kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hoca'nın en acı günü
Eşinin üzerine Medine toprağı serpti
Taziye ziyareti
'Derman yoksa, yaşam fişi çekilebilir'

Erbakan eşinin naaşını taşıdı

Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan dün Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verildi... Fatih Camisi'ndeki cenazede izdiham yaşandı. Kutan "40 yıllık dava arkadaşımızı kaybettik" dedi. Erbakan, sağlık sorunlarına aldırmaksızın bir süre eşinin naaşını taşıdı. Bir grup tekbir getirdi; "Mücahit Erbakan" diye slogan attı. Törene Arınç, Ağar ve Çiller de katıldı.

Hoca'nın en acı günü

Hayat arkadaşını kaybeden eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı siyasetçiler ve halk en acı gününde yalnız bırakmadı Oldukça bitkin ve üzgün görünen Erbakan Hoca, eşi Nermin Hanım'ın tabutunun başından ayrılmadı.

Eski başbakan ve kapatılan Refah Partisi'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Ankara'da hayatını kaybeden eşi Nermin Erbakan, dün on binlerin katıldığı bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Özel bir uçakla cenazesi Ankara'dan İstanbul'a getirilen Nermin Erbakan'ın cenaze töreninin yapıldığı Fatih Camisi avlusu sabah erken saatlerden itibaren dolmaya başladı. Öğlen namazından çıkan cemaat dağılmayıp, cenaze namazının kılınacağı ikindi ezanını bekleyince kalabalık daha da arttı. Cenaze törenine Erbakanlar'ın aile yakınları, siyasi parti lider ve üyeleri, eski bakan ve milletvekilleri, İstanbul Valisi ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kalabalık nedeniyle giriş ve çıkışlarda zaman zaman izdiham yaşandı. Ezilenler ve bayılanlar oldu.

TARİKAT LİDERLERİ
Nermin Erbakan'ın cenaze törenine Necmettin Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Altınöz ile oğlu Fatih Erbakan, damadı Mehmet Altınöz, Nermin Erbakan'ın kız kardeşi Nuran Gediz'in yanı sıra TBMM Başkanı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Oğuzhan Asiltürk, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ANAP eski milletvekili İlhan Kesici, SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Refah Partili eski milletvekili Şevki Yılmaz, Binali Yıldırım, AKP İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, MHP'li Faruk Bal, Mehmet Çandır, Oktay Vural, eski Başbakan Tansu Çiller, Aydın Aydın, gazeteci Nazlı Ilıcak, CHP'li Ali Topuz, Korkut Özal,DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP eski Milletvekili Meral Akşener katıldı. Kapatılan İstanbul DGM'de yargılanan ve Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Ünlü'nün de katıldığı cenazede Nakşibendi tarikatının önde gelen isimlerinden Mahmut Hoca da vardı.

ÇELENK GÖNDERDİLER
Cenazeye Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Aydın Menderes, eski Başbakan Bülent Ecevit ile eşi Rahşan Ecevit ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal çelenk gönderdi. Fatih Camisi'ne yakın bir camide ikindi namazını kılan Necmettin Erbakan, Hatice Nermin Erbakan isminin yazılı olduğu 34 UM 233 plaka siyah bir Mercedes ile Fatih Camisi'ne geldi. Erbakan'ın cami avlusuna girişinde izdiham yaşandı. Erbakan'ın avluya girişinin ardından cami kapıları kapatıldı ve Çevik Kuvvet polisleri nöbet tutmaya başladı.

KADINLAR ÖNDEYDİ
Cenaze namazından önce tabutun önüne konan sandalyede oturan Erbakan, ezanın okunmasıyla birlikte cemaatin arasına geçerek namaz kılarken, kalabalık nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadı. Nermin Erbakan'ın tabutuna daha yakın olmak için, musalla taşı yanına yığılan kadınlar cenaze namazı sırasında arka tarafa geçmedi. Böylece erkekler kadınların arkasında saf tutmuş oldu. Cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan kıldırdı. Cenaze namazının ardından kalabalık, "Mücahit Erbakan" ve "Hoca'ya uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Nermin Erbakan Merkezefendi Kabristanı'nda bulunan aile mezarlığına defnedildi. Öte yandan Ramazan ayı nedeniyle Fatih Camisi avlusuna kurulan iş yerlerinin belediye ekipleri tarafından yıkılması, esnafın tepkisine yol açtı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kızıltepe davası Eskişehir'i gerdi
 Saygı duruşu var İstiklal Marşı yok
 McEldowney: ABD teröristle görüşmez
 Polis kılığında otobüs soydular
 "W" harfi kullanana 100 milyon lira ceza
 Sakka'nın kimliğinin sahibi tutuklandı
YILMAZ ÖZDİL
Dikkat edin... Joe Dalton kaçmasın...
İstanbul...
ALİ KIRCA
Emir subayından Barış Manço'nun son günleri..
Kitabın...
ÖMER LÜTFİ METE
Ömer Dinçer de 'Soykırım var' deseydi
Başbakan...
UMUR TALU
Çocuk öldü ve büyüdü
Bir yıl kadar önceydi... 12...
FATİH ALTAYLI
Dubaililer'in projesi var, Topbaş'ın yok
Dubaililer'in...
ERDAL ŞAFAK
Levent, Kartal'ın mahallesi mi?
İki hafta önce "Gökdelen...
Sayın bakan acı var mı acı!
Yunanistan'ın en ünlü gazetecisi, siyasilerin kirli çamaşırlarını...
Sokakta gösteri kabinede kavga
Muhalefetin gösterileri arasında Azerbaycan'da beş bakanı görevden...
Chelsea modeli
Chelsea modeli
Fenerbahçe'ye geldiğinden beri sürekli taktik eleştirisine mağruz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu