kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
15 dakika da olsa görüşmek istiyorlar
Tatneft Ailesi ile görüşme

15 dakika da olsa görüşmek istiyorlar


3 Ekim'den sonra yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyleyen Mustafa Koç, "Tüpraş'ta stratejik ortaklık yapacağız" dedi.

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un önünde yoğun bir program var. Koç Grubu, Washington'da Smihtsonian Müzesi'yle yapılan on yıllık anlaşma neticesinde düzenlenmeye başlayan sergilerin ana sponsoru olunca, Mustafa Koç önceki gün ABD'ye geldi ve Osmanlı İmparatorluğu'na ait çok değerli kaftanların sergilendiği 'Stil ve Statü' sergisi için düzenlenen gala gecesine katıldı. Şimdi önünde önce New York ardından da Londra seyahatleri var. Aslında New York'a Hasan Bengü'nün kızının düğünü için gidiyor ama New York seyahati duyulunca, yabancı şirketlerin
görüşme taleplerini de kıramıyor. Koç ile Washington'dan ayrılmadan hemen önce bir grup gazeteci sabah kahvaltısında bir araya geldik. Kahvaltıda Mustafa Koç, New York'ta bir çok şirketle görüşmelerde bulunacaklarını söylerken ilginç bir noktayı da vurguladı. "3 Ekim sonrası yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi çok arttı. Şimdi görüşme talebi onlardan geliyor. En az 15 dakika görüşmek istiyor hepsi." Kahvaltıda yaptığı konuşmada Mustafa Koç, Türkiye'nin en önemli sorununun istihdam olduğunu yeniden hatırlatarak, "İşte bu yüzden yabancı yerli yatırımcı ayrımı yapmıyoruz. Bunu yapmak abesle iştigal" dedi. Bu konuşma üzerine Mustafa Koç'a, "Tüpraş'ta bir ortaklığa gidecek misiniz" sorusu yüneltildi, Koç da "Büyük projelerde ortaklık en doğal şey. Kurum kültürü olarak eskiden illa da kontrol biz de olsun isterdik. Ama şimdi öyle değil. Yüzde 50-50 ortaklıklar da olabilir, Koç Bank'da izlediğimiz strateji gibi. Tüpraş'ta ortaklık olursa stratejik ortak olacak. Sırf para yatırması için birini almayacağız. Tüpraş bizim grup için yeni ve büyük bir iş. Hiç zarar etmemiş az sayıdaki KİT'ten biri" dedi.

ALLAH'IN ÇÖLÜ DUBAİ'YE BAKIN
Mustafa Koç, gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları verdiği cevaplarda özetle şunları söyledi. n Yabancı sermayeden korkmamız gerekir. Bakın Dubai ne hale geldi. Allah'ın çölü. Singapur'a gittim, 3 gün kaldım. En küçük bir tabii kaynak yok ama bir limanları var, görseniz çok etkileyici. Oysa en fazla Bakırköy kadar bir yer orası. n Büyük kuruluşları özelleştirirken, stratejik önem arz ediyorlarsa devletin uygulayabileceği altın hisse gibi yöntemler var. Devlet isterse hepsini vermeden kontrolü tutabilir. Özelleştirmede varlıklarımızın yabancıları peşkeş çekildiği görüşü yanlış. n Ramstore, Moskova'da 2006 yılında 2 tane daha mağaza açacak. Doğuya doğru genişliyoruz. Sibirya'da nüfusu 800 bin ile 1 milyon arasında olan şehirler var. Alım gücü yüksek ama alacak hiçbir şey yok. İşbirliğinde en ideali içeride bunu yapabilmek. Biz Sabancı ile Telekom'da denedik ama maalesef gerçekleştiremedik. Ama ileride bizim gibi ortanın biraz üstü gruplar için işbirliği kaçınılmaz olacak. Şartlar onu zorlayacak. Ölçekleri büyütmemiz lazım. Koç'un gücü servis ve dağıtımda. Vehbi Koç zamanında iyi bir iş yapmış ve Anadolu'daki illerin en iyilerini kendine bayi yapmış. Biz de onlara bir mektup yazdık ve katılmak istedikleri projelerimiz olursa davet ettik. Yeni projelerde bayileri ortak etmek istiyoruz. Yaptığımız işin karlı olma mecburiyeti var. Koç Ata Sancak bizim bir sosyal sorumluluk projemiz. Orada henüz ne yapacağımıza karar vermedik. AB'yle ilgili önümüzde uzun ve zor bir dönem var. Müzakereleri itinalı yönetmemiz şart. Hükümete TÜ- SİAD olarak defalarca yardım ve destek sözü verdik.

BABACAN HERKESİ YANILTTI
Makroekonomik göstergeler Avrupa'nınkilere çok yaklaştı. Bunda Merkez Bankası'nın önemli bir rolü var. Mali disiplini devam ettirirsek, ekonomi kendiliğinden sağlam bir zemine oturacak. Kemal Derviş zamanında tohumları atılan plan meyvelerini vermeye başladı. Mevcut hükümet, titiz bir şekilde programı devam ettirdi. Süreyya Serdengeçti çok fevkalade dirayetli bir performans sergiledi. Gönül ister ki görevine devam etsin. Kendisi Türkiye için bir şans. Bakan Ali Babacan da ilk zamanlarda pek çok kimse de genç olduğu için kuşku uyandırmıştı ama herkesi yanılttı ve çok başarılı bir performans sergiledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Avea, Cahit Paksoy'un çiftliği mi?
 Telsim, Motorola ile 500 milyon $'a anlaştı
 'Türkler 51.3 milyon $ rüşvet verdi' iddiası
 Dedemin yaşına gelmeden emekli olmam
 Kriz senaryolarına itibar etmeyin
 'Bonozedelere ödeme çok yakında yapılacak'
 Bu da AB ile enerji krizi
 'Turizme destekte iddialıyız'
 Garanti'den 525 milyon YTL net kâr
 'Enflasyonda AB yakalanacak gibi'
 Petrol devlerinden milyar dolarlık kârlar
 Göltaş'ın tahtası işleme açıldı
 641 bin kişi bireysel emekli olacak
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Ufukta erken seçim gözüküyor, çünkü...
Başbakan...
GÜNTAY ŞİMŞEK
İstanbul Barcelona'dan önemli
Burgulu gökdelenlerle Arap...
GAZİ ERÇEL
Fed'in politikası değişir mi?
Ben Bernanke, ABD Başkanı...
Ünlüler 'Kral'ı gözyaşlarıyla uğurladı...
'Gazinocular Kralı' olarak tanınan Fahrettin Aslan dün toprağa...
AIDS'e son çare: 'Kurbağa teri'
Derya Unutmaz adlı doktor AIDS'e karşı ilginç buluşa imza atanlar...
Tek değişmeyen dayak
Tek değişmeyen dayak
Her gelen iktidar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki...
Çubukçu'ya sahip çıktı
Çubukçu'ya sahip çıktı
Başbakan, çocuk yuvasında ortaya çıkan dayak olayının ardından...
IMKB
E: 31.039 D:% -0,75
DOLAR
S: 1,343 D:% -0,482
EURO
S: 1,626 D:% -0,824
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu