kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'İlk Göz Ağrısı' benim için milat olacak
'İlk Göz Ağrısı' benim için milat olacak
İlk günkü gibi heyecanlıyım

'İlk Göz Ağrısı' benim için milat olacak

Bugüne dek hep sit-com dizilerle ekrana gelen oyuncu Cem Davran, ilk kez bir drama ile izleyiciyle buluşacak. atv'nin yeni dizisi 'İlk Göz Ağrısı'nda; parayı bulunca sevdiklerini geride bırakıp mahallesini terk eden, bitince de geri dönen 'Aşkın' karakterini canlandıracak olan Davran, "Bu dizi benim için milat olacak" diyor.

Ünlü oyuncu Cem Davran, yeni sezonda atv ekranlarında yayınlanacak olan 'İlk Göz Ağrısı' adlı dizide, izleyicinin karşısına bambaşka bir karakterle çıkacak. Bugüne dek genellikle sitcom dizilerle adından söz ettiren Davran, bu kez bir dramada rol alacak. 'İlk Göz Ağrısı' ile yeni bir döneme adım attığını söyleyen ünlü oyuncu, "İlk Göz Ağrısı hayatımdaki milatlardan biri olacak" diyor. Küçük bir mahallede yaşanan büyük bir aşkın ana karakterlerinden Aşkın'ı canlandıracak olan Davran, Ebru Akel'in canlandırdığı Zarife'nin 'ilk göz ağrısı' olacak. Davran'ın Zarife ile yaşayacağı aşk için yaptığı tanımlama, bu aşkın büyüklüğünü de ortaya koyuyor: "Zarife ile Aşkın bu mahallenin Romeo ve Juliet'i, Kerem ile Aslı'sı."

* Sizi genelde sit-com'larda görüyorduk... Bu zamana kadar hep sit-com'larda oynadım. Bir tek 'Aşk Meydan Savaşı' adlı drama sayılabilecek bir dizi vardı. Büyük prodüksiyonlu bir drama değildi. 'İlk Göz Ağrısı' ile ilk kez bir drama da oynuyorum diyebilirim. Benim yaptığım iş aynı hayat gibi; bazen trajik, bazen komik. Zaten 'İlk Göz Ağrısı' da trajikomik; aynı hayatta olduğu gibi.

* Yeni imajınızla diziye başladınız. Sakal bırakmışsınız! Genelde benim oynadığım karakterler pırıl pırıl traşını olmuş, tipi yerinde aile babasıydı bugüne kadar... Aşkın'a uygun bir imaj için sakal bıraktım. Ama bir daha hayatta böyle bir sakal bırakmam!

'KEREM İLE ASLI' GİBİYİZ

* Aşkın'dan biraz bahsedebilir misiniz?
Herkesin mahallesinde sıkça rastlanan tiplerden, her mahallede bir Aşkın vardır aslında. Aileler Aşkın gibi adamlarla kızlarının evlenmesini istemez, ama onları çok severler. Bu da mahallede çocukların hayran olduğu biri. Bir kere çok iyi futbol oynuyor, top cambazı. Halk diliyle 'şeytan tüyü' olan bir herif. Zarife'nin büyük aşkı. O da Zarife'ye aşık. Zarife ile Aşkın bu mahallenin Romeo-Juliet'i, Kerem ile Aslı'sı... Parayı bulunca herkesi ve sevdiklerini geride bırakıp mahalleyi terk ediyor. Parası bitince mahalleye dönüyor. Aşkın döndüğünde mahalleyi eskisi gibi bulmuyor. Zarife ona olan aşkıyla nefreti arasında gidip gelmekte. Yavaş yavaş onun da hayatına bir öğretmen girmek üzere. Aşkın bu ihtimal üzerine geliyor. Zarife, sakin bir su olan öğretmen ile fırtınalı bir okyanus olan Aşkın arasında kalıyor.

* Peki sizde şeytan tüyü var mı? Aşkın bana çok benziyor. Bende de şeytan tüyü vardır. Özellikle bu yanı bana çok benziyor. Oyunculuğa başlayalı 29 yıl oldu. Aşkın bu zamana kadar oynadığım karakterler içerisinde bana en yakını. Enerjisi olan, içi içine sığmayan bir adam olması, futbol düşkünü olması, duygularının karmaşık olması ve hayatta her şeyi toplayabilecek gücü kendinde bulmasıyla beni çok yansıtıyor.

'EN İYİ'LERİ BİZ TOPLARIZ'

* Aşkın bıçak sırtı bir karakter...
'İlk Göz Ağrısı' samimi duyguları olan, samimi bir dizi. Aşkın da bu samimiyetin en önemli ayaklarından biri. Halkın Aşkın'ın yaptıklarını onaylaması gerekmiyor ama sevmesi gerekiyor. Aşkın'daki ve bendeki şeytan tüyünün seyirciye yansıyacağına inanıyorum. Ben seyircileri hep 'öteki mahalledekiler' olarak görüyorum. Bu mahalledekiler Aşkın'ı seviyor. Öteki mahalledekiler de Aşkın'ı sevmeli.

* Peki ya partneriniz Ebru Akel? Geçen sene Ebru Akel ile beraber en iyi sunucu ödüllerini almıştık. Son iki yıldır daha çok sunuculuk yapıyorum. Bayanlar arasında da bu işi en fazla yapan Ebru Akel. Geçen yıl Ebru ile beraber bütün en iyi kadın ve erkek sunucu ödüllerini topladık. İkimizin de ekran enerjisi iyi. Bu iki enerji şimdi sunuculuk dışında bir araya geldi. Bu ikili hem dizi anlamında hem de oyunculuk anlamında ödülleri toplar!

* Başka projeleriniz var mı? Bu sene çok fazla bir şeye kanalize olmayacağım. Dizi oturduktan sonra ya kendime ait olan Davran Show'a devam edeceğim, ya da bir program sunacağım. Bahar aylarında da bir sinema filminde olacağım.

* Sinema filminin adı ve konusu kesinleşti mi? 'Balalayka'yı çektiğimde, kendi sinema serüvenim hakkında 'sinema ben ne yapıyorum' diye düşündüm. Şimdi önümde iki proje var. Biri işin gişesi ve satışı düşünülerek planlanmış bir komedi. Bir de benim yazdığım tek kişilik 'Beyefendi' adlı bir oyun vardı. Onu film olarak çekebiliriz. İki projeden birinde yer alacağım.

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yeni evi ünlülerin şehri Los Angeles
 'Sonradan Görme' Metin!..
 Zafer Bayramı'nı bir gün sonra kutladı!
 Türkiye'nin Bob Geldof'ları
 Güzellik sektörü fuarda buluşacak
 Keyif rehberi
 Aşkınız için sınav!
 Mardin turizm merkezi oluyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Hülya Avşar sarı, Seda Sayan bordo giymemeli
Angelina...
HAKAN & UTKU
Benim cici havai fişeğim
Bireysel silahlanmanın önüne...
AYŞE TÜTER
Hindili ıspanak
Bir tavada yağı kızdırın. Etleri katıp,...
Okul seçimi riskli bir karar, çocuğa bırakmak doğru değil'
Okul seçimi riskli bir karar, çocuğa bırakmak doğru değil'
Okul seçiminin ve çocuğun başarısının kriteri aileden aileye...
2-1 öne geçiyoruz!
2-1 öne geçiyoruz!
Uludağ gazozlarının veliahtı Ömer Kızıl'ın da başı bağlanıyor!...
Simavi'den kültür turu
Simavi'den kültür turu
Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.