kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'u savaş alanına çevirdiler

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından organize edilen yürüyüşe katılmak için Gemlik'e gitmek isteyen bazı kişilerce, Bağcılar, Beyoğlu ve Kadıköy'ün de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde yapılan izinsiz yürüyüşlere polis ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylar sonucu 13 kişi gözaltına alındı..

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yapılcak "Gemlik Yürüyüşü"ne katılmak için sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa'da toplanan göstericiler, Gazi Mahallesi'nde durdurdukları bir İETT otobüsünü ateşe verdi. Yaktıkları otobüsü taşlamaya devam eden göstericiler, panzerler eşliğinde olay yerine gelen çevik kuvvet polisini görünce ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Çevik kuvvet ekipleri göstericilerin kaçış yönüne doğru gaz bombası atarken, ara sokaklara kaçan göstericiler de kendilerin kovalayan polise taşlarla karşılık verdi. Gazi Mahallesi'nde eylemlerine
devam eden göstericiler, basın açıklaması yaparak ana caddeye çıktı. Cadde üzerindeki çöp konteynırlarını deviren göstericiler, yola bıraktıkları lastikleri molotof kokteyli ile yakmaya başladı. Bir süre sonra İETT otobüsünü durduran eylemcileri, otobüs şoförünü ve yolcuları dışarı çıkardı. İlk önce otobüsü taşlayan göstericiler daha sonra molotof kokteyli atarak otobüsü yaktı. Panzerler eşliğinde olay yerine gelen polis, göstericilere gaz bombası atarak müdahale etti. göstericiler de kendilerini kovalayan polislere taş atarak karşılık verdi.

TEM OTOYOLUNU KAPATTILAR

PKK sempatizanı yaklaşık 500 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında TEM karayolu Bağcılar Milliyet Gazetesi mevkiinde toplandı. Yolu trafiğe kapatıp molotof kokteyli atan grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak Vatan Caddesi istikametine doğru yürüyüşe geçti. Bölücübaşı Abdullah Öcalan posteri de taşıyan grup, daha sonra Bağcılar yanyola girerek Fevzi Çakmak Mahallesi'ne doğru yürüyüşlerine devam etti. Bağcılar meydanında güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ara sokaklara giren ve molotof kokteyli atan guruba biber gazı ve göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti.
Bu arada, müdahale sırasında göstericiler ile polis arasında kalan bir gelin arabası, olay yerinden güçlükle çıkabildi. Polis helikopterinin de havadan kontrol yapmasına rağmen göstericiler, arama yapan polislerden kaçmayı başardı.

BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE MOLOTOF KOKTEYLİ ATTILDI

Gemlik'e gitmek için toplanan PKK sempatizanı bir gurup, Dolapdere Işıklar'dan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yüremeye başladı. Müdürlük binasına yakaşık 50 metre kala gurup, binaya molotof kokteyli atmaya başladı. Bina önünde bulunan çevik kuvvet polise guruba biber gazı ile müdahale etti. Gurup da polise taş ve molotof atarak karşılık verdi. Polisin müdahale karşısında gurup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.
Bölgedeki gerginlik devam ediyor.

GÖZTEPE'DE E-5 KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTILAR

Kadıköy Göztepe'de toplanan 150 kişilik bir grup da E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattı. Göstericilere polis müdahale etti. Olay sırasında iki polis aracının camları kırılırken, polis havaya ateş açarak grubu dağıttı. Kartal, Maltepe ilçelerinde ise Gemlik'e gidecek olan otobüslerin mahallelerden çıkışlarına izin verilmedi. Burada da gruplar birer basın açıklaması yaparak dağıldılar. Gaz Mahallesi'nde toplanan grup da molotofkokteyli atarak bir İETT otobüsünün camlarını kırdı. Çevik Kuvvet ekibinin panzer ve biber gazı atarak müdahale ettiği grup dağıldı. İstanbul'un 12 ayrı yerinde düzenlenen yürüyüş nedeniyle çıkan olaylar sonucu 13 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HAKKARİLİ DEHAPLI'LAR OTURMA EYLEMİ YAPTI

Hakkari'den 4 Eylül'de Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan 'Kürt Sorununa Çözüm' basın açıklamasına katılacak olan grup, güvenlik güçleri tarafından engellendi. Hakkari'li DEHAP'lılar bu gün olayı önce oturma eylemiyle sonra basın açıklamasıyla protesto etti
Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 4 Eylül'de Demokratik Halk Partisi (DEHAP) tarafından yapılması beklenen 'Kürt Sorununa Çözüm' basın açıklamasına katılmak isteyen Hakkari'den 60 kişilik grup, Bitlis'in Tatvan ilçesinde emniyet güçleri tarafından durduruldu. Dün öğle saatlerinde 2 minübüsle yola çıkan grup, bu gün öğle saatlerinde Hakkari'ye geri dönerek olayı protesto etti. Hakkari Belediyesi İş Hanı önünde toplanan gruba katılan yaklaşık 100 kişi, önce oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminden sonra basın açıklaması yapan grup, sessizce dağıldı. Hakkari polisi, geniş güvenlik önlemleri alırken, herhangi bir olumsuz olay olmadı.
Grup adına basın açıklaması yapan Zahide Besi, Kürt haklarının çözümüne yönelik yapılan çalışmaların engellenmesini nefretle kınadıklarını söyledi. Besi, "Son 25 yıldır Kürt sorununda şiddete dayalı çözümün seçilmesi, binlerce insanın ölmesine neden oldu. ABD'nin Irak'a müdahalesi ile başlayan süreç doğru değerlendilemedi. AKP Hükümeti'nin barışa dayalı demokratik çözüm arayışları çerçevesinde aydınlarla yaptığı görüşmeler biz barış severleri umutlandırdı. Bundan dolayı barışa dayalı çalışmalarımızı daha da derinleştirdik. 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin kanayan yarası haline gelen Kürt sorununa çözüm arayışlarında Bursa Gemlik'te yapılacak basın açıklamasına gidecek olan Hakkari grubunun geri çevrilmesinin toplumsal barışı zelediğinden nefretle kınıyoruz. 24 saatlik yolculukta, hukuk dışı ve keyfi davranılardan dolayı ancak 350 kilometrelik yolu katettik. En son Tatvan'da geri çevrildik. Bu olayı nefretle kınıyoruz. Buna rağmen barış girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

POLİS GEMLİK'TE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın İmralı'da ağır koşullarda yaşadığını öne süren Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışması Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED)'nun "Gemlik Yürüyüşü" adı altında yacağı eylem öncesi polis ve jandarma, eylemin yapılacağı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.
Anadolu'nun çeşitli illerinden Bursa'nın Gemlik ilçesine gelmek isteyen 3 otobüslük ilk kafile, İnegöl girisinde emniyet guçleri tarafindan durduruldu. Güvenlik güçleri, otobüslere "Çiçeğimizi almaya geldik, siyasal irademize selam olsun" yazılı dövizler yapistiran gurubu, İnegöl-Ankara karayolunun 25. kilometresindeki 5. Mezitler Mevkinde bekletmeye başladı. Otobüsleri arayan güvenlik güçleri, pankartları kontrol ederken, otobüsleri de didik didik aradı.
Ötey yandan, birçok göstericinin Gemlik'e gitmek için Türkiye'nin değişik illerinden hareket ettiği öğrenildi.

OTOBÜSLER DURDURULDU

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde düzenlenmek istenen basın açıklamasına katılmak üzere, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen yaklaşık 40 otobüs ve 20 minibüs, İnegöl'de durduruldu.

Bursa-Ankara karayolu Mezitler 3 mevkiinde, Bursa'dan gelen çevik kuvvet ve jandarma ekiplerince otobüslerden indirilen gruplar, üst aramaları yapıldıktan sonra boş bir arazide bekletilmeye başlandı.

Törör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan ve posterler taşıyan kalabalık adına DEHAP Bursa İl Başkanı Murat Avcı ve beraberindekiler, Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Orakoğlu ile görüştü. Orakoğlu, basın açıklamasının izinsiz olduğu gerekçesiyle grubun, Gemlik'e gitmesine izin vermeyeceklerini söyledi. DEHAP Bursa İl Başkanı Murat Avcı ise seyahat özgürlüklerini kullandıklarını öne sürerek, Gemlik'e gitmek istediklerini belirtti. Grubun bekleyişi sürdürürken, bölgede polis panzerlerinin de eşlik ettiği geniş güvenlik önlemleri alındı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Vali Atış silaha savaş açtı
 Maganda kurbanı Tayfun'un isyanı
 Tiyatronun başına atanmamı hayranlık ve takdirle karşıladım
 Başbakan'a 'Tiyatroya acil müdahale' çağrısı
 Islak rock şöleni
 Ve Disneyland Antalya yolunda
 Türkücü Tuncer hizmetçi kurbanı
 Hizb-ut Tahrir gösterisine 10 gözaltı
 İstanbul'da 31 kilo patlayıcı ele geçti
 Serseri kurşun düğündeydi: Sekiz yaralı
 Orhan Pamuk davası Times'da
 Üniversiteye girenlere tek ders sınavı
 Munzur Barajı'na Danıştay iptali
YILMAZ ÖZDİL
Nerde bu devlet?
Çocuğunu kayıt ettiren veliye mikrofonu...
UMUR TALU
Bir musibet, belki...
Felaket Sri Lanka'da,...
FATİH ALTAYLI
AB'nin istediği bir göz
Başbakan Erdoğan ve...
ERDAL ŞAFAK
Ruhsat vermemek yeterli çözüm mü?
K.Maraş Valisi İlhan...
Nikâh-damat tartışması
Türkiye'nin AB adaylığı konusunda "Nikâh dışında seçenek de olmalı"...
"Açlıktan cesetleri yemeye başladılar"
ABD'yi vuran Katrina kasırgası sadece kaos ve anarşiye değil, geciken...
Terim-ize yazık
Terim-ize yazık
Hayati maçımızda +93'e 2-1 önde girdik ama bir anlık hatayla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu