kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çalımbay: Düşüşü atlatmak önemli

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son haftalarda yaşadıkları düşüşün her takımda yaşanabileceğini ifade ederek, önemli olanın bunu atlatabilmek olduğunu söyledi.

Çalımbay, menajer-kaptan Tayfur Havutçu ile birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, son 10 gündür yoğun bir gündem oluştuğunu ifade ederek, ''Son 10 gün bana çok şey öğretti. Antrenörlük hayatım için de çok şey öğretti. Bana bundan sonrası için de faydası oldu'' dedi.

Fenerbahçe maçından sonra, gerçek olmayan haberlerin yapıldığını öne
süren Çalımbay, şunları söyledi:

''En çok üzüldüğüm nokta asılsız haberlerin yapılması oldu. Hiç olmayan haberler yazıldı. Bu da bizi zor durumda bıraktı. Yönetim her zaman arkamızda olduğunu söyledi ama farklı şeyler yazıldı. Biz yönetimle sürekli görüşüyoruz ve mükemmel bir şekilde kenetlendik. Önemli olan zor dönemde kenetlenmek. Sizin abarttığınız kadar olaylar yok. Artık yapacağımız ilk şey Ankaraspor maçını kazanmak. Bunu kazandıktan sonra da hedefimiz Malmö'yü geçmek.''

Göreve geldiğinden bu yana ligde 23 maç yaptıklarını hatırlatan Çalımbay, ''23 maç yaptık ve bu maçlarda çok iyi çıkış yapmıştık. Şu anda kötü bir dönem geçiriyoruz. Sadece 3 yenilgi aldık. Bir an önce bunu durdurmalıyız. Ankaraspor ve Malmö maçları bizim için çok çok önemli. Bu maçları kazanıp olayları noktalamak istiyoruz'' diye konuştu.

'ŞANSSIZLIK YAŞIYORUZ'

Oynadıkları son 4 maçta takımından memnun olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, şunları söyledi:

''Pozisyona çok giriyoruz, ama maalesef gol atamıyoruz. Şanssız bir dönem geçiriyoruz. Son iki haftada iki oyuncumuzun burnu kırıldı. Her maçımızda başta Volkan olmak üzere rakip takım kalecileri Murat, Asper, Zdravkov sahanın yıldızıydı. Demek ki takımımız pozisyona giriyor, ama rakip kaleciler mükemmel oynuyor.''

Çalımbay, kendisini üzen esas olayın çok basit gol yemeleri olduğunu kaydederek, ''Şanssız bir dönem geçiriyoruz. Rakiplerimiz karşısında baskılı oynamamıza rağmen, gol pozisyonlarına girmemize rağmen, basit goller yiyiyoruz. Buna son vermeliyiz'' diye konuştu.

SORUYA SİNİRLENDİ

Bir gazetecinin, Beşiktaş'ın Malmö ile oynayacağı rövanş maçında kötü bir sonuç alması durumunda kendisinin nasıl bir tavır alacağı sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''Bana şimdi böyle soru sormayın. Bu takıma zarar veriyor. Daha ilk Malmö maçından önce bana istifa edip etmeyeceğim soruluyor. Bu gündem oluşturuyor. Mağlup olunca bir çok antrenör ismi yazılıyor. Malmö rövanş maçı henüz oynanmadı. Oynandıktan sonra bu konuda istediğinizi sorun. Ben Beşiktaş için her şeyi yaparım. Daha olaylar bitmemiş. Malmö'yü burada yenseydik de iş bitmemişti. Bırakın bu iki maçı oynayalım ondan sonra istediğinizi sorun. Ligde de hedefimiz bitmedi. Ligin başı, daha 6 maç oynandı. Kimin ne olacağı belli değil.Beşiktaş 11 puan öndeyken şampiyonluğu verdi. Her şey olabilir futbolda'' diye yanıt verdi.

'İYİ BİR GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VAR'

Çalımbay, şu anda birlik ve beraberlik içinde olduklarını, sadece iyi bir galibiyete ihtiyaç duyduklarını anlatarak, ''Öncelikle Ankaraspor maçını düşünüyoruz. Tek hedefimiz Ankara'da galibiyet almak. Daha sonra da camiamız için çok önemli olan Malmö maçına çıkacağız. Buradan da turu getirecek sonucu alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

'ESKİ FUTBOLCULARLA İLGİLİ KONUŞMADIM'

Takımdaki eski futbolcularla ilgili kendi ağzından yorumlar yapıldığına dikkat çeken Çalımbay, ''Ben eski futbolcularımızla ilgilikonuşmadım. Eski futbolcularla ilgili benim adıma yazılan şeyler doğrudeğil'' dedi.

Yapılan eleştirilerin kendi üzerinde baskı oluşturmadığını belirten Çalımbay, ''Beşiktaş'ta çalışıyoruz. Burada tek alternatifin başarılı olmak. Ben eleştirilere karşı değilim. Tabii ki olacak'' şeklinde konuştu.

TAKIMIN DURUMU

Çalımbay, Ankaraspor maçında burnu kırık olan Youla ile çocuğu olacağı için Romanya'da bulunan Pancu'yu oynatmayı düşünmediğini, Ailton ve Tümer'in ise bu karşılaşmaya yetişebileceklerini söyledi.Ankaraspor'un Türkiye Kupası maçında 6 gol yemesinin kendileri için dezavantaj olabileceğine değinen Çalımbay, ''Ancak biz bunları düşünecek durumda değiliz. Rakip kim olursa olsun çıkıp kazanmak istiyoruz. Kafa olarak hazırız'' dedi.

TAYFUR: ''HOCAMIZIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ BİZİZ'

Menajer-kaptan Tayfur Havutçu ise, teknik direktör Rıza Çalımbay ile hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, ''Biz eski futbolcular olarak hocamızın en büyük destekçisiyiz'' dedi.Tayfur, daha 10 gün önce Beşiktaş'ın ligin en iyi takımı olarak gösterildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Ama 3 şanssız yenilgiden sonra her şey tersine döndü. Bazı yazarlar eski futbolcuların takım içinde hocaya karşı olduklarını söyledi. Dava açtık. Eski futbolcular olarak, en az oynayan biziz ama en büyük destekçisi de biziz. Biri diyor ki hocanın arkasından konuşuyorlar, yeni oyuncular da etkileniyor. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Hocamızın en büyük destekçisi biziz ve yanındayız.''

MENAJERLİK OLAYI

Tayfur, basın mensuplarının Beşiktaş'ta menajerlik sisteminin güçlendirilmesi konusunun gündeme geldiğini, bu konuda ne düşündüğünü sormaları üzerine, şöyle konuştu:

''Takım ne zaman şanssız bir dönem yaşasa menajer olayı gündeme geliyor. Geçen sene sakatlığım sonrası başkanla konuşmuştuk ve bana (Bu işi sen yüklen) demişti. Beşiktaş'ta işler kötü gitti mi hemen menajer olayı gündeme geliyor. Ben başkanımızla konuştum, Beşiktaş'ın menfaatleri için elimden geleni yaparım. Diğer kulüplerde böyle bir sorun yok. Galatasaray 4 yıl şampiyon olup, UEFA Kupası'nı aldığında kimin menajer olduğunu kimse bilmez. İşimizi yapmaya ve faydalı olmayaçalışıyoruz.''

'BİRBİRİMİZE KENETLENDİK'

Yaşadıkları zor dönemde tüm futbolcuların birbirlerine kenetlendiğini vurgulayan Tayfur, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Takımda herkes istekli. Şanssız bir dönem geçirdik. Zor günümüzde herkes birbirine daha da kenetleniyor. İki maç bizim için önemli. Kadromuz iyi, hocamız iyi, yönetimimiz iyi. Bizim hoca ile hiçbir sorunumuz yok. Ne yerli, ne yabancı oyuncuların. Eski ve yeni oyuncular diye bir olay ortaya atıldı. Gereksiz polemikler ortaya atılıyor. Böyle bir şeye biz izin vermeyiz. Arkadaşlarımız farkında. Pazar gününü bekliyoruz. Camiamız, yönetimimiz, hocamız için oynayacağız.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Okur: Riski göze alıp geliyoruz
 G.Saray revir gibi
 Tuncay'dan Kayseri maçında şov sözü
 Szymkowiak 8 hafta sonra takımda
 A.Gücü'nde Susiç dönemi
 Şampiyon Beşiktaş olur
 Halt ettiniz
 Demirören gazı verdi
 Gerets'in ikilemi
 Sıradaki Marco
 Kariyere kurban
 Fedakarlık yapan gelsin
 Nihayet Nihat
 Dere tepe Peterhansel
 Altay'ın Altı-ncı Hissi
 Cumhuriyet altınları ödüle dönüşürken eridi
 Hamza Yerlikaya 10 yılın acısını çıkaracak
 İşte gerçek sultanlar
 Çaykur Rizespor Sarıyer'e çarpıldı
 Hem centilmen hem çok başarılı
 Cimbom'un sakatlık raporu
 Yönetim devre arası terleyecek
 Pankartlar cezasız kalmaz
 Demek külliyen gerçekmiş
 Günün içinden
KEMAL DİNÇER
Daum ve Anelka
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin iki...
VEDAT BAYRAM
Tepkinin yanlış hedefi
Beklenen Beşiktaş-Fenerbahçe...
RECEP GİRGİN
Serdarhan ve Kurtaran
1.AYAK: Bu koşu için yapmış...
'PKK işi ilke değil zaman meselesi'
'PKK işi ilke değil zaman meselesi'
ABD Dışişleri Bakanı Rice "PKK'ya karşı harekete geçmek için uygun...
Kira artışları enflasyon oranına bağlanıyor
Kira artışları enflasyon oranına bağlanıyor
Alışverişten iş hayatına günlük ekonomik ilişkileri düzenleyen...
Daha denize girmedi!
Daha denize girmedi!
"Mayo kadar rahat, bikini kadar seksi." İşte bu sloganla tanıtılmıştı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu