kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hak yoluna baş koyan koyana...
Hak yoluna baş koyan koyana...
Önce Cem Karaca

Hak yoluna baş koyan koyana...

Müzik piyasanının pek çok ünlü ismi, gençlik yıllarındaki hal ve tavırlarını tümüyle terk edip, dine döndü. Bir dönemin ünlü isimleri bir süre ortadan kaybolup sonra yeni kimlikleriyle halkın karşısına çıkan sanatçılar, tarzlarını da değiştirip ilahi müziklere yöneldi.

Müziğin usta yorumcuları, son yıllarda büyük bir değişim içine girdi. Bir dönem, seçtikleri müzik tarzının yanı sıra 'solcu' kimlikleriyle de tanınan pekçok isim, birer birer dine yönelmeye başladı. 'Hak yoluna' geçiş yapan ustaların, inançlarında yaşadıkları değişim, doğal olarak müziklerini de etkiledi. Artık onlar, kendi inançlarına uygun yayın yapan medya kuruluşlarının gözdesi! İşte, hidayete eren ünlü müzik adamlarının hikâyeleri...

ÖNCÜ CAT STEVENS
Rock müziğin efsanevi ismi Cat Stevens'ın, Türk müzisyenlerin öncüsü olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü hepsi, geçmişte ve halen ciddi birer Cat Stevens hayranı. Stevens, yıllar önce İslam'ı seçmiş ve adını Yusuf İslam olarak değiştirmişti. Fanatik boyutlara varan dindarlığı nedeniyle Yusuf İslam'ın halen bazı ülkelere giriş yapmasına izin verilmiyor.

'TİMUR HOCA' OLDU
Hidayete eren müzik ustalarından biri de Timur Selçuk... Geçmişte solculuktaki fanatik tavrı ile bilinen Selçuk, 1 Mayıs kutlamalarında devrim marşları ile salonları titretmiş bir isimdi. Şu anda 70'li yıllardaki duygu ve düşünce yapısından çok uzak olan Timur Selçuk, dine yönelerek kendine yeni bir yaşam tarzı seçti. Müzik hayatı da eskisi kadar aktif olmayan sanatçı artık yakın çevresinde 'Timur Hoca' olarak anılıyor. Her fırsatta hidayete ermenin huzurunu yaşadığını söyleyen Selçuk; geçmişten aldığı derslerle bugünlere geldiğini belirterek, Allah'a şükrediyor...

ASIM CAN GÜNDÜZ
Uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra 90'ların başında Türkiye'ye dönen rock müzik duayeni Asım Can Gündüz de hak yolunu seçen isimlerden biri. O yıllarda televizyona yanında seksi güzeller olmadan çıkmayan, aşk hayatını dillere pelesenk eden Asım Can Gündüz, röportajlarında 150 tane sevgilisi olduğunu bile söylemişti. Aykırı giyim ve düşünce tarzı ile o dönem ilgi odağı olan Gündüz, birkaç sene önce Amerika'ya gidip, gözlerden uzak bir yaşam sürmeye başlamıştı. Geçen yıl ise bambaşka bir düşünce yapısıyla yurda döndü. Şimdilerde kesin olarak ne yaptığı bilinmeyen Asım Can Gündüz'ün Zonguldak'a yerleşip evlendiği söyleniyor.

NOYAN'IN DEĞİŞİMİ
Engin Noyan da, dine yönelen ve İslam'ı en fanatik şekliyle yaşayan sanatçıların başında geliyor. Noyan'ın yeni hayatında, şöhrete hiç yer yok. Bu yüzden de gözlerden uzak bir yaşam sürüyor. Eski eşi Eser Noyan'ın iddialarına göre; Sevda isimli evli ve çocuklu bir kadınla dini nikah kıyarak birlikte yaşamaya başlayan Engin Noyan, ön adı olan Münip'i kullanıyor. Münip Engin Noyan, İslam üzerinde derin araştırmalara girdikten sonra Müslümanlığı anlatan 'Kur-an Günlüğü' başlıklı iki kitap yazdı.

MAZHAR ALANSON...
Gençliğinde dindar bir hayat yaşamadığı bilinen Mazhar Alanson da İslam'a yönelen usta müzisyenlerden biri. Alanson, Mevlana ve Hz. Muhammed'e olan aşkını bazı şarkılarında bile dile getirmiş, 'Yandım Yandım' adlı parçayı Kabe'de Hz. Muhammed'e olan duygularıyla yazdığını söylemişti. Alanson'un "Sevdadan geçme faslındayım, Mevlayı bulma yollarında...' şeklindeki şarkı sözleri de inanç yapısının göstergelerinden biri. Usta sanatçı, geçtiğimiz yıllarda Umre'ye giderek, Hak yolunda olduğunu gözler önüne sermişti.

ERSEN UMRE'YE GİTTİ
Ersen ve Dadaşlar, bir dönem rock müziğin en sevilen grupları arasında yer alıyordu. 70'li yılların efsanevi grubu, yerli rockın ekolüydü. 1950 doğumlu olan Ersen, Fatih'te büyüdü. Her fırsatta iyi bir Müslüman olduğunu söylese de, 70'li yıllarda o ve grubu sol müziğin önde gelen isimleri arasında yer aldı. 1976'da yaptığı 'Ekmek Parası-Zalim Zalim' adlı 45'lik Ersen'in solcu kimliğini öne çıkaran albüm olarak gösterildi. 80'li yıllar ise Ersen'in milliyetçi temalara yöneldiği dönem oldu. 1993'te piyasaya çıkan, 'Ersen Ustadan Kuru Fasulye' adlı son albümün ardından Umre'ye gitti. Uzun yıllar sesi soluğu çıkmayan sanatçı, iki yıl önce 'Ersen Mevlana Gibi' adlı bir tasavvuf albümü yaptı. Kısa süre önce yine aynı tarzda bir albüm hazırladı.

DEĞER ÖZERGÜN MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dönerli diyetle 27 kilo inceldi
 Aşkın yaşı var mıdır?
 Zengin ve çılgın ama mütevazı!
 "Türkiye AB'ye girmeli"
 İlk bakışta aşka inanıyor
 Robert De Niro kariyerinin doruğunda
 Karı-koca golf keyfi yapıyor
 İkizler okul için ayrı düştü
 Kahvenizi yaratın
 Eski reçele yeni imaj
 Dancalar yüzde 20 indirimde
 Ünlü stil ikonlarının KIŞ GARDIROBU
 150 yıllık lüks çizgi Türkiye'de
 Vitrin meleği
 Süleyman ve Öbürsüler
GÜLSE BİRSEL
Vurun pelikana!
Kırmızı et zararlıydı, deli dana ikide...
AYŞE TÜTER
Tavuklu kapama
İFTAR Tencereye kuşbaşı doğranmış...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (13)
* Soruşturma...
Arabaların üzerindeki kuş pisliklerine dikkat
Arabaların üzerindeki kuş pisliklerine dikkat
Kümes hayvanlarının dışkı, et ve tüyünden bulaşan kuş gribi, son...
Başarıyı ilk diziyle yakaladı
Başarıyı ilk diziyle yakaladı
'Beyaz Gelincik'teki rolüyle başarı grafiğini yükseltmeyi hedefleyen...
İmren'in adrese 'Mektuplar'ı
İmren'in adrese 'Mektuplar'ı
Cengiz İmren, beş yıl aradan sonra 'Cengiz İmren'den...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.