Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Limonlu patlıcan 4 kişilik * 2 adet patlıcan (uzunlamasına 5 mm. kalınlığında dilimlenmiş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 tatlı kaşığı tuz * 3 diş sarmısak (dövülmüş) * 400 gr. konserve enginar kalbi (süzülmüş, 2'ye bölünmüş) * 10 adet kiraz domates * 1 çorba kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 1 adet limonun suyu * 1 çorba kaşığı esmer şeker * Fesleğen yaprağı (süslemek için) Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına bir fırça ile zeytinyağı sürüp, tuz serpin. Izgara yapacağınız tepsiyi hafif yağlayıp, patlıcanların üzerine sarmısakları sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda patlıcanlar sararıp, yumuşamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir kapta enginar kalpleri ve domatesleri karıştırıp, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve şekerin yarısını katıp, harmanlayın. Hazırladığınız harcı patlıcan dilimlerinin üzerine yerleştirin. Kalan şekeri üzerlerine serpip, fırında 10 dakika pişirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Susamlı köfte Kıyma, soya sosu, yumurta, ekmek kırığı ve balı karıştırın. Islak elle karışımdan 1'er çorba kaşığı alıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir tabağa susam koyup, köfteleri iyice susama bulayın. Teflon tavada yağı ısıtın. Tavayı sürekli sallayarak köfteleri orta ateşte pişirin. Kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını süzün. Köftelere kürdan batırıp, sıcak servis yapın. * 500 gr. kıyma * 2 çorba kaşığı soya sosu * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1/4 su bardağı bayat ekmek kırığı * 1 çorba kaşığı bal * 80 gr. susam * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|