kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Adil düzen diyenler bozuk düzenin parçası oldu
Adil düzen diyenler bozuk düzenin parçası oldu

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, AK Parti'nin, Türkiye'deki gelir paylaşımındaki adaletsizliği düzeltmek için iktidara geldiğini ifade ederek, ''Bu bozuk düzeni değiştirsin, yerine adil düzen koysun diye seçilenler, bugün bu bozuk düzenin bir parçası olmuşlardır'' dedi.

Erkan Mumcu, partisinin grup toplantısında, Türkiye'yi sağ-sol, laik-antilaik diye bölenlerin karşısında olacaklarını, kimseyle problemleri olmadığını söyledi. Cahillik, yolsuzluk, haksızlık, hukuksuzluk, kadir-kıymet bilmezliğin düşmanları olacağını ifade eden Mumcu, ''Kim milletin düşmanıysa, o bizim düşmanımızdır. Millet bizim efendimizdir. En büyük şerefimiz, millete hizmet etmektir'' diye konuştu.

Laikliği, insanların vicdan özgürlüğünü doyasıya, özgürce yaşayabilmelerinin teminatı, devletin ve hukuk düzeninin vazgeçilmez ilkesi olarak gördüklerini anlatan Mumcu, ''Bir insanın şahsında hem mümin, hem laik, hem inançlı olmanın sentezini yapabilmiş bir siyaset anlayışının temsilcisi olduklarını'' kaydetti.

Sosyal kutuplaşmanın neden olduğu ucuz siyaset döneminin bittiğiniifade eden Mumcu, ''Türkiye'de alternatifsizlik bitmiştir. Artık sazın, birinin elinden diğerinin eline geçtiği düet bitmiştir. Bundan sonra siyasette çok seslilik vardır, bundan sonra Anavatan Partisi vardır'' diye konuştu.

MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI

Milliyetçilik anlayışlarını ''dışa dönük'' olarak tanımlayan Mumcu, bu ülkede yaşayan herkesin, bir diğerini kardeşi olarak gören, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, hiç kimseyi öne almayan, ama topyekun millet olarak milli değerlerden devşirilen güzellerin insanlığa katkı olarak sunulmasının yansıdığı bir düşünce olduğunu söyledi. Mumcu, ''Bizim için milliyetçilik, Türkiye ve Türk milletidir; dünya sisteminde, hak, adalet, mazlumlardan yana söz söyleyebilmesidir. Biz milliyetçiliği, içerde birinin diğerine çaka yaptığı, üstünlük tasladığı bir şey olarak görmüyoruz'' diye konuştu.

'DEMOKRASİYE İNANMAK, ANAVATAN'LI OLMAK İÇİN YETERLİ'

Erkan Mumcu, yenilikçi, özgürlükçü, demokrat, Türkiye'nin sorunlarının insanın özgürleşmesi ve demokrasinin gelişmesinden geçtiğine inan bir parti olduklarını anlatarak, ''Demokrasiye içtenlikle inanmak, ANAVATAN'lı olmak için yeterlidir. ANAVATAN'lı olmanın, bundan başka hiçbir şartı yok'' dedi.

Anavatan Partisiz ve Turgut Özal'sız yılları ''kayıp yıllar'' olarak değerlendiren Erkan Mumcu, bağımsız kuruluşlarının istatistiklerine göre Türkiye'nin sürekli geriye gittiğini, yoksulluğun kronik hastalık haline geldiğini öne sürdü. Mumcu, ''Bu bozuk düzeni değiştirsin, yerine adil düzen koysun diye seçilenler, bugün bu bozuk düzenin bir parçası olmuşlardır'' diye konuştu.

'MİLLETİN BEKLEDİĞİ, ERZAK PAKETİ DEĞİL'

Türkiye'de serveti olanların, kazancı yüksek olanların vergi ödemediğini, dolaylı şekilde çiftçi, çalışan ve yoksul vatandaşlardan vergi toplandığını öne sürerek, toplanan vergilerin ''tefecilere aktarıldığını'' iddia etti. Mumcu, şöyle devam etti:

''Vatandaşın sizden beklediği, ramazandan ramazana erzak paketi göndermeniz miydi? Yoksa iktidar olup, iktidar ilişkilerine, bölüşüm ve paylaşım ilişkilerine dokunmanız, hak ve adaletten yana söz söylemeniz miydi? Vatandaş, iktidardan adalet istiyor. İktidar, kaynağı meçhul ilişkilerden elde edilmiş gelirlerle erzak paketleri gönderiyor. Millet sizden hak istiyor, milleti dilenci yerine koymaya hakkınız yok.''

Erkan Mumcu, ekonominin kötüye gittiğini, verimlilikte dünya şampiyonu olan çiftçilerin, petrolcülere borcunu ödeyemez durumda olduğunu anlattı. Mumcu, kendisinin hazırladığı YÖK reformunu, hükümetin 3 yıldır meclise getiremediğini de söyledi.

'KEMAL DERVİŞ, AB'YE UYUM PROGRAMI...'

Hükümetin doğru yaptığı şeylerde bulunduğu, Bilgi Edinme Yasası, sivil havacılık ve duble yol projesini başarılı bulduklarını ifade eden Mumcu, ancak tek başına iktidar için bunların yeterli olmadığını kaydetti. Mumcu, ''Ekonomiyi, IMF programına, Kemal Derviş politikalarına emanet etmek, siyaseti AB'ye uyum programına emanet etmek, sonra ortalıkta bir Karagöz-Hacivat oyununun kahramanı gibi dolanıp durmak... Siyaset bu mudur? Tek başına iktidardan beklenen bu mudur? Demek ki başkasına ihtiyaç var'' diye konuştu.

Kamu reformunun gerçekleştirilemediğini, sosyal güvenlik ve sağlıkalanında gelişme kaydedilemediğini ifade eden Mumcu, iktidarın, ''asayı ele geçirmek değil, asayla ne yapacağını bilmek'' olduğunu söyledi.

Erkan Mumcu, hastanelerde kuyrukların bitmediğini, ilaç şirketlerilobisinin yarattığı uygulamayla, milletin sırtına 9.1 katrilyon lira ek yük getirildiğini öne sürerek, milletin, bunun hesabını soracağını kaydetti.

Sözlerini, Şair Nazım Hikmet'in ''Davet'' adlı şiirini okuyarak bitiren Mumcu, şiirdeki gibi bir Türkiye özlemleri olduğunu dile getirdi.

NOTLAR

Anavatan Partisi'nin 3 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği ilk grup toplantısı, CHP'nin kullandığı salonda gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen il başkanları ve partililerin doldurduğu salonda izdiham yaşandı. Salonun tamamen dolması nedeniyle, toplantıyakatılmak isteyen ve Meclis'in Dikmen ve Atatürk Bulvarı kapıları önünegelen yüzlerce kişi içeri alınmadı.

Salona alkışlar eşliğinde ''Başbakan Mumcu'' sloganıyla giren Mumcu'ya partililer, karanfil fırlattı. Grup toplantısında, yeşil zemin üzerine beyaz arı ve Anavatan yazısından oluşan yeni logo kullanıldı. Grup toplantısında, en yaşlı üye sıfatıyla Divan Başkanlığı'nı, Muzaffer Kurtulmuşoğlu yaptı.

Mumcu, Türkiye'nin içinde bulunduğu manzarayı anlatırken, Necip Fazıl Kısayürek'in ''Destan'' adlı şiirinin, ''Allah'ın on pulunu bekleyedursun on kul/Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul/Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa/Yaşasın kefenimin kefili karaborsa'' dizelerini okudu.

Grup toplantısının çok kalabalık olması nedeniyle, bugün yapılmasıbeklenen grup başkanvekilliği seçimleri sonraya bırakıldı. Partililer, grup toplantısını cep telefonlarıyla da görüntüledi. İl başkanları ve partililer, daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Üçlü diyalog sürüyor"
 ABD komşu baskısı istiyor
 Uzan'a hapis istemi
 Mumcu iktidara yüklendi
 "Erdoğan tepkisini ifade etti"
 Başbakan'la ben Tom-Jerry gibiyiz
 Eski solcular önce sağcı şimdiyse AB yağcısı oldu
 Artık sabır beklemeyin gereğini yaparız
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Meclis'te bugün gövde gösterisi yapacak
AK Parti'den...
MUHARREM SARIKAYA
Sev ya da terk et
Anavatan Partisi'nin bugün...
YAVUZ DONAT
Huzura özlem
Yol deseniz, yol yapılmış... Köprü deseniz,...
Güneş tutulması deprem habercisi mi
3 Ekim'de güneş tutuldu. Ardından deprem Güney Asya'yı vurdu. Önceki...
İzmir'de sahur vakti
Hafta başını üç büyük sarsıntıyla geçiren İzmirliler iftardan sonra...
Esrarengiz isim
Esrarengiz isim
YÖK raporunda, Rektör Aşkın'ın görevden aldığı Er'in, "savcılığa...
'Dönme Dolap' operasyonunda eski başkan gözaltında
Eski Televizyon Daire Başkanı Muammer Göz'ün bir dizide 160 bin YTL...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu