kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Star,Telsim yılsonuna kadar satışa çıkacak"

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu şirketlerinin satışı nedeniyle bu aydan başlayarak yılın sonuna kadar yoğun bir gündem yaşayacak.

Alınan bilgiye göre, başta Telsim olmak üzere 9 çimento şirketi ile 7 radyo, 2 televizyon kanalı ve bir gazeteden oluşan satışlarla çok sayıda yerli ve yabancı şirket ilgileniyor.

Toplam 3 milyar 507 milyon 90 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan bu şirketlerin ihaleleri, bu ay Star Medya Grubu ile Esentepe'deki TMSF Binası'nda başlayacak.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk,
bu şirketlerin satışında minimum beklentilerinin 3.5 milyar dolar olduğunu belirterek, daha yükseğe çıkma ihtimali konusunda işaretler de bulunduğunu söyledi.

Ertürk, ''Tabii piyasa bu. Ne çıkacağını bilemiyoruz. Ama sonuçta işin açıkçası beklentimiz daha iyi rakamlar olacağı yolunda. Telsim ve çimento şirketlerine gerçekten çok yoğun bir ilgi var. Bunun fiyatlara da yansıyacağını tahmin ediyoruz. Medya için de ilgi çok'' diye
konuştu.

Toplam 270 milyon 90 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Star Medya Grubu'nun satış takvimi, katılımı artırmak amacıyla yaklaşık 1 ay ertelenerek 21 Eylül'e uzatılmıştı. 21 Eylül'de başlayacak satış ihaleleri 6 Ekim'e kadar sürecek.

İhaleler Süper FM için 21 Eylül'de, Metro FM için 22 Eylül'de, Joy FM ve Joy Türk FM için 23 Eylül'de, Star TV için 26 Eylül'de, Rock FM ve Radyo Alaturka için 27 Eylül'de, Kral TV için 30 Eylül'de, Kral FM için 3 Ekim'de ve Star Gazetesi için 6 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Star TV 155 milyon dolar, Kral TV 45 milyon dolar, Star Gazetesi 19 milyon 500 bin dolar, Süper FM 18 milyon 500 bin dolar, Metro FM 15 milyon 500 bin dolar, Joy FM 4 milyon 400 bin dolar, Joy Türk FM 2 milyon 700 bin dolar, Rock FM 335 bin dolar, Radyo Alaturka 155 bin dolar ve Kral FM 9 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve TMSF Kurulu'nun onayı ile sonuçlandırılacak. İhale bedeli ABD Doları cinsinden peşin verilecek, ancak şartnamede belirtilen koşullarla Rock FM ve Radyo Alaturka hariç diğer medya kuruluşları için vadeli olarak da ödenebilecek.

ÇİMENTO ŞİRKETLERİ

Uzan Grubu çimento şirketlerinin satışı, 10-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 9 çimento fabrikası toplam 433 milyon dolar muhammen bedelle alıcısını arayacak. 61 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Lalapaşa Çimento 10 Ekim'de, 62 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Standart Çimento 11 Ekim'de, 22 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Bartın Çimento 12 Ekim'de, 60 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Ladik Çimento 13 Ekim'de, 47 milyon dolar muhammen bedelle
satışa çıkarılan Gaziantep Çimento 14 Ekim'de, 56 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Şanlıurfa Çimento 17 Ekim'de, 53 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Ergani Çimento 18 Ekim'de, 22 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Van Çimento 19 Ekim'de ve 50 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Trabzon Çimento 20 Ekim'de satışa sunulacak.

Söz konusu ihaleler, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanmasıyla gerçekleştirilecek ve TMSF Kurulu'nun onayı ile tamamlanacak. Satış Komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasında açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların listesini (kısa liste) oluşturacak. İhaleye kapalı
zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden açık artırma ile devam edilecek. Teklifler peşin olarak ABD doları cinsinden verilecek.

TELSİM

TMSF'nin en yüksek muhammen bedelle satışa çıkardığı Telsim'in ihalesi ise Aralık ayında gerçekleştirilecek. 2 milyar 804 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Telsim ile çok sayıda yerli ve yabancı şirket ilgileniyor.

İhaleye katılmak amacıyla ön yeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 19 Eylül günü Telsim Varlıkları Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekiyor. Ön yeterlilik alan firmalar, son tekliflerini kapalı zarfla 5 Aralık saat 16.00'ya kadar verecek. İhale 13 Aralık'ta TMSF'de yapılacak. Kapalı zarfla verilen mali teklifler açıldıktan sonra açık artırmaya hak kazananların ''kısa listesi'' oluşturulacak. Ardından
açık artırma aşamasına geçilecek.

İhale, TMSF Kurulu'nun onayı ile sonuçlandırılacak. Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırmaya katılma hakkı elde etmiş olan teklif sahipleri ile ihaleye pazarlık usulü devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecek.

İhaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar verilmesi halinde pazarlık, 15 Aralık'ta TMSF binasında başlayacak. Satış öncesinde fiyatını etkileyeceği gerekçesiyle Telsim
yetkilileri, Nokia ve Motorola ile borçlar konusunda görüşmelere başlamıştı.
Telsim ve Nokia arasında yapılan görüşmelerde satışa bağlı bir ödeme konusunda uzlaşmaya varılırken, Motorola ile olan görüşmelerin ise hala devam ettiği bildirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 TÜPRAŞ ihalesinin iptali için Danıştay'da dava açıldı
 Yardıma koşan robot!
 Karaparayla elektronik mücadele
 IMF heyetinin temasları sürüyor
 Kamu Sen: "Yoksulluk sınırı 896 YTL"
 Tüpraş'a Koç gibi fiyat: 8.1 milyar dolar
 'İnce hesap yaptık, aldık'
 En büyük şirket için devler yarıştı 'Kaşıkçı Elması'...
 Maliye, çaycı patronun izini bankalarda sürüyor
 Büyüme dip yaptı, inşaat moral verdi
 Cari açık ikiye katlandı bir yılda 20 milyar $'a ulaştı
 Çukurova'nın Turkcell için 1 yılı var
 Fatih'in ilk parfümerisinden 22 trilyon cirolu fabrika çıktı
 Dimes, Carrefour'a portakal suyu üretecek
 Türkiye 5. en ucuz OECD ülkesi oldu
 Botaş, Rusya'yı indirim için masaya çağırıyor
 Uzanlar için Ürdün'e emniyet heyeti
 Internette rekabet eBay'e Skype'yi aldırdı
 HP, 6 bin kişiyi işten çıkaracak
 G10: Petrol fiyatları global ekonomiyi sarsar
 İş Bankası İzdemir'i yeniden satışa çıkardı
 Avea, Kütahya'da bilişim sınıfı kurdu
 Hava-İş THY yöneticileri için suç duyurusu yaptı
 Petrol faturası 4.7 milyar dolar
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Büyümede sorun ihracatta
Açıklanan veriler ortaya koydu...
SABAH ailesi Darüşşafaka'da
Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner ve SABAH ailesi okulların ilk...
Gökhan tutuksuz yargılanacak
Gamze Özçelik'in 'tecavüz' şikâyeti üzerine ifade vermek için...
Erdoğan'a suikast son anda önlendi!..
Erdoğan'a suikast son anda önlendi!..
Okulların açılışı nedeniyle Kütahya'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın...
Şehit erin bayrağını nişanlısı dalgalandırdı
Şehit erin bayrağını nişanlısı dalgalandırdı
Şırnak ve Bingöl'de önceki gün şehit düşen 5 askerin cenazesi dün...
IMKB
E: 32.541 D:% -0,52
DOLAR
S: 1,341 D:% 0,187
EURO
S: 1,645 D:% -0,091
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu