kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan'dan zorunlu hizmet genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan, doktorlara uygulanacak ''Devlet Hizmeti Yükümlülüğü'' ile ilgili genelgede, devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmeyen doktorlara çalışma izni verilmeyeceği ve mesleklerini icra etmelerine imkan tanınmayacağı bildirildi.

Doktorlara uygulanacak ''Devlet Hizmeti Yükümlülüğü'' ile ilgili genelge, Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na, 5371 Sayılı Kanun'la eklenen hükümlerle yurtiçinde veya yurtdışında eğitimlerini bitirip, tabip, uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayarak uzman tabip unvanını kazananlara, her eğitimleri için ayrı ayrı olmak kaydıyla Sağlık Bakanlığı ve bu bakanlıkça uygun görülecek diğer kuruluşlarda ilgili kanunda belirtilen süreler kadar devlet hizmeti yükümlülüğü getirildiği anımsatıldı.

UYGULAMADA
BİRLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN


Genelgede, devlet hizmeti yükümlülüğüne ilişkin hükümlerin uygulanması konusunda oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi, uygulamada birliğin sağlanması ve istenilen sonuca ulaşılabilmesi bakımından bazı konuların belirtilmesinin gerekli görüldüğü belirtildi.

Tıp fakülteleri dekanlıkları ve eğitim hastaneleri baştabipliklerinin, mezun olan veya uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayan tabip ve uzman tabiplerin isim ve adreslerini, mezuniyetlerini takip eden 15 gün içinde Sağlık Bakanlığı'na bildirmeleri istenen genelgede, anılan eğitim kurumlarının, mezun olanların diploma (hazırlanmadığı hallerde mezuniyet belgesi) veya uzmanlık belgelerini, mezuniyetlerini takiben en geç 1 ay içinde, tescil edilmek üzere Sağlık Bakanlığı'na göndermeleri gerektiği kaydedildi.

''GEREKEN TEDBİRLER ALINACAK''

Genelgede, bu konuda gerekenin süresi içinde yapılması bakımından Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve ilgili diğer kurumlarca gereken tedbirlerin alınacağını bildirildi. Genelgede, valilikler, il sağlık müdürlükleri ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarca, devlet hizmeti yükümlülüğü bulunduğu halde bu yükümlülüklerini yerine getirmekten imtina edenlere çalışma izni verilmeyeceği ve mesleklerini icra etmelerine imkan tanınmayacağı vurgulandı.

3359 Sayılı Kanun hükümlerine göre devlet hizmeti yükümlülüğünün, Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu, üniversiteler, mahalli idareler ve tabip veya uzman tabip çalıştırabilen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da yerine getirilebildiği belirtilen genelgede, bu nedenle bu kurum ve kuruluşların, devlet hizmeti yükümlüsü olarak istihdam etmek istedikleri tabip ve uzman tabiplere ilişkin ihtiyaç listelerini Sağlık Bakanlığı'na bildirecekleri ve bu isteklerinin Sağlık Bakanlığı'nca değerlendirileceği kaydedildi.

İZİNLER, YÜKÜMLÜLÜK SÜRESİNE EKLENİYOR

Devlet hizmeti yükümlüsü personelin, bu yükümlülüğünü yerine getirmekteyken kullandığı yıllık, mazeret ve hastalık izinlerinin, anılan kanun gereği yükümlülük süresine eklendiği vurgulanan genelgedeşöyle denildi:

''Bu nedenle yükümlülerin, istihdam edildikleri kurum ve kuruluşlarca, göreve başlamalarından ayrılmalarına kadar geçen süre içinde kullandıkları her türlü izinlerinin takibi yapılacak, yükümlü olduğu süre tamamlanmadan görevinden ayrılanlar ile yükümlülüğünü tamamlayanlar, 1 ay içinde Sağlık Bakanlığı'na bildirilecektir.

Devlet hizmeti yükümlülüğüyle ilgili olarak bu hususlarla birliktemevzuatla verilen görev, yetki ve koordinasyon sorumluluğu çerçevesinde Sağlık Bakanlığı'nca uygulamaya konulacak diğer hususlaratitizlikle uyulması konusunda bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Erdoğan'a suikast girişimi
 Mafyanın imajı değişiyor
 Çocuk korksa da okula gönderilmeli
 Söğüt'te şenlik vardı
 Medeniyetler arası imza krizi
 'Apo da Ladin de aynı'
 Lokal hipnozla safra kesesi operasyonu
 Zihinsel özürlü kızını taşırken okumayı söktü
 Gerçek 'Nimet Abla'
 Ailem fidyeyi göndermeseydi kafam kesilecekti
 Şırnak ve Bingöl'de kan aktı
 İETT otobüsünü molotofla yaktılar
ÖMER LÜTFİ METE
Ertuğrul Gazi huzurunda töreye ihanet
Başbakan Erdoğan...
UMUR TALU
Elimde bant var!
Medya yöneticilerinin hakikaten samimi...
FATİH ALTAYLI
Tüzmen'in sahtecilikten sabıkalı danışmanı
Her hükümet...
MEHMET ALTAN
Küreselleşmenin yeni ideolojisi: Pan-hümanizm'e...
ERDAL ŞAFAK
Diyarbakır-Söğüt hattında Erdoğan
Terörü kınamayan,...
ERGUN BABAHAN
Demokrasinin kendini koruma hakkına saygı
Türk-Kürt...
Suudi Kral 'fetva' verdi: El öpmeyin
Suudi Kral Abdullah, tartışma olabilecek bir açıklama yaptı:...
'Türkiye hakkında hata ediyor'
Schröder, Merkel'e karşı yine Türkiye'yi savundu:"Irak Savaşı'na...
Eski açık gol dedi
Eski açık gol dedi
Galatasaray, yeni tribünün açılış maçında Sivas önünde gol için 80...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu