kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Keçi peynirli tart

Keçi peynirli tart

Un, tereyağı ve tuzu ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. 3 çorba kaşığı suyu ilave edip, hamur hafif toplanmaya başlayıncaya kadar 2-3 dakika daha robotta karıştırın, gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha su ilave edin. Hamuru düz ve hafif unlu bir yüzeyde hafif sıkıştırarak toplayın, streçe sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki streç arasında 32 cm. çapında açın, strecin bir tanesini alın ve hamuru dikkatlice ters çevirerek yağlanmış 28 cm. çapında tart kalıbına dikkatlice yayın. İkinci streci de kaldırıp, hamuru tart kalıbının tabanına ve kenarlarına hafifçe bastırarak yerleştirin. Kenarlarındaki fazla hamurları kesin. Hamurun tabanına çatalla birkaç delik açın. Tart kalıbı ebadında yağlı kağıt kesin, hamurun üzerine yerleştirip, üzerine kurufasulye veya nohut koyarak hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kağıt ve üzerindeki malzemeleri alıp, hafif kızarana kadar 15 dakika daha pişirin. Soğuyuncaya kadar dinlendirin. Yumurta, krema ve limon suyunu iyice çırpın. Gravyer peyniri ve taze soğanı katıp, harmanlayın. Keçi peynirlerini tart hamurunun üzerine yerleştirin, kremalı karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı renk oluncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
(4-6 kişilik)
*
2,5 su bardağı un (elenmiş)
* 7 çorba kaşığı tereyağı (soğutulmuş, kesilmiş)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 3-4 çorba kaşığı su (soğuk)
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 120 gr. kars gravyeri (rendelenmiş)
* 2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 100 gr. keçi peyniri (3 kalın halka kesilmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 24-07-2005
 Zeytinyağlı kabak içi   / 23-07-2005
 Kimyonlu piliç kuşbaşı   / 22-07-2005
 Yazlık salata   / 21-07-2005
 Tarhunlu somon   / 20-07-2005
 Yanya köftesi   / 19-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 17-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-07-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Diyet tutkunlarının dikkatine!
Hanımlar dikkat! Diyet...
HAKAN & UTKU
Galatasaray'a transferde kelepir öneriler
Tanju Çolak:...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Mesleği kim seçecek?
Üniversite sınav sonuçları belli...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli yaz makarnası
Bol kaynar...
Evli bakireliğin baş nedeni tabular
Evli bakireliğin baş nedeni tabular
Toplumumuzda kadınlar cinsel açıdan kendilerini yeterince tanımıyor,...
Çocuklara iyotlu yetişkinlere iyotsuz tuz
Çocuklara iyotlu yetişkinlere iyotsuz tuz
Tiroit bezi, vücudun tüm dengesini alt üst edebiliyor. Çünkü tiroit...
Hamile değil kalmak istiyor
Hamile değil kalmak istiyor
Önceki hafta görkemli bir düğünle İbrahim Kutluay'la evlenen...
Keyifleri yerinde...
Keyifleri yerinde...
Milli binici Sencer Can'dan ayrılan Sevil Sabancı, iki ay önce...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.