kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mumcu: Ortada, belgelenebilir ve ispatlanabilir yalanlar var
CHP'nin önergesi reddedildi
Baykal: Gensoruya konu 3 olay da şaibeli
Mumcu: Ortada, belgelenebilir ve ispatlanabilir yalanlar var

Mumcu: Ortada, belgelenebilir ve ispatlanabilir yalanlar var

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Galataport, Kuşadası Limanı ve TÜPRAŞ'la ilgili olarak ortada belgelenebilir ve ispatlanabilir yalanlar olduğunu öne sürerek, ''Bugün parmak üstünlüğü nedeniyle sorulamayan hesap, parmak üstünlüğünün bittiği gün mutlaka sorulacaktır. Bu hesap, çok ağır olacak'' dedi.

CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerinde grubu adına konuşan Mumcu, kendisine bakanlığıyla ilgili laf atılması
üzerine, ''eğer bir gün bakanlar kurulu tutanakları sizinle paylaşılırsa kimin kimi aldatmadığını görürsünüz'' yanıtını verdi.

AK Parti'lilerin vicdanlarıyla muhasebe yapmasını isteyen Mumcu, gensoru konusu olan 3 olayda aynı kişilerin ve aynı isimlerin olduğuna işaret etti. Mumcu, ''Bu olaylarla ilgili bir dizi yalan var. Ben açıkça söylüyorum; ortada yalanlar var, belgelenebilir, ispatlanabilir yalanlar var. Bu yalanlara karşı akla vicdana uyacak bir cevabı burada Sayın Başbakan'ın vermesini beklerdim'' diye konuştu. Başbakan'ın Sami Ofer ile önce görüşmediği, sonra ''görüştüysem ne oldu, hesap mı vereceğim'' anlamına gelen sözleri söylediğini ileri süren Mumcu, ''Elbette hesap vereceksiniz. Milletin hak ve hukukunu koruduğunuz konusunda bizim ciddi şüphelerimiz var. Şüpheden öte belgelerimiz var'' dedi.
AK Parti'li milletvekillerinin bakanlık görevinin hatırlatılması üzerine Mumcu, ''Bakanlığım süresince de işte bu yolsuzluğa direndim.

Bunu açıklamaya ve belgeleriyle ispat etmeye de hazırım. Ama belgeler beyefendilerin (bakanları göstererek) elinde'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ''sermaye ırkçılığı yapıyorlar'' sözünü hatırlatan Mumcu, şöyle konuştu:
''Bu insanların dini, milleti hakkında söz söyleyen oldu mu? Bu sözü söyleyen, böyle düşünmeye de yatkın olan kişi biz değiliz. Bu sözün sahibi, sözü söyleyen kişinin ta kendisi...Neyi kapatmaya, gizlemeye çalışıyorsunuz? Başından beri bu işi kamu yararı, hak hukuk gözetmeden, bir punduna getirmek için uğraştınız, çalıştınız. Tabii ki ayağınıza dolandı.
Sayın Bakan'a soruyorum; daha Kuşadası ihalesi verilmesi safhasında ihaleyi alan Ofer-Kutman ikilisine, Galataport Projesi konusunda söz verdiniz mi? Bağlantı kurdunuz mu kurmadınız mı?'' Maliye Bakanı Unakıtan ve AK Parti'li milletvekillerinin itirazlarını sürdürmesi üzerine, ''Ben sordum, Sayın Bakan cevap vermedi'' dedi.

''İSTANBUL'A İHANET EDİLDİ''

İsim babası ve fikir sahibi olduğu Galataport Projesi'nin ilk halinin ''Salı Pazarı-Tophane Projesi'' olduğunu anlatan Mumcu, alınan imtiyazların hukuka aykırılığı ve uygulanma biçiminin açık seçik delilli olduğunu ve bunun hesabının hukuken sorulacağını savundu. Mumcu, ''Bugün belki parmak üstünlüğü nedeniyle hesap sorulamıyor olabilir. Ancak parmak üstünlüğünün bittiği gün mutlaka gelecektir. Kim öle kim kala olmayacak. Ama öyle, ama böyle bir gün bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu hesap çok ağır olacak'' görüşünü kaydetti. Projenin ilk halinde tarihi manzaraya hakim ve İstanbul siluetini bütün dünyaya gösterebilecekleri Avrupa'nın en büyük meydanının bulunduğunu anlatan Mumcu, ''Marifetlerini başka işlerde de görebileceğimiz, bu kürsüden adını başka projelerde konuşacağımız isimlerin girişimleriyle 7 numaralı antrepo müze haline getirilmiş, 6 numaralı antrepo satılmış ve meydan projesi yok edilmiştir. İstanbul'un tarihi kimliğine ve İstanbul şehrine ihanet edilmiştir. Kim tarafından, 'İstanbul benim aşkım' diyen bir başbakan tarafından...'' diye konuştu.

''ASIL BÜYÜK FACİA TÜPRAŞ İHALESİNDE...''

Mumcu, ''asıl büyük facia''nın TÜPRAŞ ihalesinde yaşandığını, bu konudaki hukuka aykırılığın saymakla bitirilemeyecek kadar çok olduğunu ileri sürdü. 7 Ocak'ta alınan ÖYK kararının, kamuoyuna açıklanmaması için kaleme alınmadığını savunan ANAVATAN lideri Mumcu, ''Ofer-Kutman ikilisi nereden biliyordu böyle bir kararı aldığınızı? Nereden biliyordu var mı işte, bu görüşmelerden biliyorlardı'' dedi.

AK Parti'li milletvekillerinin Genel Kurul'dan ayrılmaları üzerine Mumcu, ''Bu millet bunun hesabını burada değil, seçimlerde soracak. Nereye kaçarsanız kaçın vicdanınız sizinle birlikte gelecek ve o vicdanınızla birlikte bir gün sizden hesap sorulacak. Onun için bu meseleden kaçış yok. Gelin, bunun hakikatini hep birlikte araştıralım. Paranın peşinde değilim. Götürdüğünüz şey, milletin vicdanından o kadar derin bir şeydir ki bu işlerden birkaç yüz milyon sebeplenmeyi düşünen herkese söylüyorum; sebeplendikleriniz sizin olsun. Gelin, geri dönün, hala geri dönme imkanınız var'' diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i ''her zamanki şahsiyetli duruşunu sürdürdüğü için'' kutlayan Mumcu, kendisine teşekkür etti.

''BU MUHASEBEDEN HİÇBİR ZAMAN KAÇAMAYACAKSINIZ''

Mumcu, yanlışın düzeltileceği, Galataport ihalesinin onaylanmayacağı ve meydan projesiyle birlikte ele alınacağının bakan tarafından söylenmesi halinde gensoruya ''ret'' oyu vereceklerini, aksi halde ''evet'' oyu kullanacaklarını söyledi. Mumcu, ''Siz bu muhasebeyi bugün burada yapmayacaksınız ama bu muhasebeden hiçbir zaman kaçamayacaksınız. Ahirete inanıyorsanız, -ki inanıyorsunuz-, vallahi billahi bundan sorulacaksınız'' dedi. Erkan Mumcu, konuşmasını bitirirken, ''Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerine Kuranıkerim'in Maun suresini okumalarını'' önerdi. Mumcu'nun konuşmasının ardından Genel Kurul'a saat 20.00'ye kadar ara verildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Herkes hesap verecektir"
 Gül, Talat ile görüştü
 Baykal'dan Ersoy'a 300 bin YTL'lik dava
 Başbakan Erdoğan, Kuveyt'te
 MGK'dan 'Kırmızı Kitap' için onay
 Öğrenci liderinin sır dolu ölümü
 "Sezer'in rektörleri daveti normal"
 "Hükümet Van'da taraf"
 301'inci maddeden ilk beraat
MAHMUT ÖVÜR
Mumcu'nun 'Milli Merkez'i
Anavatan Partisi Genel Başkanı...
MUHARREM SARIKAYA
Referandum kıskacı...
TBMM, hükümet açısından bugün iki...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Meclis'te neler olabilir?
Hükümetten bir kaynağa,...
YAVUZ DONAT
Siyaset renklenirken
Pazartesi saat 13.30... Anavatan...
Hayallerim, aşkım ve piyango biletim
Her yılbaşının umutlu heyecanı büyük ikramiye bu yıl 20 milyon YTL...
Beni Aliye gibi oğlumdan ayırdı
Pınar Dilşeker'in eski eşi, oğlu Mertali'yi bir haftadır getirmedi.
Hoca'nın en acı günü
Hoca'nın en acı günü
Hayat arkadaşını kaybeden eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı...
Kızıltepe davası Eskişehir'i gerdi
Kızıltepe davası Eskişehir'i gerdi
Baba-oğul Kaymaz'ların öldürülmesiyle ilgili duruşma öncesinde olay...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu