kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan işadamlarına sert çıktı
"Sermaye düşmanı değiliz"
"Galataport'ta usulsüzlük iddialarını kabul etmem mümkün değil"
"Bu ülkenin bir çivisini satamazsınız"
Türkiye vergi şampiyonları ödül töreni

Erdoğan işadamlarına sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kayıt dışının önlenmesi için kendilerine sürekli olarak vergilerin düşürülmesi talebi geldiğini belirterek, ''Kusura bakmayın ağır bir ifade kullanacağım ama alışmış kudurmuştan beterdir'' dedi.

Erdoğan, Türkiye Vergi Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, Sheraton Oteli'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, vergilerini ödeyenlerin onurlandırılması için bir araya geldiklerini belirterek, alın teriyle kazandıklarını vergi olarak ödeyen mükellefleri tebrik etti.

Türkiye'nin imkanlarını,
kaynaklarını heba etmemek için gece gündüz demeden canla-başla çalışan iktidarın olduğunu dile getiren Erdoğan, bütün dertlerinin Türk insanının potansiyelini ortaya çıkarmak ve kaynakları millete geri kazandırmak olduğunu ifade etti.

Erdoğan, milletin yüzünü güldürmek için, mesafeler ne kadar uzak ve meşakkatli olursa olsun engelleri bir bir aşmaya gayret gösterdiklerini ifade ederek, ülkenin bahtını açmaya çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Bunu, ''devlet-millet el ele'' anlayışıyla yapacaklarını anlatan Erdoğan, iktidara geldikleri günden bu yana aldıkları mesafenin ortada olduğunu söyledi.

''KAYIT DIŞI MİLLETİN ALEYHİNE''

Ekonomiyi, hesabı bilen, ekonominin içinden gelen herkesin Türkiye'nin nereden nereye geldiğini çok iyi gördüğünü ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Vergi, şüphesiz ki devletle vatandaş arasındaki en temel ilişki bağıdır. Vatandaşın en temel sorumluluğu, devletin ise en önemli dayanağı ve dinamizmidir. Bizim petrollerimiz yok. Bizim için en önemli kaynak, Türkiye için vergidir. Burada bir gerçeği vurgulamadan geçemeyeceğim. O da şu: Türkiye'de ne yazık ki kayıt altındaki vergiyle kayıt dışını mukayese ettiğimiz zaman korkunç bir şekilde milletin aleyhinedir. Ne kadarı kayıt altında ne kadarı kayıt dışında, işin içinde olanlar bunu çok iyi biliyorlar. Bugün biz matrah olarak
yüzde 40'ı teşkil eden bir matrahtan vergi alıyoruz. Yüzde 60'ı bugün kaçaktır.

Göreve geldiğimizde toplanan vergiden faiz borçlarını ödeyemeyen bir Türkiye vardı ama şimdi toplanan vergiden faiz borçlarını ödeyen, cari harcamalarını yapan, bunun yanında yatırımlarını gerçekleştiren bir Türkiye var. Eğer ki şu kayıt dışını kayıt altına alabilirsek, bunun nereye varacağını, Türkiye'nin nasıl bir take-off (kalkış) yapacağını düşünün. Arzumuz, bütün vergi mükellefi vatandaşlarımız bu sorumluluğu yakalasın ve ülkemizi hep birlikte ayağa kaldıralım. Bu, bir imkan ve etik meselesi.''

Devletin bunun uygulamalarını geçmişte yaptığını, kayıt altı ekonomiyle ilgili olarak çok ciddi tedbirler aldığını, 'Nereden Buldun' yasalarının çıktığını anımsatan Erdoğan, ''Daha iyiye mi daha kötüye mi gitti? Hayat, ekonomi adeta durma noktasına geldi.

...Şimdiyse biz, o yasayı da kaldırmak suretiyle hayata bir canlılık getirelim dedik ve insanımızın, ahlak değerler noktasında yaklaşımına güvendik. Onun bu noktadaki samimiyetine güvendik. Ve dedik ki bizim insanımız, bu noktada, çok daha vatansever, milletsever olarak kalkacaktır. Elinden geleni, dürüstlüğünü ortaya koyacaktır. Ne kazanıyorsa bunun da beyanını yapacaktır. Buna inanıyoruz. Hala bu umudumuzu kaybetmiş değiliz'' diye konuştu.

''VERGİLERİ DAHA DA İNDİRECEĞİZ''

Erdoğan, matrahın arzu ettikleri düzeyde olmadığını belirterek, kendilerine vergi oranlarının düşürülmesi yönünde sürekli talep geldiğini belirtti.

Vergi oranlarını indirdiklerini, daha da indireceklerini belirten Erdoğan, ''(İndirirseniz bu kaçaklar ortadan kalkar.) Kusura bakmayın ağır bir ifade kullanacağım ama alışmış kudurmuştan beterdir. İndirdiğimiz şeyler var. İndirdiğimiz halde hala aynı yürüyüşünü devam ettirenler var'' dedi.

Erdoğan, bir süre önce bir işadamıyla özel bir sohbet yaptığını, işadamının, genelde mükelleflerin kazançlarının yüzde 40'lık bölümünün vergisini ödediğini söylediğini anlatarak, ''Bu maalesef Türkiye'nin gerçeği'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal: "Galataport ihalesi tezgah"
 Online tahsilat dönemi
 Belediye Kanunu'nda iki hükmün yürürlüğü durduruldu
 Koray Aydın, Yüce Divan'da
 Celal Doğan yeni partiyi kasım ayına kadar kuruyor
 Soykırım soruşturması düştü
 Nimet Çubukçu açıklama yaptı
 Af Örgütü'nün otobüsü yolda
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Akreple dans etmek
Akrep karşı kıyıya geçmek ister.
YAVUZ DONAT
İşte anket
Kahramanmaraş- İrili, ufaklı 500 sanayi...
Ecstasy şarkısıyla servis de başlıyor
Beyoğlu'nun arka sokaklarındaki bir barda 'Ecstasy' şarkısı çalmaya...
Zengini fakiri hap kullanıyor
Dar gelirliler arasında Ecstasy kullanımı yüzde 47 artış gösterdi.
'PKK işi ilke değil zaman meselesi'
'PKK işi ilke değil zaman meselesi'
ABD Dışişleri Bakanı Rice "PKK'ya karşı harekete geçmek için uygun...
Kira artışları enflasyon oranına bağlanıyor
Kira artışları enflasyon oranına bağlanıyor
Alışverişten iş hayatına günlük ekonomik ilişkileri düzenleyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu