Sarmısaklı dürüm
Islatılmış nohutu süzün, üzerine çıkıncaya kadar ılık su ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirip, süzün. Nohut, zeytinyağı, yoğurt, tahin, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi derin bir kapta iyice harmanlayın. Dürüm ekmeklerini ikiye bölün, hazırladığınız harcı ortalarına paylaştırıp, rulo şeklinde sararak servis yapın. (4 kişilik) * 1 su bardağı nohut (ıslatılmış) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 çorba kaşığı yoğurt (süzme) * 1 çorba kaşığı tahin * 2 sap taze sarımsak (ince kıyılmış) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 2 adet dürüm ekmeği
|