kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çocukların yüzleri artık gülmeye başladı. Malatyalılar bayramı da fırsat bilerek yuvaya akın etti.
Tek değişmeyen dayak
Bakıcı değil gelişimci
Müdür Barış Meclis'e bilgi verdi: İstifa etmeyi düşünmüyorum
Yurtta yaşanan korkunç anıları unutmadılar
'Asıl sorun siyasi kadrolaşma'

Değişmez kader

Sosyal Hizmetler Kurumu'nda üç genel müdür, müdürlerinin tamamına yakını, yurt yöneticilerinin çoğu değişti... Çocuklara şiddet ise değişmedi.

Her gelen iktidar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kadroları baştan aşağı değiştiriyor. AK Parti yönetimi de "geleneksel" uygulamayı sürdürdü. Bu atamalarda bazı çarpıcı örnekler yaşandı:

SOSYAL HİZMET UZMANI YERİNE DİN UZMANI
Sosyal hizmet uzmanının yerine ilahiyatçı ya da belediye görevlisi getirildi. Hemşireyle ilişkisi iddiasıyla soruşturma açılan görevli, müdür yardımcısı yapıldı. Yuvaya yeni atanan müdürü bakıcı anneler "taciz ediyor" diye şikâyet etti...

YOLSUZLUĞA KARIŞANIN YERİNE USULSÜZLÜK YAPAN
Seçimde AK Parti adayı olan ancak kazanamayan din dersi öğretmeni il müdürü oldu... Yeni atanan müdür yolsuzluğa karıştı, yerine usulsüzlükle suçlanan öğretmen getirildi.


Tek değişmeyen dayak

Her gelen iktidar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kadroları baştan aşağı değiştiriyor. AK Parti döneminde de üç genel müdür ile çoğu ilin müdürü değişti.

Her gelen iktidar mevcut kadroları tasfiye ederek kendi kadrolarını getiriyor ama yuva ve yurtlarda kalan çocukların kaderi değişmiyor. Daha önceki iktidarlarda olduğu gibi AK Parti hükümeti de iktidara geldikten sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürü ile 81 ilin müdürünün tamamına yakınını değiştirdi. Ancak çocukların kaderi yine değişmedi. Türkiye'ye ayağa kaldıran dayak görüntülerinin ortaya çıkardığı bu kısır döngü yıllardır sürüyor. AK Parti de diğerlerinin yaptığı gibi önce genel müdürü değiştirmekle başladı. K.maraş Devlet
Hastanesi'nde fizik tedavi doktoru olarak görev yaparken genel müdürlüğe getirilen Cafer Tatlıbal, bakan Akşit'le ters düşünce, yerine kurum içinde müfettiş olarak görev yaparken AK Parti'den Ağrı Milletvekili adayı olan İdris Yekeler getirildi. Ancak Yekeler'in de ömrü uzun olmadı. Yekeler'in yerine ise daha önce Gölcük Belediye Başkanlığı yapan ve son yerel seçimde AK Parti'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İsmail Barış atandı.

İLAHİYAT MEZUNLARI
Bakanlık 81 ilin müdürlerinin tamamına yakını ile yuva ve yurt müdürlerini de hızla değiştirmeye başladı. Aralarında Bitlis, Yalova ve Kırklareli'nin de bulunduğu birkaç ilin dışındaki tüm il müdürleri değiştirildi. İl müdürleri arasında sosyal hizmet uzmanı olanlar 15'te kalırken, ilahiyat fakültesi mezunları ise 16'ya kadar ulaştı. En fazla değişiklik ise İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da 7 yıldır görev yapan Türkiye'nin ilk sosyal hizmet uzmanlarından Kahraman Eroğlu, görevden alınarak yerine Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Fevzi Yırtık vekaleten atandı. Ancak Yırtık bir yıl sonra malzeme alımında yolsuzluk yaptığı iddiasıyla ve müfettiş raporuyla görevden alındı. O'nun yerine ise Eyüp Çocuk Yuvası'nda öğretmenlik yapan Tahsin Kırpman yine vekaleten atandı. Kırpman'ın Refahyol Hükümeti döneminde İl Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada usulsüz personel alımı iddiasıyla görevden alındığı öğrenildi. İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki 52 birimden özellikle yetiştirme yurdu, yuva ve huzurevlerinin tamamına yakınının müdürleri değiştirildi.

UZMAN BELEDİYECİ
Bahçelievler Çocuk Yuvası Müdürü Recai Dikmen'in yerine kurum içinde din görevlisi olarak çalışan Hasan Demir atandı. Ancak Demir bir süre sonra bakıcı annelerin kendilerini taciz ettiğini öne sürerek valiliğe şikayet dilekçesi vermeleri üzerine görevden alınarak Edirne'ye öğretmen olarak gönderildi. Sosyal Hizmet Uzmanı olan Üsküdar Çocuk Yuvası Müdürü Fuat Yentürk'ün yerine Kartal Belediyesi'nde alım-satım memuru olarak çalışan Şakir Karaağaç, Sosyal Hizmet Uzmanı olan Maltepe Huzurevi Murat Ulaş'ın yerine de Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Çay, İzzet Baysal Huzurevi Müdürü Hülya Sözlü yerine belediyede çalışan Murat Soylu, Uzman Psikolog olan Zeytinburnu Özürlü Merkezi Müdürü Cafer Satanoluk'un yerine İlahiyat Fakültesi Mezunu Mehmet Kırdemir atandı.

SÜRGÜNDEN DÖNDÜ
Bu arada skandalın patladığı Malatya'da da ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Malatya Huzurevi'nde din görevlisi olarak görev yapan Vehbi Aslan hakkında, 4 yıl önce, huzurevinde kalan yaşlılar, bir hemşireyle uygunsuz ilişki içinde olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Aslan, Ağrı'ya gönderilirken, hemşire de Şanlıurfa'ya sürüldü. Ancak Aslan, AK Parti iktidara geldikten sonra Malatya Huzurevi'ne müdür yardımcısı olarak döndü. Elazığ'a Süheyla Aral'ın yerine din dersi öğretmeni olan ve son seçimlerde AK parti'den milletvekili adayı olan İlahiyat mezunu Zeynel Abidin Koç getirildi.

Nejdet ÇOKAN-İlhan DEMİRCİOĞ- LU-Murat KARAMAN Hüs


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çubukçu'ya sahip çıktı
 Skandalda ikinci perde
 İlk dava tarihi eserden
 Bildik bir isim eylemdeydi..
 Suikast davasında gizlilik kararı çıktı
 Adeta TSK'nın sabrını ölçüyorlar
 Bush'tan tebrik mesajı
 Melahat öğretmenin gençlere tavsiyesi
 Cumhuriyetin tanığı 94'lük gazi
 Beyoğlu'nda 1650 metrelik bayrak
 Türban kararı kasımda
YILMAZ ÖZDİL
İşkence serbest haber yasak...
Biz sadece kafalarının...
ALİ KIRCA
Bütçesiz Cumhuriyet!..
Okuduğunuz bu gazetenin ve...
FATİH ALTAYLI
Çocukları yazmayın beni yazın!
Başbakan Recep...
ERDAL ŞAFAK
Sadece önseziyle devrim yapılır mı?
Sezer'in Van Yüzüncü...
MEHMET ALTAN
"Batılılaşma İkinci Cumhuriyetçi olmayı...
'Bush artık geri çekilmeli'
CIA ajanının adının sızması krizinde Cheney'in sağ kolu "yalan...
Blair: İran'a askeri müdahaleye hazırız
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın "İsrail haritadan silinmeli"...
Mart'a kadar herkes sussun
Mart'a kadar herkes sussun
Galatasaraylılar'ın gözbebeği Abdürrahim Albayrak tribünlere...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu