kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Limonlu patlıcan
4 kişilik
*
2 adet patlıcan (uzunlamasına 5 mm. kalınlığında dilimlenmiş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 3 diş sarmısak (dövülmüş)
* 400 gr. konserve enginar kalbi (süzülmüş, 2'ye bölünmüş)
* 10 adet kiraz domates
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 1 adet limonun suyu
* 1 çorba kaşığı esmer şeker
* Fesleğen yaprağı (süslemek için)
Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına bir fırça ile zeytinyağı sürüp, tuz serpin. Izgara yapacağınız tepsiyi hafif yağlayıp, patlıcanların üzerine sarmısakları sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda patlıcanlar sararıp, yumuşamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir kapta enginar kalpleri ve domatesleri karıştırıp, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve şekerin yarısını katıp, harmanlayın. Hazırladığınız harcı patlıcan dilimlerinin üzerine yerleştirin. Kalan şekeri üzerlerine serpip, fırında 10 dakika pişirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Susamlı köfte
Kıyma, soya sosu, yumurta, ekmek kırığı ve balı karıştırın. Islak elle karışımdan 1'er çorba kaşığı alıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir tabağa susam koyup, köfteleri iyice susama bulayın. Teflon tavada yağı ısıtın. Tavayı sürekli sallayarak köfteleri orta ateşte pişirin. Kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını süzün. Köftelere kürdan batırıp, sıcak servis yapın.
* 500 gr. kıyma
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1/4 su bardağı bayat ekmek kırığı
* 1 çorba kaşığı bal
* 80 gr. susam
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bayram Sofralarınıza Lezzet Katacak Tarifler   / 04-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 02-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 31-10-2005
 Akdeniz usulü mercimek çorbası   / 30-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 29-10-2005
 Etli dolma   / 28-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-10-2005
GÜLSE BİRSEL
Bayram gelmiş, neyime?!
Güya bayram gelecek de,...
AYŞE TÜTER
Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Limonlu patlıcan
4...
Dilek Hanif 'The Turkish Herald'ta
Dilek Hanif 'The Turkish Herald'ta
Ünlü modacı Dilek Hanif, uluslararası online bir gazete olan 'The...
Nişan sürprizi Bade'yi öldürüyordu
Nişan sürprizi Bade'yi öldürüyordu
Sevgilisine Kızıldeniz'in derinliklerinde sürprizli bir deniz kabuğu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.