kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Teröre karşı yeni düzenleme geliyor
MİT'ten hükümete: PKK dağılma sürecinde

Çiçek: Terörle mücadelede kesinlikle yetki esirgemeyiz.

Bakanlar Kurulu'na katılan MİT Müsteşarı, "PKK dağılma sürecinde olduğu için kendi ilan ettiği ateşkesi bozdu" bilgisini verdi. Bakan Çiçek de askerin "kısıtlı yetki" sitemi için "Yeni terör yasası 2 Eylül'e yetişecek" dedi.

Teröre karşı yeni düzenleme geliyor

Hükümet Sözcüsü Çiçek, Orgeneral Özkök'ün kısıtlı yetki" sitemi için yeni terörle mücadele yasasının 2 Eylül'e yetiştirileceğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün "Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütüne karşı mücadelesini kısıtlanmış yetkilerine rağmen özveriyle sürdürmektedir" çıkışının ardından toplanan Bakanlar Kurulu'nda "terörle mücadele önlemleri" masaya yatırıldı. MİT Müsteşarı Emre Taner, kabineye ayrıntılı terör brifingi verdi. Terör örgütü PKK'nın dağılma sürecinde olduğu, bu nedenle daha önce ilan ettiği ateşkesi bozarak yeniden eylemlere başladığı belirtildi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, yeni Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın 2 Eylül'e yetiştirileceğini belirtirken Org. Özkök'ün "kısıtlanmış yetki" sitemine de "Terörle müadelede yetki esirgememiz olamaz" yanıtını verdi.

TANER'E SORU YAĞMURU
7 saat süren Bakanlar Kurulu'na, son zamanlarda artan terör olayları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu mücadeleyle ilgili başlattığı yetki tartışması damgasını vurdu. Bakan Çiçek, MİT Müsteşarı Taner'in detaylı bilgi sunduğunu söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Taner, önümüzdeki dönemde alınması gereken önlemlere ilişkin değerlendirme yaparken, bakanların büyük bölümü MİT Müsteşarı'nı soru yağmuruna tuttu. Toplantıda, Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Terörle Mücadele Yasa Taslağı'yla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Terör konusunun hiçbir zaman devletin, hükümetlerin ve milletin gündeminden düşmediğini belirten Çiçek, şunları söyledi:

TERÖR YASASI YOLDA:
2004 yılı başında TMK'yı güncelleştirmek için bir komisyon kuruldu. Yeni TCK sonrası o komisyonu yeniledik. Komisyon çalışmalarına, üniversiteden ve kamuda ilgili kuruluşların temsilcilerinden 30 kişilik bir ekiple devam edildi. Tasarı taslağı 2 Eylül itibariyle Bakanlar Kurulu'na getirilecek. TBMM açılır açılmaz da sevk edilecek.

MGK'LARDA GÖRÜŞÜLÜYOR:
MGK toplantılarında, terör asayiş ve güvenlik konuları gündeme geliyor. Bu toplantılarda Genelkurmay Başkanı Org. Özkök ile zaten yüz yüze görüşüyoruz. 23 Ağustos'ta yeni bir toplantı var. Bir talep, ihtiyaç varsa biz bunun gereğini yaparız, çünkü terör konusunun Türkiye için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Hhiçbir siyasi iktidar insanlarının ölmesine göz yumamaz, bu noktada herhangi bir yetki esirgemesi içinde olamaz. Sanki bir yetki istenmiş, ona karşılık hükümet vermemiş gibi bir değerlendirme yapılmaması gerekir.

GÜVENLİK ÖNCELİKLİ MESELE:
MGK kurulduğu günden bugüne kadar dış ve iç güvenlik sorunları zaten bu kurulun değişmez gündem maddesidir. Bu konular sanki belli olaylardan sonra hükümetlerin gündemine giriyor, üzerinde duruluyormuşçasına bir yanlış algılama var, bunun üzerinden siyaset yapanlar var.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR TOPYEKUN MÜCADELE:
Terör konusu sadece güvenlik güçlerinin meselesi ve devletin bazı organlarının üzerine düşen bir olay değildir. Bu noktada mahalle muhtarından apartman yöneticisine kadar, sade vatandaş olarak hepimize düşen görevler var. Bir apartman yöneticisi apartmana giren çıkan kişiyi zamanında bildirebilse, Kimlik Bildirme Kanunu'na yeteri kadar uyabilsek, güvenlik güçlerine bilgiyi zamanında verebilsek, belki pek çok üzücü olayı önceden tespit edebiliriz..

ABD'DEN SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ:
Uluslararası camianın, sadece şu veya bu örgütü terör örgütü olarak tanımlanmasını yeterli bulmuyoruz. ABD'den bunun ötesinde somut adımlar atmasını bekliyoruz.Biz bundan daha öte bir işbirliğini, işin vahameti açısından arzu ediyoruz.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 ABD'den PKK ile mücadele sözü
 Dışişleri devrede
 Başbakan'dan tarihi mesajlar
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti anketinde ne çıktı?
Toplumun nabzını tutma...
MUHARREM SARIKAYA
Yıllık izin
Yıllık iznini kullanan yazarımız, yazılarına...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Diyarbakır yaklaşımı
Yarın Başbakan Tayyip Erdoğan, iki...
YAVUZ DONAT
"5 ayda 18 kiloyu nasıl verdim"
- Sayın Demirel kaç...
Dolce ve Gabbana'nın aşkını 'çocuk' bitirdi
D&G'nın ayrılıklarının ardındaki sır perdesi çözüldü... Dolce...
Modaya uyarken sağlığını bozma!
Uzmanlar uyarıyor: Sizin için trendy olmaktan önce sağlıklı olmak...
'Bebek ölümleri salgın olabilir'
'Bebek ölümleri salgın olabilir'
Prof. Dr. Haluk Eraksoy'a göre, son aylarda yaşanan bebek ölümleri...
Yabancı özel okulların taban puanları belli oldu
Yabancı özel okulların taban puanları belli oldu
1-3 Mayıs arasında kayıt işlemleri tamamlanan özel okullarda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu