kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TERÖR KURBANI OLDULAR.... Ölen iki teröristin geçen hafta Pendikte bir çöp kutusuna bıraktıkları bomba Hatice Muslu ile kızı Eda Muslunun ölümüne neden oldu.
Anne ile kızını öldüren bomba bu evde yapıldı
İnsanlık dışı bir eylem

Bomba bu evde yapıldı

Evde imal ettikleri bombanın patlamasıyla ölenlerin Erhan Türk ve Ziyaddin Yalvaç olduğu belirlendi.

Anne ile kızını öldüren bomba bu evde yapıldı

Evde imal ettikleri bombanın patlamasıyla ölenlerin Erhan Türk ve Ziyaddin Yalvaç olduğu belirlendi. İki teröristin Pendik’teki patlamada ölen anne ile kızın da faili olduğu açıklandı.

Zeytinburnu'nda bir evde bomba imal etmek isterken meydana gelen patlamada ölen ve PKK üyesi oldukları iddia edilen iki teröristin kimlikleri Erhan Türk ve Ziyaddin Yalvaç olarak belirlendi. İki teröristin geçen hafta Pendik'te gerçekleşen ve Hatice Muslu ile kızı Eda Muslu'nun hayatını kaybettiği patlamayla, Metris Cezaevi önüne bomba konulması eylemleriyle de ilgisi olduğu saptandı. Altı ay önce İstanbul'a gelen bombacıların saldırılar için bombaları bu apartman dairesinde hazırladığı öğrenildi. Adli tıpta otopsi yapılan Türk ve Yalvaç'ın cesetlerini almak için aileleri kuruma başvurdu. Ancak savcılık cesetler teslim edilmeden önce DNA testi yapılmasını istedi. Cesetlerden alınacak doku örnekleri aile üyelerinden alınacak kan örnekleriyle karşılaştırılacak.

MUHTAR GÖZALTINDA
Olayla ilgili soruşturmaya derinleştiren emniyet güçleri evde bulunan ve bombacıların kullandığı tahmin edilen Ardahan nüfusuna kayıtlı Çayan Vuralkaya adına düzenlenmiş sahte kimliğin çıkartılmasına yardımcı olduğu öne sürülen Küçükçekmece Ziyagökalp Mahallesi muhtarı Nizamettin Ada'yı gözaltına aldı. Nizamettin Ada'nın Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandığı öğrenildi. Ada'nın yanısıra Zeytinburnu'ndaki daireyi kiralayan ve olay sırasında yaralanan Mehmet Beşir Bayşu da sevk edildiği mahkemede "PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine kondu. Tunceli nüfusuna kayıtlı Muzaffer Gönek adına düzenlenmiş sahte kimliğin çıkarılmasına yardımcı olan başka bir muhtar ise aranıyor.

20 YAŞINDA
Ölen teröristlerden 20 yaşındaki Erhan Türk'ün ailesi, Türk'ü yaklaşık 6 aydır görmediklerini nerede olduğunu bilmediklerini söyledi. Türk'ün ortadan kaybolmadan önce ağabeyiyle birlikte muhasebecilik yaptığı tespit edilirken yakınları, "Aylardır onu arıyorduk. En son 4 gün önce bir akrabamızın düğününe katıldı. Sonra tekrar kayıplara karıştı. Adli Tıp'taki incelemede ölenin o olduğunu öğrendik' dedi. Van Bahçeşehir'li olduğu tespit edilen Ziyaettin Yalvaç'ın ise 7 yıldır kayıp olduğu öğrenildi. Erhan Türk'ün abisi ve akrabaları cesedi teşhis ederken, gözaltında bulunan baba ise ölen teröristin kendi oğlu olduğuna inanmak istemiyor. Baba, oğluna DNA testi yapılmasını istiyor. Erhan Türk'ün cenazesi yakınları tarafından alınarak İstanbul Sarıgazi'ye götürüldü. Türk, bugün burada kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

MEDYAYA GÖSTERİLDİ
Öte yandan patlamanın yaşandığı bina gazetecilere gezdirildi. Evde incelemelerde bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da, ilçe nüfusunun gittikçe arttığını belirterek, "Nüfusun artmasından dolayı bina sahipleri ev ve işyerlerini yüksek fiyatlarla kiraya vermeye başladılar. Bu yüzden kime kiraya verdiklerine bakmıyorlar. Patlamanın olduğu binada hava boşluğu olmasaydı bina çökebilirdi. Binanın hem tabanı hem tavanı çökmüş durumda" dedi. Zeytinburnu Yenidoğan Mahallesi'ndeki binanın basın mensupları tarafından görüntülenmesine izin verilirken, dairedeki hasarı görenler dehşete düştü.

Müslim SARIYAR / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kürt sorununu yok saymıyoruz
 Fatma Ebe'ye acil çare
 Diyarbakır gezisi çok şeyi değiştirecek
 Ağaoğlu önerdi, Erdoğan bu şiiri Diyarbakır'da okuyacak
 Su yükseliyor ekili alanlar tehlikede
YILMAZ ÖZDİL
Aydın...
Başbakan'la görüşen "aydın" lar diyor ki:...
ÖMER LÜTFİ METE
Bölücülüğe vaziyet etmek (I)
Başbakan tırmanan...
FATİH ALTAYLI
Başbakan'ın en önem verdiği kent Diyarbakır'dı
Başbakan...
ERDAL ŞAFAK
Türk Emniyeti'nin alkışlanacak başarısı
Türk istihbarat...
Fırsatçı Chirac
Üyelik müzakerelerine başlama tarihi olan 3 Ekim yaklaşırken Avrupa...
Rakip gazeteyi arkadaşına aldırdı, medya tekeli oldu
Ülkenin en zengin işadamı Başbakan Berlusconi'nin Corriere della Sera...
Fener'den iyiyiz
Fener'den iyiyiz
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, SABAH'a iddialı konuştu:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu