İskoç kurabiyesi
Tereyağı, vanilya ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpın. Un ve pirinç ununu iki kerede katın, düz ve unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 3 dakika iyice yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün, her bir parçayı 0,5 mm. çapında açın. 8 cm. çapında daireler veya köşeli kalıpla kesip, yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri hafif sararıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarıp servis yapın. (10 adet) * 250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) * 1 tatlı kaşığı vanilya * 7 çorba kaşığı tozşeker * 2,5 su bardağı un (elenmiş) * 6 çorba kaşığı pirinç unu
|