimleri bulundu
 Çocuklar için pedal çeviriyorlar
 Dünya barışı için katırla dünya turu
 Su Grubu'ndan Balıklıgöl
 Atatürk sevdiği şarkılar ve yemeklerle anıldı
 Manas Kamboçya Başkonsolosu oldu
 Anadolu Ateşi yine büyüledi
 Sipahioğlu'nun başı kiracısıyla derde girdi
 'Başucu Şarkıları' bugün Ankara'da
 İlişkinin alfabesi
 Rüya takım toplandı
 Komedi filminde oynamak isterim
 Hollywood'da Ne Var, Ne Yok
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ağır ağır dönülür elbet
Müessesemizde istekte sınır...
HAKAN & UTKU
Hülya-Kaya Savaşları
Gidişat kötü... Hülya Avşar ile...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Enginarlı makarna
Yağı ısıtıp,...
Sorunlu evliliği çocuk için sürdürmeyin
Sorunlu evliliği çocuk için sürdürmeyin
Çocukta gözlenen davranış sorunları, alışkanlık bozukluklarının...
Hayalleri gerçekleşiyor
Hayalleri gerçekleşiyor
Akkök Holding'in veliahtı Raif Dinçkök ile evli olan CNN...
Cici anne ziyarete gitti!
Cici anne ziyarete gitti!
Mehmet Hanif, 22 yıllık eşi Dilek Hanif'ten boşanıp, dört ay...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.