kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kokoreçle içli köfteye bayılırım
Türk kadınları hayatımda şimdiye kadar tanıdığım en güzel ve en yetenekli kadınlar
Onlarınki ilk görüşte aşk
Kokoreçle içli köfteye bayılırım

Kokoreçle içli köfteye bayılırım

Sık sık gittiğiniz, favori restoranlarınız hangileri?

D.A.:
O kadar çok var ki.. V.A.: İstanbul'daki restoranlar sadece Türk mutfağında değil, dünya mutfağında da çok başarılılar. Tabii Boğaz'daki muhteşem balık restoranlarını da unutmamak lazım. D.A.: Aslında benim bahsetmek istediğim bir yer var. Oraya çok sık gidiyoruz ve yurtdışından gelen misafirlerimizi de genellikle oraya götürüyoruz. Alkol servisi yok, Şehzade Camii'nin hemen yanında. Zaten ismi de Şehzade. V.A.: Çok güzel Türk yemekleri yapıyorlar. Tipik bir Anadolu evi gibi, ayakkabılarınızı çıkararak giriyorsunuz ve yerde oturuyorsunuz. Özellikle yurtdışından gelen misafirlerimize Türk kültürüne ait bir şeyler göstermek istediğimizde tercihimiz Şehzade oluyor.

AŞÇIYA YEMEK ÖĞRETTİ

Şarap Dostları Derneği'ne üye bir şarapsever olarak Türk şarapları hakkında ne düşünüyorsunuz? D.A.: Türk şarapları oldukça yüksek bir kaliteye sahip. Türkiye'ye ilk gelişimde Kavaklıdere, Doluca ve Kapadokya'daki bir şarap evinin şarapları vardı. Güzel şaraplar yapıyorlardı ama sofra şarabı olmanın ötesine geçmiyordu. Ama şimdi çok kaliteli şaraplar üretiliyor, hatta bazıları dünya standardını yakalamış durumda. Örneğin Sarafin şarapları gerçekten olağanüstü.

Sadece Türk şaraplarını değil Türk mutfağını da çok seviyorsunuz, öyle değil mi? D.A.: Evet Türk mutfağına o kadar düşkünüm ki benim bildiğim bazı yemekleri Türkler bile bilmiyor. Örneğin, Ankara'dayken favorim Hamsi Kuşu'ydu. Hamsi, tarçın ve pirinçle yapılıyor. Bunu Bolu'dan gelen son derece başarılı aşçımıza söylediğimde o bile hiç duymadığını söyledi. Sonra ona nasıl yapılacağını anlattım ve artık çok güzel Hamsi Kuşu yapıyor. Bir de içli köfte var, bayılıyorum. Tabii benim sevip Vivi'nin hiç yemediği yemekler de var. Örneğin işkembe çorbası... V.A.: Ben ağzıma süremem bile! D.A.: Kokoreç'i, böbreği, ciğeri de çok seviyorum. Tabii bir de yoğurt var. Birçok yerde yoğurt yedim ama Türk yoğurdu gibisi yok. Mesela Amerika'da yoğurdun içine meyve katıyorum ama burada olduğu gibi kaşık kaşık yiyorum. V.A.: Size bir tavsiyem var; yoğurdu içine bir kaşık pekmez koyarak yemeyi deneyin. Harika oluyor!
DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Kadından, paradan ve şöhretten uzak duracaksın
 Trafikte paranoyak gibi oluyorum
 Mahallenin sadece muhtarı değil Güzin Ablası'yım
 12 yıl geçti, acım dinmedi
 Ağaoğlu'nun son kahramanı Sultan
 Derin hüzünlerin sesi
 Bizi geçmeye çalışacaklar ama başarmaları çok zor
 Sadakat bir sihirdir O sihir bozuldu mu ilişkinin hiçbir...
 'Dünyanın çözemediği olayları çözüyoruz' demek çok abartılı
 Herkes gidecek benim adım taş gibi kalacak
 Hayat çok acı verici ama ayakta kalmayı öğrendim
 Korkağımdır, güvenlik her şeyden önce gelir
 Kadın sekste erkekten güçlü olduğu için eziliyor
 Ben de Picasso fotoğraflarıyla Sabancı'yı kazıklayacağım
 Parasız günlerimizi hiç unutmadım
 Aslında tam bir çingene gibiyim
 39 yaşında Betûl Mardin oldum
 Babam yaşasaydı Özal ailesi bu kadar dağılmaz, herkes...
 Hastalarımızın gözünde aşık da olduk tacizci de
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Güzelliğin öbür adı
Güzelliğin öbür adı
Greta Garbo yaşasaydı 100 yaşında olacaktı. Ama o gelmiş geçmiş ve...
Fatsa'dan Japonya'ya giden de gitmeyen de pişman
Fatsa'dan Japonya'ya giden de gitmeyen de pişman
Japonya'da yaşayan yedi binden fazla Türk'ün neredeyse yarısı...
Avrupa Birliği'ni bölen peynir
İsviçre ve Fransa'nın gururu peynirler ortaçağdan beri keçi ve koyun...
Palamut podyumu lüfere bırakıyor
Havalar soğumaya başlarken geleneksel Marmara Denizi defilesinde...
'Türkiye'nin ilk sinema platosunu kuracağız'
Yeni filmi 'Organize İşler'i 150 kişilik bir ekiple 52 günde çeken Yılmaz...
TAV İzmir'e de temel attı
Tepe-Akfen ortaklığı Atatürk ve Esenboğa'dan sonra üçüncü terminal...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.