|
|
Gözü yaşlı
2çorba kaşığı tereyağında soğanı yumuşatın. 3 çorba kaşığı su ve kıymayı katın. Hızlı karıştırarak kavurun. Kırmızıbiber, karabiber ve maydanozu ilave edip, ateşten alın. Mısır ununa, yumurta ve tuzu ilave edip, kalan suyu yedirin. 30 cm. çaplı fırın kabını bir tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp, hamurun yarısını 0.5 cm. kalınlığında yerleştirin. Üzerine kavrulmuş kıymayı yayın. Kalan hamurdan avucunuza alın. Hafifçe sıkarak parmaklarınızın arasından, kıymanın üzerine akıtın. Kalan tereyağını hamurun üstüne küçük parçalar halinde koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık suda bulyonu eritip, kaynatın. Fırından çıkan yemeğin üzerine döküp, 3 dakika dinlendirin ve servis yapın. (6 kişilik) * 300 gr. kıyma * 4 su bardağı mısır unu * 2 adet orta boy soğan (çintilmiş) * 100 gr. tereyağı * 1.5 su bardağı su * 5 sap maydanoz (iri kıyılmış) * 2 adet yumurta * 2 su bardağı su (ılık) * 1 paket tavuk bulyon * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz
|