kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bugün alternatif sporlar yapın
Bugün alternatif sporlar yapın
Kapkaça şampiyon eğitmenli çözüm
Kaliteli yaşamın reçetesi
Spor ve aklı buluşturan sistem

Bugün alternatif sporlar yapın

İç huzuru yakalamak, rahatlamak, stres ve düşüncelerden arınmak isteyen İstanbul sosyetesi, artık sema gösterisi eşliğinde meditasyon yapıyor. 'Boyutsuzluk meditasyonu' denen bu yöntem, Afgan kökenli Sufiler tarafından Türkiye'ye getirilmiş.

Sosyetik sema
Sosyete, artık meditasyon ve semanın bir arada olduğu 'boyutsuzluk meditasyonu' ile rahatlıyor. Mevleviler gibi dönerek kendinden geçen katılımcılar, seans sonunda kendilerini çok rahatlamış hissettiklerini söylüyor. Fulya Eyilik'in sahibi olduğu arınma merkezinde yoga, reiki ve meditasyonun yanı sıra ayda bir tasavvuf seminerleri de veriliyor, sema çalışmaları yapılıyor.

'ŞUUU' SESLERİYLE BAŞLIYOR
İçinde sema yapılan 'boyutsuzluk meditasyonu', hem sol hem de sağ elle; önce öne sonra sağa ve sola dönüp 'şuuu' sesleri çıkarılarak yapılan hareketlerle başlıyor. Katılımcıların söylediğine göre; bu hareketlerin asıl amacı merkez farkındalığını sağlamak. Yani her tarafa dönüp, hareket ederek tekrar merkeze gelmek. Bu hareketler, gözler kapalı bir şekilde özel müzik eşliğinde yaklaşık yarım saat sürüyor. Sonra müzik değişiyor ve sema müziği çalmaya başlıyor. Derse katılanlar önce ellerini göğüs üzerinde çapraz bir şekilde birleştiriyorlar. Müziğin ritmi değiştiğinde de dönmeye başlıyorlar. Bir el yukarıda, bir el aşağıda ve gözler kapalı şekilde kimileri müziğin ritmine kendini kaptırıp çok hızlı, kimileri de yavaş yavaş dönüyor. Müziğin ritmine kapılıp dönerken kendinden geçen Aslıhan Aydınlık çekiyor dikkatimizi. Oldukça hızlı dönen Aslıhan Hanım, "Müthiş bir enerji var. Siz dönüyorsunuz. Bu enerjiyle döndüğünüzün farkına bile varmıyorsunuz" diyor. İki buçuk yıldır meditasyon yaptığını söyleyen Aydınlık, semadan sonra müthiş bir rahatlama hissetiğini belirtiyor ve yaşadıklarını "Bomboş oluyorsunuz, zamanın ve mekanın olmadığı bir nokta. Siz dönüyorsunuz, ama her şey sabit kalıyor" diyerek anlatıyor. Hem Hindistan'da hem de Amerika'da meditasyon yaptığını vurgulayan merkezin sahibi Fulya Eyilik, "Bu semayı Mevleviler'in yaptığı sema ile bir tutmamak lazım. Bu tamamen meditasyon amaçlıdır" diye konuştu. Derslerde uyguladıkları semanın Sufizm'den geldiğini ve meditasyon amaçlı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Eyilik, "Tamamen rahatlatıcı amaçla yaptığımız için, biz sema kurallarına uygun yapmıyoruz. Herkes nasıl rahatlıyorsa o şekilde dönüyor, bir kural koymuyoruz" dedi. Fulya Eyilik, meditasyon ve sema seansları sırasında düşünce ve kaygılardan tamamen arındığını, teslimiyet duygusu yaşadığını ve çok keyif aldığını dile getiriyor.

DİZİ OYUNCUSU EĞİTMEN
Yoga ve meditasyon eğitmeni olan Özlem Yılmaz da, "İlk meditasyon yaptığımda çok etkilendim. Zihnimin bütün olumsuz düşüncelerden arındığını hissettim. Başlamadan vücudumda bazı gerginlikler vardı"diyor. Yılmaz, bu gerginliği daha meditasyona başlar başlamaz ilk derin nefeste atmaya başladığının da altını çiziyor. 'Lise Defteri' adlı dizide; bir basketbol koçunu canlandıran Koray Mincinozlu da burada meditasyon eğitmenliği yapıyor. Mincinozlu, yurtdışında yapılan meditasyonlara da katılıyor.
Tel: (0212) 287 99 98

Havva KIZILIRMAK / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kültür Bakanı'nı bile yanıltıyorlar
 Bağımsız sinemanın 8 örneği bu festivalde
 Artist değilim ki aşkımı anlatayım
 Yeni gardrobu Başkent imzalı
 Derin ilişkiler, aşk ve din savaşları
 Bayram alışverişi fuarda yapılacak
 Müjgan Özçay kitaplarını imzalıyor
AYŞE TÜTER
Piliç avcı kebabı
Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi...
Ciddiye alın ama paniğe gerek yok
Ciddiye alın ama paniğe gerek yok
Kuş gribinin kendisini korkutmadığını söyleyen Prof. Dr. Koptagel...
Döngel Kârhanesi TMSF kıskacında
Döngel Kârhanesi TMSF kıskacında
TMSF'nin bir geneleve el koyarak işletmeciliğini üstlenmesinin...
İftarlar da olmasa!
İftarlar da olmasa!
Bir süre öncesine kadar davet davet koşturmaktan helak olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.