kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baştan çıkaran tatlı
Eski mutfağa taze kan
Sting baklavaya bayıldı
Yabancı dil şart
Clinton köftesi
Baştan çıkaran tatlı

Baştan çıkaran tatlı

Bir kavganın ardından sevdiğiniz erkeği yeniden kendinize aşık etmeniz hiç de zor değil! Nede olsa "Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer!" Tüm şeflerin bu konudaki fikri aynı. Birini 'baştan çıkarmak' istiyorsanız, kırmızı tonlarındaki yemeklerden vazgeçmeyin! Tatlıda ise ne kadar çilek, o kadar etki! İşte Serdar Özkan'dan sevdiğinizin aklını başından alacak bir tarif...

ÇİLEKLİ TART
* Hamuru: 3 yumurta, 5 dolu yemek kaşığı un, 3 dolu yemek kaşığı tozşeker ve vanilya
* Üstü için: Yarım paket çilek jölesi, jöleyi eritmek için bir bardaktan iki parmak eksik sıcak su, 400 gram çilek, 2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı.
* Kreması: 1 bardak süt, 1 yumurta, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker, biraz vanilya.
* Süslemek için: Yarım poşet krem şanti, yarım bardak süt, yarım bardak kıyılmış fındık.
YAPILIŞI: Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirin. Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın. Teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dakika pişirin. Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın. Uzun bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın. Biraz şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; keki üst üste kapatın. Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın. Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin. Çileklerin kenarına krem şanti sıkın. Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğuk olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Asırlık markaya farklı çekim
 Hatipoğlu yeni koleksiyonunu tanıttı
 Bu festival kaçmaz!
 Gülmekten 'Tepetaklak' edecekler
 Uluslararası Komedi Filmleri Festivali
 Almazsam çıldırırım
 "Fakir olmaktan çok korkuyorum"
 'Made in İtaly' değil İtalyan stili önemli
 İstanbul'da Endülüs rüzgarı
 İlk buluşma telaşı!
 Dev kebap genç yaşlı herkese yetti
 Bol ayvalı sert kışa hazırlık
 Bakılsa 200 kilo olurmuş!
 Hoca'nın müzesi restore ediliyor
GÜLSE BİRSEL
Satıyoruuum, saaat...tıııım!
İhalelerin canlı...
AYŞE TÜTER
Kıymalı lazanya
İFTAR Lazanyayı haşlayın. Margarini...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (6)
"Çetin şu eski...
İftar ve sahur arası bol sıvı alın
İftar ve sahur arası bol sıvı alın
Gün boyu açlıkla birlikte yavaşlayan metabolizmanız, iftardan sonra...
Ödül beklentisiyle duygusal davranmış
Ödül beklentisiyle duygusal davranmış
Hande Ataizi, 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilen Vildan Atasever ile Beste...
Serkül'den 'Alın Yazısı'
Serkül'den 'Alın Yazısı'
'Popstar' yarışmasıyla adını duyuran Serkül'ün 'Alın Yazısı'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.