kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Börülceli piliç güveç

Lezzet Güneşi

Buhara pilavı
Etleri kaynar suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Kendi suyunda soğumaya bırakın. Süzün, suyunu da mutfak tülbendinden geçirerek bir kez daha süzün. Derin bir tencerede margarini kısık ateşte eritin, etleri katın ve 1-2 defa karıştırarak soteleyin. Soğanları yayın, tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 10 dakika pişirip, havuçları soğanların üzerine yayın. Pirinci, unlu suyu bitinceye kadar bol soğuk su ile yıkayıp, havucun üzerine yayın. Ayırdığınız piliç suyunu 1250 ml. olacak şekilde tamamlayın ve kaynama noktasına getirip, pirincin üzerine gezdirerek dökün. Ateşi iyice kısıp, yemek suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin ve en az 20 dakika demlendirin. Tencerenin ağzından biraz daha büyük bir tabağa ters çevirerek çıkarın. Sıcak servis yapın.

* 10 adet tavuk kemiksiz but (iri doğranmış)
* 1,5 lt. su (kaynar)
* 125 gr. margarin
* 1 kg. soğan (enlemesine ince kıyılmış, ovulmuş)
* 750 gr. havuç (3 cm. uzunluğunda, kibrit çöpü kalınlığında kesilmiş)
* 500 gr. pirinç (tuzlu bol kaynar suda en az 30 dakika dinlendirilmiş)
* Tuz, karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 24-10-2005
 Kaymaklı güllaç   / 23-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 17-10-2005
 Piliç avcı kebabı   / 16-10-2005
 Tavuklu kapama   / 15-10-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Sevmedim seni süt oğlan!
Olmadı, ne yaptımsa Cem Davran...
HAKAN & UTKU
Zevzekoloji
- Araban mı var?
- Nasıl?
- Var mı...
SEDA KAYA GÜLER
Aşk mı, para mı?
Zengin-fakir aşkı her zaman ilgi çeken...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Buhara pilavı
Etleri kaynar suda...
İş dünyasında check-up takma isimle yapılıyor
İş dünyasında check-up takma isimle yapılıyor
Check-up yaptıran yöneticilere bazı ayrıcalıklar tanınıyor.
Hastalık değil aşk acısı yıktı
Hastalık değil aşk acısı yıktı
Kurşun Yarası'nda oynarken lenf kanserine yakalanan, ancak sevgilisi...
Hababam Sınıfı Üç Buçuk'a Başbakanlık'tan izin çıktı
Hababam Sınıfı Üç Buçuk'a Başbakanlık'tan izin çıktı
Hababam Sınıfı Üç Buçuk'un yapımcısı Arzu Film ve Fida Film, Ertem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.