kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şampiyon Beşiktaş olur
Dünya Kupası Unutulur Mu!

Rıza Hoca'dan daha iyisi yok

Kleberson: Herkes hocayı suçluyor. Bir suçlu varsa o da bütün takımdır.

Beşiktaş'ın lige kötü başlaması, Kleberson'un biraz geri plana atılmasına neden oldu. Oysa o, Türkiye'ye gelmiş en önemli yabancılardan biri. Özel hayatını ilk kez SABAH'a açtı. Tüm dünyası eşi ve oğlu. İstanbul'a âşık. "Manchester'da herkes çok soğuktu. Türkler ise Brezilyalı gibi" diyor. Rıza Hoca'yı soruyoruz, yanıtı net oluyor: O olabilecek teknik direktörlerin en iyisi.

Şampiyon Beşiktaş olur

Kartal'ın 'Dünya Şampiyonu' etiketli Sambacısı Kleberson, "Bu taraftar desteği ile ipi göğüsleriz" dedi.

F.Bahçe'ye attığı muhteşem gol ve sonrasındaki sevinci hâlâ aklımızda Kleberson'un. Beşiktaş tribünlerinin yeni ilahı olan Brezilyalı futbolcu ile röportaj için buluştuğumuzda ayak üstü hatırlatıyoruz: "Golden sonra 5 metre zıpladın!" Yüzüne geniş bir gülümseme yayılıyor Kleberson'un ve cevabını veriyor: "Karım ve çocuğum yukarda oturuyordu. Onlara ulaşmak için zıpladım." Araya giriyoruz, "Swiss Otel'e gidiyorsun zannettim?" "Öyle hızlı koşmuşum ki, arkama bir baktım hiç kimse yoktu. Takım arkadaşlarım bana yetişemedi." Bu röportajda emekleri geçen tercüman Arda ve basın danışmanı Tuncay Yanık da yanımızda. Konu derbiden açılmışken devam ediyoruz: "Golü attın, bir dakika sonra ikinci golü yediniz. O an ve gece neler yaşadın?" "Tuncay'ın golü ile gerçekten şoka girdik. Hiç kimse beklemiyordu bunu. O sevincin ardından gelen üzüntü yıkıcı oldu. Ama ben inanıyorum ki herkes kalitemizi ve yapabileceklerimizi gördü. F.Bahçe'den çok daha iyi oynadık. Özellikle ikinci yarı gerçekten çok çok iyiydik."

VOLKAN'A DUA ETSİNLER

Son 4 maçta alınan 3 yenilgi ve 1 beraberliği hatırlatıyoruz Kleberson'a. "Kötü olduğumuza inanmıyorum. Oynadığımız futbolun karşılığını alamıyoruz. Bulduğumuz pozisyonlara baktığımızda şanssız olduğumuzu görüyoruz. Pozisyon bulmasak, yüreğimizi sahaya yansıtmasak bu kadar şaşırmam, 'Kötü oynuyoruz' derdim. Ama oynamıyoruz." "5 şutun vardı. F.Bahçe'yi Volkan kurtardı diyebilir miyiz?" diye ekliyoruz: "Elbette, tıpkı Malmö'nün kalecisi Asper gibi, F.Bahçe kalecisi de takımını kurtardı. İkisi de benim gol atmamam için elinden geleni yaptı" diyor gülerek. "Müthiş bir seyircimiz var. Rakipler 1 puana geliyor,kapanıyorlar. Kötü sonuçlar biraz da bundan kaynaklanıyor. Farklı kazanacağımız bir maç bunu dağıtabilir" diye devam ediyor Sambacı. "Yenilgilere suçlu aranıyor. Rıza hoca eleştiriliyor" diyoruz. Kleberson tereddütsüz, "Rıza Çalımbay olabilecek teknik direktörlerin en iyisi" diye söze giriyor: "Medya suçlu arıyorsa bu bütün takımdır. Başkanından futbolcusuna kadar bir bütünüz. Ama ortada zaafiyet ve eksiklik yok. Biz güçlüyüz, birlikteyiz ve yolumuza devam ediyoruz." Ardından da ekliyor: "Sportif direktörümüz Erdil Arpacı'ya da yardımları için teşekkür ediyorum."

TARAFTAR HERŞEYİ BİLİYOR

Şampiyonluk yarışında F.Bahçe ve G.Saray'ın favori gösterildiğini söylediğimizde, "Beşiktaş seyircisi her şeyin farkında. Bizim onlara bu tür mesajlar vermemize gerek yok. Çünkü onlar herşeyi görüyorlar ve biliyorlar. Onlar bizi desteklemeye devam etsinler, biz de gerekeni yapacağız, şampiyon olacağız" cevabı geliyor. "Peki ya Beşiktaş taraftarı?" diye soruyoruz. "Bu seyirciyi hiçbir şeye değişmem. Bize bu motivasyonu vermeye devam etsinler şampiyonluk için en büyük şans bizde." Acaba Kleberson Türkiye'ye alıştı mı, yemeklerle arası nasıl? "İstanbul'u çok seviyorum. Eşimle beni etkileyen en önemli şey sokağa çıktığımızda insanların sıcakkanlılığı. Gittiğimiz her yerde çok büyük sıcaklık görüyorum. Manchester'da bunu göremedik. Yemeklerinizi de ayırt etmeden yiyorum. İsimlerini öğrenemedim ama harikalar." "Ya ailen?" diyoruz. "Karım Dayane benim için gerçekten çok önemli. Bana güç veren, yardım eden, buralara gelmemi sağlayan o. Dövmelerimde karım ve oğlumun isimleri ile karımla benim adlarımızın baş harfleri var" diyor ve sözü oğluna getiriyor: "Bütün vaktimioğlum Klebinho ile geçiriyorum. Uyku problemi olduğu için bütün gece onunlayım. Futbolculuk yeteneği de var. Benden daha iyi futbolcu olacak."

BURADA GEÇİCİ DEĞİLİM
"Senin için '3'e alındı, 10'a satılır' şeklinde görüşler var" diyoruz ve planlarını soruyoruz: "Öncelikle burada olmaktan çok mutluyum. Bunu çok içten söylüyorum. Bu şehirde yaşamaktan çok mutluyum. Şu anda da tek düşüncem Beşiktaş'a hizmet etmek ve faydalı olmak. Sadece 1 yıl oynayıp, başka takıma gitmek değil." Herkesin üzerinde birleştiği mütevazi kişiliği için de, "Kendimle ilgili basit bir formülüm var. Öncelikle kendimle barışık bir insanım. İnsanlar bana nasıl yaklaşıyorsa bende onlara aynı şekilde davranıyorum. Yönetimden arkadaşlarıma, çalışanlardan taraftarlara kadar herkes bana iyi davranıyor. Ben de onlara layık olmaya çalışıyorum" açıklamasını yapıyor. İstanbul'daki vatandaşlarına getiriyoruz sözü. Özellikle Ailton ve Alex'e. İşte cevabı: "Ailton'u sabaha kadar konuşabiliriz. Karakterini, futbolculuğunu. Ayrıca Ailton'a o golleri nasıl attığını sormamız gerek. Ben F.Bahçe maçında 5 şut attım, biri gol oldu. O ise pozisyona girdi mi, affetmiyor. Bize öğreteceği çok şey var. Alex'e g e l i n c e ; onunla Brezilya'da aynı şehirde yaşadığımız için arkadaşlığımız eskidir. Türkiye'de de görüşüyoruz. O kendi işini, ben kendi işimi yapıyorum. Sonuçta o Copa America'yı kazanan takımın kaptanı, büyük bir futbolcu. Kalitesini konuşmaya gerek yok." "Alex, Kleberson elele 2006'ya diyebilir miyiz?" "Umarım. Bütün hedefimiz bu. Elimizden geleni yapıp bekleyeceğiz" diye cevaplıyor bu sorumuzu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Halt ettiniz
 Demirören gazı verdi
 Gerets'in ikilemi
 Sıradaki Marco
 Kariyere kurban
 Fedakarlık yapan gelsin
 Nihayet Nihat
 Dere tepe Peterhansel
 Altay'ın Altı-ncı Hissi
 Cumhuriyet altınları ödüle dönüşürken eridi
 Hamza Yerlikaya 10 yılın acısını çıkaracak
 İşte gerçek sultanlar
 Çaykur Rizespor Sarıyer'e çarpıldı
 Hem centilmen hem çok başarılı
 Cimbom'un sakatlık raporu
 Yönetim devre arası terleyecek
 Pankartlar cezasız kalmaz
 Demek külliyen gerçekmiş
 Günün içinden
KEMAL DİNÇER
Daum ve Anelka
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin iki...
VEDAT BAYRAM
Tepkinin yanlış hedefi
Beklenen Beşiktaş-Fenerbahçe...
RECEP GİRGİN
Serdarhan ve Kurtaran
1.AYAK: Bu koşu için yapmış...
'PKK işi ilke değil zaman meselesi'
'PKK işi ilke değil zaman meselesi'
ABD Dışişleri Bakanı Rice "PKK'ya karşı harekete geçmek için uygun...
Kira artışları enflasyon oranına bağlanıyor
Kira artışları enflasyon oranına bağlanıyor
Alışverişten iş hayatına günlük ekonomik ilişkileri düzenleyen...
Daha denize girmedi!
Daha denize girmedi!
"Mayo kadar rahat, bikini kadar seksi." İşte bu sloganla tanıtılmıştı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu