kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çörtük'ten tehdit iddiası
Çörtük'ten tehdit iddiası

Yüce Divan'da tanık olarak dinlenen Çörtük, Korkmaz Yiğit ile Alaattin Çakıcı'nın ilişkisinin tespit edilmesinden sonra Yiğit'in kendisine tehditkar bir tavırla ''bu ihale iptal edilirse hepinizi yakarım. Sizin de bağlantınız olduğunu açıklarım'' dediğini iddia etti.

Yüce Divan'da yargılanan eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in bugünkü duruşmasında dinlenen işadamı Kamuran Çörtük, Türkbank ihalesinde aracılık yapmadığını söyleyerek, ''Genç TV'yi Yiğit'ten 42 milyon 200 bin dolara aldım. Bu, tamamen ticari bir ilişkidir'' dedi.

Çörtük, Yiğit ile Alaattin Çakıcı'nın ilişkisinin tespit edilmesinden sonra Yiğit'in kendisine tehditkar bir tavırla ''bu ihale iptal edilirse hepinizi yakarım. Sizin de bağlantınız olduğunu açıklarım'' dediğini iddia etti.

Yüce Divan'da bugün
yapılan duruşmada sanık Mesut Yılmaz'ın avukatı Aydın Metin, Güneş Taner'in avukatı Ömer Lütfi Avşar ile Türkbank Munzam, Sosyal, Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı avukatı da müdahil olarak katıldı.

İddia makamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Abdurrahman Yalçınkaya ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Çetin Aslan bulundu. Duruşmayı Yılmaz'ın eşi Berna yılmaz kardeşi Turgut Yılmaz, bazı eski ANAP'lı bakan ve milletvekilleri ile partililer de izledi.
Elektrik kesintisi nedeniyle duruşma yaklaşık yarım saat geç başladı. Yılmaz ile Taner'in Yüce Divan'a sevk kararında ''Türkbank ihalesinde üslendiği aracılık karşılığında Genç TV'nin bedelsiz olarak işadamı Kamuran Çörtük'e verildiği'' iddialarıyla ilgili olarak
Çörtük, tanık olarak dinlendi.

Çörtük, işadamı Korkmaz Yiğit'in kendisine ihaleden önce Cefi Kamhi aracılığıyla ortaklık teklifinde bulunduğunu ancak kendisinin böyle bir ortaklığı kabul etmediğini söylediğini aktardı.

Daha sonra Yiğit'ten 41 milyon 200 bin dolar karşılığında Genç TV'yi satın aldığını, bunun tamamen belgelere dayanan ticari bir alışveriş olduğunu belirten Çörtük, bu alışverişin Türkbank ihalesiyle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Türkbank ihalesinde aracılık yaptığı iddialarını reddeden Çörtük, Kokmaz Yiğit'in bu süreçte kendisiyle bir kaç görüşmek istediğini, kendisiyle görüştüğünü, bu görüşmelerin bir çoğunun Genç TV'nin satışına ilişkin olduğunu kaydetti.

Yiğit'in bu ihalede endişelerinin olduğunu, iptal edilebileceğini kendisine aktardığını, kendisinin de ihalenin şeffaf olacağını, çekineceği bir şey olmadığını, kimsenin aracılığına ihtiyacı olmadığını söylediğini ifade eden Çörtük, Yiğit ile Alaattin Çakıcı'nın ilişkisinin tespit edilmesinden sonra Yiğit'in kendisine tehditkar bir tavırla ''bu ihale iptal edilirse hepinizi yakarım. Sizin de bağlantınız olduğunu açıklarım'' dediğini iddia ederek,
kendisinin de Yiğit'e ''Benim ihaleyle bir ilgim yok, elinden geleni yap'' dediğini söyledi.

Yiğit'in şahsına ve kendi grubuna yönelik haksız, yalan, iddialarda bulunduğunu, bundan grubunun ve şahsının rencide olduğunu, değer ve itibar kaybına uğradığını ifade eden Çörtük, Yüce Divan başkanı Tülay Tuğcu'nun sorularını da yanıtladı.

Çörtük, Yılmaz'ın bu ihalede kendisine herhangi bir görev vermediğini söyledi. Yılmaz'ın Yiğit ile yaptığı görüşmeden sonra Yiğit'in kendisine de ortaklık teklifinde bulunduğunu öğrendiğini, bunun üzerine Yılmaz'ın Yiğit hakkında kendisinden bilgi sorduğunu anlatan Çörtük, kendisinin de Yılmaz'a, Yiğit'i geçmişten tanımadığını, sadece Genç TV'nin satışı
nedeniyle ticari bir alışveriş yaptığını söylediğini kaydetti.

Çörtük, bir başka soru üzerine, kendisinin Genç TV'yi aldığını, Yılmaz'ın, anlaşmadan sonra öğrendiğini, öncesinden haberinin olmadığını ifade etti.

Sanık Mesut Yılmaz'ın eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'i arayarak Yiğit'in Türkbank ihalesinde vereceği teklif ile ilgili miktarı söylediği şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Çörtük, Yılmaz'ın böyle bir konuşma yaptığına kendisinin şahit olmadığını belirtti.
Bu arada dün ant içerek göreve başlayan Anayasa Mahkemesi'nin asıl üyeleri Serruh Kaleli, Osman Paksüt ve Şevket Apalak da Yüce Divan heyetinde yer aldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Ücretsiz ders kitaplarının % 90'ı dağıtıldı"
 Servis ücretlerine % 17 zam
 Teröristin cenazesinde arbede
 Merkel'e 'körlük' suçlaması
 "Yanıt 26 Eylül'de verilebilir"
 Sembollerle oynanan oyun
 Parkeci Halil, Türk bayrağı asarak benim evimi korudu
 Yüksek yargıda çaylar buz gibi
 Şehit er 20 bin kişiyle uğurlandı
 Karar verdik boşanıyoruz
 Hollanda-Türkiye 'sanal aşk' hattı
 Siirt'te cenaze gerginliği
 Fidan'ın dosyası faili meçhuller arasına girdi
 4 bin yeni asistan yolda
YILMAZ ÖZDİL
Sözde kardeş...
Bıçkın polis şefi Eşref Kolçak ile...
ALİ KIRCA
Kuşlara dair- 2
Tatilden döndüğümüz gün, bu köşede yer...
ÖMER LÜTFİ METE
Oyun yutuculuğun dünü-bugünü
Osmanlı paylaşılırken...
UMUR TALU
Kardeş kardeş
Linççi kardeş hazır; tetikte. İnsana da,...
FATİH ALTAYLI
Televizyonlar sorumsuz ya patronlar
PKK ve bazı başka...
ERDAL ŞAFAK
Yarım bardak suda termometre
MARSHALL Fonu, Türkiye...
Mini 'Türkiye zirvesi'
Karşı deklarasyon için dün toplanan Coreper yine kilitlendi. Kabul...
Brosnan: Utanç verici bir yönetim
ABD'nin güney kıyılarını vuran Katrina felaketi yüzünden...
Barajı kurun geliyoruz: 1-0
Barajı kurun geliyoruz: 1-0
Ukrayna'yı Tümer'le geçtik. Gözümüzü 8 Ekim'deki Danimarka-Yunanistan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu