kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÖKDELENİN ADI TRANSFER MERKEZİ...  Kararla birlikte Şişli-Maslak hattındaki gökdelen vadisinin Sarıyerden Boğaza inişinin önü açıldı. Alarko Gayrimenkul Yatırım A.Ş.nin talebi üzerine transfer merkezi adıyla verilen imar izni, CHPli üyelerin itirazına rağmen AK Partili üyelerin oyları ile kabul edildi. Kararda Başkan Kadir Topbaşın imzası da bulunuyor.
Büyükşehir'den gökdelene kılıf
"Binalar Boğaz'a inecek"

Üçüncü skandal

Göztepe Parkı'na cami; Boğaz'a üçüncü köprü yapımına onay veren İstanbul Belediye Meclisi, bu kez Maslak'ta spor alanına gökdelen inşaatına izin verdi.

Yer Maslak'taki Atlı Spor Kulübü'nün yanı. Alarko'nun bu bölgede metro şantiyesi var. Şirket, 18 bin metrekarelik bu alana, alışveriş merkezi ve rezidans içeren bir gökdelen yapmak için belediyeye başvurdu.

CHP'liler itiraz etti
Başkan Kadir Topbaş, talebe önce karşı çıktı. Şirket, transfer merkezi vaat ederek Başkan'ı ikna etti. CHP'liler, arazinin Boğaziçi SİT Alanı içinde bulunduğunu savunarak karşı çıktı. Ancak, AK Parti'nin oylarıyla geçti...

Boğaziçi'ne hançer
Spor alanını rant talanına kurban eden proje için yükseklik sınırı belirlenmedi. Mimarlar Odası projeye karşı çıkıyor... Maslak'ta, Şişli sınırları içinde seyreden yüksek yapılaşmanın bu proje ile Boğaz hattına yöneleceği ve Sarıyer'e kadar uzanacağı endişesi var...


Büyükşehir'den gökdelene kılıf

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bir skandal karara daha imza attı. Maslak'ta spor alanı' olarak görülen 18 bin 933 metrekarelik yeşil alana inşaat izni çıktı.

Maslak'ta bulunan ve atçılık sporu meraklılarının uğrak yeri olan Sipahi Ocağı Atlı Spor Kulübü'nün bulunduğu alanın bitişiğinde yer alan ve imar planlarında spor alanı olarak görünen 18 bin 933 metrekarelik arsaya Alarko Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından gökdelen ve iş merkezi yapılacak. Üçüncü köprüyle ilgili alınan kararın tartışmaları sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, spor alanı olarak belirlenen ve tamamı yeşil alan olan arsada, gökdelen ve ticaret merkezi yapılabilmesi için yeni bir skandal karara daha göz kırpmadan imza attı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan geçen ve bu kez Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da imzasıyla onay verdiği karar AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi. Böylece Maslak hattının solunda Şişli'ye ait gökdelen vadisi, Sarıyer'e doğru yayılacak.

İKNA OLDU
Arsayı geçen haziran ayında alan Alarko Gayrimenkul Yatırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama ve İmar Müdürlüğü'ne başvurarak ticaret ve turizm tesis alanı yapmak için izin istedi. Talep Meclis'ten geçti ama Başkan Topbaş, önce kararı onaylamadı. Bunun üzerine projeye "transfer merkezi" kılıfı uyduruldu. Kamunun kullanacağı alan yaratılacağı gerekçesiyle proje İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gönderildi. Komisyon CHP'li üyelerin ret oylarına rağmen projeyi AK Partililer'in oylarıyla kabul etti, Başkan Topbaş'ın olumlu görüşünüde alıp Belediye Meclisi'ne gönderdi.

KAT SINIRI YOK
Meclis'e sunulan proje için toplu taşıma peron yerleri, araç depolama alanları, taksi durakları, park alanlarının üzerine 'alışveriş merkezi, kültür tesisleri, kongre merkezi, rezidans, büro, apart otel gibi işyerleri yapılabilir' izni çıkarıldı. Kat yüksekliklerine ise sınırlama getirilmedi. 'Kat sınırı avam projede belirtilecektir' önerisi sunuldu. Belediye Meclisi projenin bu halini de yine AK Partili üyelerin oyları ile kabul etti.

'İMAR PLANIYLA ÇELİŞİYOR'
İmar ve Bayındırlık Komisyonu proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede 'Yapılanma koşulları yönünden yapılan incelemede nazım imar planlarında özel spor alanı olan parselde, transfer merkezi fonksiyonu adı altında 57 bin metrekare inşaat alanı yaratılıyor. Bu alanın ne kadarı kamuya ayrılacak belli değil. Söz konusu parsel Boğaziçi sit alanı içinde kalıyor' denildi. Komisyon yaptığı değerlendirmede irtifanın serbest bırakıldığı teklifin imar planı ile çeliştiğini vurguladı. Ancak proje Komisyon'da 2'ye karşı 7 oyla dosya Meclis'e gönderildi. Nisan ve temmuz ayında hazırlanan iki ayrı raporu gören Belediye Meclisi hangi raporun işleme konulacağını İmar Müdürlüğü ve Komisyon'a sordu. Komisyon, temmuz ayında gönderilen planın işleme konulacağı bildirdi ve teklif Meclis'te onaylandı.

Şenol BAŞTAKAR - Ercan SARIKAYA - Serdar CANİPEK


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İzmir'i fısıltı depremi vurdu
 Özal ailesi trilyonluk borçtan fena kapıştı
 Evinde hücre bulundu
 Mahkeme: Kafa attı Gökçe: Sadece ittim
 Anne ve çocuklarına tüyler ürperten infaz
 40 günlük kalbi hayata tutundu...
 Kendini önce bıçakladı sonra soydu
 Asıl bayram ahirette
 7 tepeli, 173 türbeli
 'Altın' gibi kampanya
 Hayrına resim sergisi
 Dölek, beyin kanaması geçirdi
 Avcılar ve Silivri'de bir ton eroin bulundu
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Cesurca söyleyebilselerdi aşklarını eğer..
Aysun...
MEHMET BARLAS
Bu coğrafyada ille de "Buralı" olmak mı gerekiyor?
İlle...
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul'un kaderi kimin elinde?
Şu son günlerde...
SAVAŞ AY
Döngel Kârhanesi filmi bir gen'a'lev hikâyesi...
HINCAL ULUÇ
Balo maskesiz olsun!.
"Son Orhan Pamuk...
BAYRAKTAR BAYRAKLI
Ekonomik gücün önemi (1)
Mûsâ dedi ki: 'Ey...
Bu Bolton'u orada yeneriz
Bu Bolton'u orada yeneriz
Beşiktaş-Bolton maçı sonrası taraftara umut dağıtmaya gayret eden...
Sandıkta görüşürüz
Sandıkta görüşürüz
Canaydın, "Galatasaray demokratik bir kulüptür. Aday çıkarsa kozumuzu...
Gayrimüslimler adına çanlar çalıyor
Fener Rum Patrikhanesi ile Avrupa Parlamentosu Hıristiyan...
"Ekümenik Patriklik" Türkiye'yi destekliyor
Konferansta konuşan Philadelphia Metropoliti Meniton, kendisini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu