kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP: Bülent Ersoy hakkında dava açılacak
Ersoy: "Görüştüğüm kişi Baykal'dır"

Ersoy: "Görüştüğüm kişi Baykal'dır"

Bülent Ersoy, sahne yasağının kaldırılması için kendisinden para istediğini iddia ettiği kişinin ismini basın toplantısı ile açıkladı.

Ersoy "Bu kişi kimdir? Bu kişi çok saygı duyduğum Yüce Atatürk'ten sonra saygınlığını koruyan Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok saygı değer başkanı Deniz Baykal'dır." dedi.

İNCİ BABA ARACI OLDU

Bülent Ersoy Deniz Baykal'la arasında aracılık yapan ismi de açıkladı. Aracılık yapan kişinin mafya babası 'İnci Baba' olduğunu belirtti.

Ancak Ersoy, Baykal'ın o dönem siyasi yasaklı olduğu
için avukat olarak çalıştığını ve kendisiyle avukat olarak görüştüğünü söyledi. Ersoy, "Bir avukatın ücret istemesi kadar doğal bir şey olamaz" dedi.

"100 MİLYON LİRA İSTEDİ"

Sanatçı Bülent Ersoy, sahne yasağının kaldırılmasına ilişkin görüştüğü kişinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olduğunu belirterek, ''Ben diyorum ki, (böyle böyle görüşmemiz oldu, 100 milyon lira para istedi o zaman başkan benden). E çok doğal. O zaman bir avukattı'' dedi.

Ersoy, bu akşam yayınlanacak bir magazin programındaki açıklamaları üzerine basında yer alan haberlere ilişkin Şişli'deki Dilara Müzik'te bir basın toplantısı düzenledi.

Hayatını anlattığı programda, sahneye çıkma yasağıyla ilgili konulara da değindiğini, bunun da hayatının bir parçası olduğunu dile getiren Ersoy, konuya şimdi değinmesinin nedenini de ilk kez hayatını anlatan böyle bir programda yer almasıyla açıkladı.

Programda Deniz Baykal'a ilişkin hiçbir suçlayıcı ifade kullanmadığını, hatta ismini de vermediğini kaydeden Ersoy, konunun bu kadar büyümesi üzerine bir basın toplantısı yapma gereği duyduğunu ifade ederek, ''Bu kişi kimdir? Bu kişi, çok saygı duyduğum ve yüce Atatürk'ten bu yana saygınlığını korumuş CHP'nin çok saygın başkanı Deniz Baykal'dır'' dedi.

''DURUMU DEĞİŞTİRİYOR MU?''

Ersoy, bir gazetecinin, Baykal'ın ''yüzyüze değil telefonda 2 dakika konuştuklarını belirttiğini'' hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

''Sayın Başkan (telefonda konuştuk) diyor. Ben de bir cuma günü saat 14.00'te Ankara Dedeman Oteli'nin arkasındaki bir yazıhanede, gri takım elbisesiyle son derece şık başkanımla konuştuğumu söylüyorum. Kaldı ki, yüz yüze konuşmasak bile telefonda konuşmak yeterli olmuyor mu? Durumu değiştiriyor mu? Bunlar, hadisenin kayganlaştırılmak istendiği spekülasyonlardır. Ben diyorum ki, (böyle böyle görüşmemiz oldu, 100 milyon lira para istedi o zaman başkan benden). Programda sunucu da diyor ki; (Öyle mi?) E çok doğal. O zaman bir avukattı. Normal bir avukata gittiğiniz zaman ücret-i vekalet istemiyor mu?''

Birilerinin sırtına basıp bir yerlere çıkmak amacında olmadığını da vurgulayan Ersoy, böyle bir amacı olsaydı 2 sene önce seçimler sırasında müzisyen Zeki Çetin'in ofisinde tanıştığı CHP'nin Çankaya belediye başkan adayının, geçmişte hapishanede aynı koğuşta yattıklarına ilişkin iddiasının yanlışlığını ortaya çıkararak spekülasyon yaratabileceğini söyledi. Bu konuyu Deniz Baykal'a açtığını söyleyen Ersoy, Baykal'ın ricası üzerine söz konusu kişiyi dava etmediğini anlattı.

''BEN RÜŞVET DEMEDİM''

Ersoy, ''Baykal, sizden bu parayı ne amaçla istedi?'' şeklindeki bir soruya da, ''Bilemem. Onu Deniz Baykal beyefendiye soracaksınız. Benden istenen 100 milyon lira paraydı. Ben dedim ki, (size 200 milyon vereyim, ama karşılığında sizden garanti istiyorum). Kendisi de (bunun garantisi olamaz) dedi'' yanıtını verdi.

Deniz Baykal'ın kendisinden rüşvet istediğini söylediğine ilişkin yanlış haberler çıktığını kaydeden Ersoy, ''Asla ve asla bu rüşvet değildir. Benim ağzımdan böyle bir laf çıkmadı'' dedi.

''100 milyon lira avukatlık ücreti olarak mı istendi, yoksa sahne yasağının kaldırılması için mi?'' şeklindeki soruya da Ersoy, ''Sahne yasağımın kaldırılması için'' yanıtını verdi.

''BİR TEK 100 MİLYONU MU YALAN SÖYLÜYORUM?''

Ersoy, ''Deniz Baykal, sizden para istediğini kabul etmiyor'' diyen bir basın mensubuna da ''Beni gazinoya dinlemeye geldiğini kabul ediyor. Belediye başkan adayı ile ilgili konuyu kabul ediyor. Telefonla konuştuğumuzu kabul ediyor. Ben her şeyi doğru söylüyorum da bir tek 100 milyonu mu yalan söylüyorum? Bunu sizin takdirlerinize bırakıyorum'' yanıtını verdi.

''Bu konunun CHP'ye zarar vereceğini düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Ben CHP'ye zarar verip vermeyeceğini bilemem. CHP zaten kendi içinde kaynıyor'' diyen Ersoy, Baykal'ın kendisine tazminat davası açacağı yönündeki haberleri hatırlatan bir gazeteciye de, ''Neye istinaden açacak? Mehmet Yüzüak, ben ve kendisi bu olayın şahidi. Benim şahidim var, ama kendisinin yok'' yanıtını verdi.

BEN ŞARKICI DEĞİLİM

Bülent Ersoy, bir gazeteciyi kast ederek "Ben şarkıcı değilim.. Uçan sineğin çıkardığı vızıltıyı bile notaya alabilecek çok ender seslerden biriyim.. Günlük çıkan kızlarla kimse beni karşılaştıramaz" dedi.

Zaman zaman sorulara sinirlenerek tepki gösteren Ersoy, toplantı sonunda tepkileri nedeniyle basın mensuplarından özür diledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Öğretmenlik başvurusunda son gün
 Karayolları'nın mıcır açıklaması
 Ege Denizi'nde 5.1'lik deprem
 'Beni makam şaşırttı'
 Çocuk pornosu suçlaması
 Orada bir dost var uzaklarda
 Yaz okulunda dayak
 Kadın derneğinin üst katına yuvalanmışlar
 Çukur davası 130 milyarlık tazminatla bitti
 Fuhuş yapmayı reddedince öldü
 Reha Muhtar 'ilham' verdi
 1 milyar dolarlık dava AİHM'de
 Şüpheli çanta Haliç'i kilitledi
 Kamyon otomobili sürükledi: Dört ölü
 Astsubay ve ailesi yok oldu
 Hatalı sollama öldürdü
EMRE AKÖZ
Balık çiftlikleri lobisi
Turizmin yoğun olduğu...
İLKER SARIER
İlgililere duyurulur
Bir insan, ülkenin en büyük...
MAHMUT ÖVÜR
Mıcır 'dehşeti'ni yaşadım!
Son bir hafta içinde Türkiye...
SAİT GÜRSOY
OKS'de ikinci yerleştirme başlıyor
Ortaöğretim Kurumları...
SAVAŞ AY
Söylenenler doğruysa lanet böyle lüks mekâna!..
Diğer...
HINCAL ULUÇ
Alaçatı'da iki harika gece..
Müzik bir başka alıp...
MEHMET BARLAS
Siyasetin yeni ustası Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip...
Bu işi bitir oğlum!
Bu işi bitir oğlum!
Başkan Canaydın, Ümit Karan'ın düğününde Heinz'in kulübü...
Dahi olurdum
Dahi olurdum
Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay: "Yabancı olsaydım, yaptığım...
MGK'da hükümete görev hatırlatması
MGK'nın dünkü toplantısında terörle etkin mücadele kararı alındı.
Kimlik tartışmasında kilit, seçim sistemi...
Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması alevlenen üst kimlik tartışmasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu