kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Börülceli piliç güveç

Börülceli piliç güveç

Börülceleri tuzlu kaynar suda yaklaşık 25 dakika haşlayıp, süzün. Margarini ve sıvıyağı ısıtıp, salam ve piliçleri hızlı ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. Una 4 çorba kaşığı tavuk suyunu karıştırarak ilave edin. Unlu tavuk suyunu kalan tavuk suyuna ekleyin ve etlere katın. Tuz, karabiber serpip, kaynama noktasına getirin. Börülceleri katıp, kapağını sıkıca kapatın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. Pişme süresinin bitmesine 15 dakika kala fırının kapağını açın. Arpacık soğanları balla birlikte bir tavaya koyun, hızlı karıştırarak 5 dakika pişirin. Soğan ve pancarları börülceye katıp, son 15 dakikalık pişme süresini tamamlayın. Sıcak servis yapın.

* 8 adet piliç drums
* 6 dilim salam (iri doğranmış)
* 500 gr. kuru börülce (ıslatılmış, süzülmüş)
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 14 adet arpacık soğan
* 2 çorba kaşığı bal (ılıtılmış)
* 250 gr. pancar (haşlanmış, iri doğranmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 24-10-2005
 Kaymaklı güllaç   / 23-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 17-10-2005
 Piliç avcı kebabı   / 16-10-2005
 Tavuklu kapama   / 15-10-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Sevmedim seni süt oğlan!
Olmadı, ne yaptımsa Cem Davran...
HAKAN & UTKU
Zevzekoloji
- Araban mı var?
- Nasıl?
- Var mı...
SEDA KAYA GÜLER
Aşk mı, para mı?
Zengin-fakir aşkı her zaman ilgi çeken...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Buhara pilavı
Etleri kaynar suda...
İş dünyasında check-up takma isimle yapılıyor
İş dünyasında check-up takma isimle yapılıyor
Check-up yaptıran yöneticilere bazı ayrıcalıklar tanınıyor.
Hastalık değil aşk acısı yıktı
Hastalık değil aşk acısı yıktı
Kurşun Yarası'nda oynarken lenf kanserine yakalanan, ancak sevgilisi...
Hababam Sınıfı Üç Buçuk'a Başbakanlık'tan izin çıktı
Hababam Sınıfı Üç Buçuk'a Başbakanlık'tan izin çıktı
Hababam Sınıfı Üç Buçuk'un yapımcısı Arzu Film ve Fida Film, Ertem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.