kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İzmir'i fısıltı depremi vurdu
Dedikodulara kulak asmayın
'Tsunami geliyor şehri terk edin!'

İzmirliler'in siniri bozuldu

İzmir, 17 Ekim'deki üç ayrı depremin ardından önceki gece yine sallanınca halkın psikolojisi bozuldu. Dün öğlen saatlerinde de, "Valilik 16.00'da deprem olacağını açıkladı" söylentisi kulaktan kulağa yayıldı. İşyerleri boşaldı, panik yaşandı.

İzmir'i fısıltı depremi vurdu

Depremlerle sarsılan İzmir'i dün de "deprem olacak" dedikoduları vurdu. Panikle sokaklara dökülen halkı polis anons yaparak sakinleştirmeye çalıştı.

İzmir'i, pazartesi ve perşembe günü yaşanan depremlerden sonra dün de 'fısıltı depremi' vurdu. "Valilik saat 16.00'da deprem olacağını açıklamış" söylentisi ile başlayan dedikodu furyası, birkaç dakika içinde kulaktan kulağa dolaşarak tüm kenti etkisi altına aldı. Şehirde tam bir panik havası yaşandı. Pınarbaşı'nda polis, "Bunlar hırsızların işi. Evinizi işyerinizi terk etmeyin. Oyuna gelmeyin" diye anons yapmak zorunda kaldı.

Kamu Kurumları Boşaldı
Cuma günü yüzde 30'u işine gitmeyen kamu kurumu çalışanları, valinin açıklama yaptığı söylentisine inanıp işyerlerini terk etmeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Basmane Vergi Dairesi, İZSU, Defterdarlık, İş Kurumu saat 15.00 olmadan boşaldı. İzmir'de ekonominin kalbinin attığı Alsancak ve Konak bir anda ana-baba gününe döndü. İşhanlarında çalışanlar işyerlerini boşaltıp caddelere indi. Bu nedenle önce trafik sonra da telefonlar kilitlendi. Bozulan sinirler, zaman zaman da kavgalara neden oldu. İzmir Valiliği'nden yapılan, "Bunlar söylenti. Kimse paniğe kapılmasın" açıklamalıryla da tatmin olmayan vatandaşlar, Konak Meydanı'nı doldurdu. Valilik önünde toplanan vatandaşlara valilik yetkililerince sık sık duyuru yapıldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardındanSÖYLENTİLER ŞEHRİ KARIŞTIRDI “Deprem olacak” dedikodusu yayılınca işyerleri ve evler boşaldı, insanlar sokaklara döküldü. Özellikle Konak Meydanı korkulu vatandaşların akınına uğradı.Büyükşehir Belediyesi İzelman Şirketi'ne bağlı anaokullarındaki çocukların da eğitim gördükleri binalardan bahçeye çıkarıldığı öğrenildi. İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, dedikodular İzmir'i felç ettiği sıralarda bulunduğu Seferihisar'dan hemen İzmir'e döndü. Köksal, "Birisi ortaya çıkıp bir şeyler söylüyor. Koskoca bir kent ayağa kalkıyor" diye konuştu. "İnsanlar eğer böylesine dedikodulara inanıyorsa akıllarına hayret etmek gerekir" diyen Köksal, şunları söyledi: "Kimse önceden deprem olacağını söyleyemez. Öyle olsaydı önceki gece olan depremi haber verirdik. Bunların hepsi dedikodu ve fısıltı gazetesi haberidir. Kimse inanmasın. Amacım tüm gün Seferihisar halkı ile birlikte olmaktı ama hemen İzmir'e dönüp söylentilerin asılsız olduğunu açıklayacağım."

'Eve Gitsinler O Zaman...'
İzmir İl Emniyet Müdürü Halil Tataş da, "Kesinlikle polis tüm birimleri ile görev başında. Bu olay tamamı ile kendini bilmez tembel memurların çıkardığı bir fiyasko. Madem o kadar korkuyorlar, niçin meydanlarda bekliyorlar da evlerine çocuklarının yanlarına gitmiyorlar" dedi. Personelin yüzde 60'ının görevini bırakıp gittiği İzmir Büyükşehir Belediyesi ise "korkup kaçanlara" sert çıktı. Belediye Genel Sekreteri Hasan FehmiİŞTE FAYIN OLUŞTURDUĞU YARIK... Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri, İzmir’i sallayan fay hattının oluşturduğu yarığı, Urla’da tespit etti...Mani, "Korkup kaçanlar hakkında görev yerlerini izinsiz terk etmeleri nedeniyle soruşturma açılacak. Herkesin bilgisi olsun. Bir dedikodu nedeniyle korkuya kapılıp kentin hayati hizmetlerinin aksamasına yol açmak affedilmez bir hata" diye konuştu.

İstanbul'da Bile Hissedildi
Çevre illerde ve hatta İstanbul'da bile hissedilen depremde iki kişi hayatını kaybetti, 46 kişi de yaralandı. Kalp krizi geçiren 68 yaşındaki emekli kaptan Güngör Yaylalı hayatını kaybetti. Aydın'da da bir vatandaş kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İzmir - Balçova'da kalp krizi geçiren ve kalbi üç dakika duran Çiğdem Güven (42) acil servis ekiplerince yeniden hayata döndürüldü. Urla'da, üç metruk binanın çatısı çöktü. Zafer Caddesi'nde alt katı dükkân olarak kullanılan iki katlı metruk binanın yanı sıra Yaka Mahallesi Çay Sokak'ta bulunan 27 numaralı eski ev ile Yelaltı Mahallesi Kamanlı Sokak'ta bulunan 19 numaralı metruk evin çatıları çöktü. Öte yandan önceki gece meydana gelen depremin ardından 104 artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi. Artçıların 23'ünün aletsel büyüklüğünün 3.1 ve 4.4 arasında olduğu belirtildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Büyükşehir'den gökdelene kılıf
 Özal ailesi trilyonluk borçtan fena kapıştı
 Evinde hücre bulundu
 Mahkeme: Kafa attı Gökçe: Sadece ittim
 Anne ve çocuklarına tüyler ürperten infaz
 40 günlük kalbi hayata tutundu...
 Kendini önce bıçakladı sonra soydu
 Asıl bayram ahirette
 7 tepeli, 173 türbeli
 'Altın' gibi kampanya
 Hayrına resim sergisi
 Dölek, beyin kanaması geçirdi
 Avcılar ve Silivri'de bir ton eroin bulundu
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Cesurca söyleyebilselerdi aşklarını eğer..
Aysun...
MEHMET BARLAS
Bu coğrafyada ille de "Buralı" olmak mı gerekiyor?
İlle...
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul'un kaderi kimin elinde?
Şu son günlerde...
SAVAŞ AY
Döngel Kârhanesi filmi bir gen'a'lev hikâyesi...
HINCAL ULUÇ
Balo maskesiz olsun!.
"Son Orhan Pamuk...
BAYRAKTAR BAYRAKLI
Ekonomik gücün önemi (1)
Mûsâ dedi ki: 'Ey...
Bu Bolton'u orada yeneriz
Bu Bolton'u orada yeneriz
Beşiktaş-Bolton maçı sonrası taraftara umut dağıtmaya gayret eden...
Sandıkta görüşürüz
Sandıkta görüşürüz
Canaydın, "Galatasaray demokratik bir kulüptür. Aday çıkarsa kozumuzu...
Gayrimüslimler adına çanlar çalıyor
Fener Rum Patrikhanesi ile Avrupa Parlamentosu Hıristiyan...
"Ekümenik Patriklik" Türkiye'yi destekliyor
Konferansta konuşan Philadelphia Metropoliti Meniton, kendisini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu