kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bağış'tan Washington Times'a sert yanıt
Bağış'tan Washington Times'a sert yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış ilişkiler Danışmanı Egemen Bağış, Washington Times Gazetesi'nde yer alan ''Türkiye'nin İslamcı-faşist bir yapıya dönüştürüldüğü'' iddiasının, iftira, karalama ve yanıltmaca olduğunu bildirdi.

Bağış, F. Gaffney imzasıyla dün Washington Times Gazetesi'nde yayınlanan makalede, Türkiye'ye bazı suçlamalarda bulunulduğunu belirtti.

İftira, karalama ve yanıltmacalardan oluşan makalenin önyargılarla dolu olduğunu vurgulayan Bağış, makalede yer alan ''İslami faşizm'' gibi hayal mahsulü bir terimin,
Türkiye'ye hiç uymadığını belirtti.

Türkiye'nin, 2001 yılından bu yana IMF ve Dünya Bankası'nca desteklenen kapsamlı bir ekonomik yeniden yapılanma programı sürdürdüğünü vurgulayan Bağış, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin ekonomik serbestleşme amacıyla sürdürdüğü değişim, uluslararası yatırımcılar tarafından serbest rekabet çerçevesinde yeni yatırımlarla ödüllendirilmektedir. Bu yatırımlar, ABD Doları ile fiyatlanmaktadır. Bilindiği gibi bu paranın rengi yeşildir. Eğer Gaffney, belirli bir coğrafyadan gelen yabancı yatırımcılara karşı Haçlı Seferi başlatıyorsa, bu savaşı önce ABD şirketlerinin yönetim kurullarından ve ABD borsasının kalbi Wall Street'ten başlatmalıdır.

ABD'nin karar alma mekanizmasındaki üst düzey yetkilileriyle sürekli görüşürüm ve Türkiye'deki yatırım fırsatları konusunda kuşku değil, yalnızda övgü duydum. Eğer herhangi bir ABD yetkilisinin Türkiye'ye yönelik yatırımcı akışı konusunda bir sorusu varsa -ki eminim yoktur- beni arayabilir. ABD'deki bazı küçük çıkar gruplarının uzun süredir bu konuda meraklandıklarını biliyorum. Bu saate kadar aradıkları cevapları da bulmuş olmaları gerekir. İmam Hatip liseleri 1950'lerden beri Türkiye'de vardır. Bu okullar iddia edildiği gibi birer medrese değildir. Müfredatları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve genel teftiş sistemine bağlıdırlar. 'Okullar fanatik militan yetiştiriyordu' diye başlayan bir senaryo için Türkiye yanlış adrestir. Onun yerine bazı film stüdyolarını öneririm.''

MODERN TÜRKİYE


Makalede, Aleviler konusundaki iddiaların da başka bir iftira olduğunu ifade eden Bağış, etnik ve dini uyum ve hukukun üstünlüğünün,modern Türkiye'nin temel yapı taşlarından biri olduğunu ifade etti.

Azınlık siyasetine dayalı oyunların, Türkiye'nin sınırları çevresinde zaten oynandığını anlatan Bağış, bu konuda Türkiye'nin yanlış adres olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, bir şiir okuduğu için hapse girdiğini anımsatan Bağış, Erdoğan'ın, kendisinden sonra hiç kimsenin bu şekilde hapse girmemesini hedef edindiğini kaydetti.

Makaleyi kaleme alan yazarı, Türkiye'de hükümetin medyayı kontrol ettiği konusundaki iddialar karşısında da Türk medya gruplarının sahipleriyle ve uluslararası yatırımcılarla görüşmeye davet eden Bağış, CanWest Global Communications Corp'un daha kısa bir süre önce birkaç radyo istasyonu satın aldığını anımsattı.

''KENDİ ÇIKARLARINA HİZMET EDEN FRAKSİYONLAR''

Kendi çıkarlarına hizmet eden fraksiyonların, Türk ordusuna hakaret etmekten uzak durmaları gerektiğini bildiren Bağış, şu görüşleri ifade etti:

''Türk demokrasisi güçlüdür, olgundur, Anayasa ve hukukun üstünlüğünden başkaca bir kontrole ya da frene ve balataya ihtiyacı yoktur. Türk ordusu, dost kılığına girmiş düşmanlarının da farkındadır. Artık modası geçmiş soğuk savaş maceracılığı, anti-demokratik faşizm ve boş hayaller, Türkiye'de muteber destekçi bulamaz.

Her zaman olduğu gibi Türkiye, bütün demokratik ve meşru dostları için demokratik, itibarlı, sözüne güvenilir ve sorumlu bir müttefik olmayı sürdürmektedir. Bunun dışında bütün kışkırtma çabalarına omuz silkiyoruz ve ABD yönetimine de aynı biçimde soğukkanlı ve tutarlı davrandığı için müteşekkiriz.

Türkiye-ABD ilişkileri, herhangi bir gürültü tarafından başka yöne çekilemeyecek kadar önemli ve kapsamlıdır. Gaffney'in resmettiği Türkiye, düpedüz hayal ürünüdür ve yanıltmayı amaçlamaktadır.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP'li Gürsoy istifa etti
 Polis vurma yetkisi istedi
 Erdoğan'dan Araplar'a: AB'den önce gelin kazanın
 AB Komiseri'nden Gül'e memleket ziyareti jesti
 Bush'un imaj danışmanı Türkiye'de
 CHP'de muhalefetin adı bile kalmadı
 Azınlık Raporu tazminatı
 Ağar: Terörle mücadele ve personel sorumluluğu bende
 'Meclis'e silahsız gelin'
MUHARREM SARIKAYA
Kanaldaki cesetler...
Başbakan Recep Tayyip...
YAVUZ DONAT
Tek yol demokrasi
KAHİRE- Başkentin bazı...
'Elimden kayıp gitti'
Beyoğlu'nda 1.5 yıl önce gece kulübünde öldürülen Barış Dönmez'in...
Londra'da bir Osman Hamdi
Ünlü ressam Osman Hamdi'nin 'Çarşaflanan Kadınlar' adlı tablosu...
Berç Keresteciyan tezi
Berç Keresteciyan tezi
Sabancı Üniversitesi'nde Prof. Berktay'ın öğrencisi Semi Ertan,...
Her üniversitede bir satıcı
Her üniversitede bir satıcı
"Gençler ecstasy'yi içmiyor adeta yiyor" diyen itirafçı V.S.,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu