kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"1 ton bomba hazırlamıştım"

İstanbul'da Kasım 2003'teki bombalı saldırıların planlayıcılarından El Kaide'nin Türkiye sorumlusu Lovai Sakra, İsrail gemilerine eylem hazırlığında olduğunu söyleyerek, "1 ton bomba hazırlamıştım. İsrail gemilerini vuracaktım" dedi.

Sakra, MİT, MOSSAD ve CIA'in ortak operasyonuyla Diyarbakır'da yakalanmıştı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Terör örgütü El Kaide'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Suriye uyruklu Lovai Sakra cezaevine gönderildi. Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmasının
ardından işlemleri tamamlanan Sakra, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarılarak ''akrep'' adı verilen zırhlı araca bindirildi. Lovai Sakka, bu araçla Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. Bu arada Sakka'nın avukatlarından İlhami Sayan, ''dosyaya kısıtlama getirildiğini'' ifade ederek, fazla açıklamada bulunamayacağını kaydetti.

SABAH GETİRİLDİ

Zırhlı bir araçla saat 08.45 sıralarında adliyeye getirilen zanlı, yoğun güvenlik önlemi altında binaya sokuldu.

Zanlının adliye binasına getirilişi sırasında, ''Deniz ortasında eylem yapacaktım ama hiçbir sivil Türk'e zarar vermeden'' diye bağırdığı ve tekbir getirdiği duyuldu.

"İSRAİL GEMİLERİNİ VURACAKTIM"

Diyarbakır'da yakalandıktan sonra getirildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan ve Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen L.S. nezarethaneye konuldu.

Nezarethanenin bahçeye bakan küçük camına çıkarak basın mensuplarına seslenen Zanlı, pişman olmadığını söyledi. Alanya'ya gelen İsrail gemilerine eylem yapacağını bildiren Zanlı, ''1 ton bomba hazırlamıştım. İsrail gemilerini vuracaktım'' dedi.

Konuşması sırasında tekbir getiren L.S. polislerce nezarethane camından uzaklaştırıldı. Daha sonra bağırmaya devam eden bu kişi, Felluce'de Amerikan askerlerini öldürdüğünü ileri sürdü.

SALDIRIYI GEÇEN CUMA YAPMAYI PLANLAMIŞLAR

Sağlık kontrolü için nezarethaneden çıkarılarak Adli Tabipliğe götürülen L.S. bu sırada da saldırıyı geçen cuma günü yapmayı planladığını söyledi.

Zanlı, sağlık kontrolünün tamamlanmasının ardından nezarethaneye geri götürüldüğü sırada da, ''Türkler zarar görmeyecekti. Sadece ve sadece İsrailliler'' dedi.

Aynı çalışma kapsamında, Terör örgütü El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla Antalya'da yakalanarak İstanbul'a getirilen Suriye uyruklu Hamed Obysi (21) dün tutuklanmıştı.


EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI

İstanbul'da Kasım 2003 tarihinde meydana gelen patlamalarla bağlantısı olduğu belirlenen bir kişi, 4 Ağustos'ta Antalya'da meydana gelen ev yangınından yola çıkılarak Diyarbakır'da yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü/İstihbarat Dairesi Başkanlığı koordinesinde sürdürülen çalışma sırasında Antalya Konyaaltı semtinde Ortadoğu kökenli turistlerin kiraladığı evde 4 Ağustos 2005 günü saat 02.30'da yangın çıktığı belirtildi.

"ANTALYA'DAKİ YANGINLA ORTAYA ÇIKARILDI"

İtfaiyenin ve karakol polislerinin ilk müdahalesinde yoğun kimyasal madde kokusunun duyulması üzerine bomba uzmanı ve istihbarat şubesi polislerinin olay yerine intikal ettiği ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Bu yangın olayından birkaç gün önce yapılan takip çalışmalarından elde edilen görüntüler ile söz konusu evlerde elde edilen doküman, İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na ulaştırılarak yeniden analiz ve değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Bu çalışmalar sonucu, eldeki fotoğrafların İstanbul eylemleri sırasında elde edilen fotoğraflarla büyük ölçüde benzerlik gösterdiği görülmüştür. İstanbul eylemleri ile bağlantılı olduğu tespit edilen bu kişinin fotoğrafları ve önemli örgütsel özellikleri güney ve güneydoğu illerimizdeki sınır kapılarına ve havaalanı bulunan il emniyet müdürlüklerine ulaştırılarak, gizlilik içerisinde araştırmalar başlatılmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında olayla ilgili ikinci şahıs diye nitelendirdiğimiz bir kişi 6 Ağustos 2005 günü Cilvegözü Sınır Kapısı'nda görevi polis memuru tarafından yurtdışına çıkış yapacağı sırada yakalanmıştır. Sınır kapısı pasaport polisine 500 YTL rüşvet teklif etmesi üzerine polisin şüphesi daha da kuvvetlenerek adı geçen gözaltına alınmıştır. Bu yakalanma üzerine Güneydoğu illerimiz ve sınır kapılarımızdaki denetimlere daha da önem verilmiştir.

Diyarbakır Havalimanı'ndan İstanbul'a hareket edecek olan THY uçağı yolcularından Ekrem Özel sahte kimliği taşıyan Lovai Sakra isimli kişi,
isimli kişi, kontrol noktasına geldiğinde havalimanı görevlisi polis memuru tarafından yakalanmıştır.

Gözaltına alınan Özel, hemen sorguya alınmış, sorgulama sırasında kısa bir süre içerisinde kimliğinin sahte olduğu ve Antalya'da yangın çıkan evdeki şahıslardan biri olduğu anlaşılmıştır. İstanbul olayları ile bağlantısı saptanan zanlı, İstanbul'a sevk edilmiştir.

"ESTETİK AMELİYAT YAPTIRMIŞ"

Estetik ameliyat yaptırdığı belirlenen Ekrem Özel sahte kimliği taşıyan Lovai Sakra'nın El Kaide bağlantılı bir terör grubunun içinde önemli bir konumda olduğu anlaşıldı.

Keşif çalışmalarında bulunmak üzere ülkemize geldiği değerlendirilen şu şahısların Antalya'da bir daire kiraladıkları, bir ev satın aldıkları ve bir takım kimyasal madde temini cihetine gittikleri belirlenmiştir.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı denetiminde yürüttüğü tahkikat tamamlanarak adli işlem başlatılmıştır.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Tunceli'de çatışma: 2 şehit
 Kürt sorununu yok saymıyoruz
 Fatma Ebe'ye acil çare
 Diyarbakır gezisi çok şeyi değiştirecek
 Ağaoğlu önerdi, Erdoğan bu şiiri Diyarbakır'da okuyacak
 Anne ile kızını öldüren bomba bu evde yapıldı
 Su yükseliyor ekili alanlar tehlikede
YILMAZ ÖZDİL
Aydın...
Başbakan'la görüşen "aydın" lar diyor ki:...
ÖMER LÜTFİ METE
Bölücülüğe vaziyet etmek (I)
Başbakan tırmanan...
FATİH ALTAYLI
Başbakan'ın en önem verdiği kent Diyarbakır'dı
Başbakan...
ERDAL ŞAFAK
Türk Emniyeti'nin alkışlanacak başarısı
Türk istihbarat...
Fırsatçı Chirac
Üyelik müzakerelerine başlama tarihi olan 3 Ekim yaklaşırken Avrupa...
Rakip gazeteyi arkadaşına aldırdı, medya tekeli oldu
Ülkenin en zengin işadamı Başbakan Berlusconi'nin Corriere della Sera...
Fener'den iyiyiz
Fener'den iyiyiz
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, SABAH'a iddialı konuştu:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu