Otlu makarna
Bol kaynar ve tuzlu suda makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda pişirip, süzün. Isıtılmış tereyağına sarmısağı katın, karıştırarak sararıncaya kadar 2 dakika soteleyin. Bezelyeleri ilave edin, 4 dakika pişirin, tuz ve karabiberi katıp, karıştırın. Delikli kepçe ile tavadan bezelye ve sarmısakları alın. Ayın tavaya zeytinyağını koyup ısıtın, sucukları ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Öbek öbek rokaları ekleyin, limon suyunu katıp, 1-2 dakika pişirin. 20 gr. parmesan peynirini rendeleyin. Makarna, roka, bezelye ve peyniri iyice harmanlayın. Kalan peyniri zar gibi ince dilimleyin, makarnanın üzerine serperek servis yapın. (4-6 kişilik) * 1 paket makarna * 2 demet roka (iri doğranmış) * 4 çorba kaşığı tereyağı * 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) * 1 su bardağı bezelye (haşlanmış) * Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 kangal sucuk (küp doğranmış) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 80 gr. parmesan peyniri
|