kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Modern ama sert bir ağa
Modern ama sert bir ağa

atv'nin yeni dizilerinden 'Ateşli Topraklar' ekrana hızlı bir giriş yaptı. Dizinin en dikkat çekici karakteri ise 'Doğan Bey' oldu. Uğur Çavuşoğlu, canlandırdığı Doğan Bey'in aşırı sert tavırlarını şöyle açıklıyor: "Annesiz, babasız büyümüş ve çok acı çekmiş".

atv'nin yeni ve iddialı dizisi 'Ateşli Topraklar', izleyicileri ekran başına çekmeye devam ederken, dizinin en dikkat çekici karakteri Doğan Bey oldu. Uğur Çavuşoğlu'nun canlandırdığı Doğan Bey, babasının intikamıyla yanıp tutuşan, uçsuz bucaksız toprakların sahibi bir ağa. Dizinin belki de en acımasız karakteri olarak izleyicilerin karşısına çıkan Çavuşoğlu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu.

EKRANIN YABANCISI DEĞİL

Uzun yıllardan beri tiyatro yapan Çavuşoğlu, ekrana çok da uzak değil. Sanatçı, bugüne dek 'Ateş Dansı', 'Sahte Dünyalar', 'Devlerin Aşkı' ve 'Sıcak Saatler' dizilerinin kadrosunda yer almış. Ancak, daha sonra oyunculuk eğitimi almak için Londra'ya gitmiş. 'Ateşli Topraklar'la izleyicinin karşısına yeniden çıkan Uğur Çavuşoğlu, seyircinin Doğan Bey'e kızmasını sağlamaya çalıştığını söylüyor. Çavuşoğlu, "Doğan aslında modern bir insan. Bir çiftliğin hakimi ve insanlar üzerinde yaptırım gücü var. O hem modern hem de sert" diyor.

* Doğan Bey hangi özellikleriyle öne çıkıyor? Doğan sert bir adam. Modern anlamda bir çiftlik ağası. Daha önce babasının olan çiftliği geri alıyor. Babasının ölümüne tanık olmuş biri. Sert ve katı büyütüldüğünden acımasız bir insan. Ama onun da insani özellikleri var. O da aşık olabiliyor, kıskanıyor, o da sevebiliyor.

* Sanki biraz karamsar bir tip?... Evet, yetişme tarzından dolayı oldukça sert. Korkutucu bir zırhı ve maskesi var içinde. Ama daha sonra Alev'e aşık oluyor.

'BENİM DE BİR ZIRHIM VAR'

* Doğan ile benzer taraflarınız var mı? Mesela Doğan'ın bir zırhı olduğunu söylediniz...
Onun kadar katı değilim ama benim de bir zırhım var. Ama Doğan, aşırı sert. Farklı açılardan benzer taraflarım olabilir ancak ben böyle bir insan değilim. Doğan benim çevremde gözlemlediğim kişilerden aldığım bazı parçaları birleştirdiğim bir karakter.

* Neden izleyicinin, Doğan'a kızmasını istiyorsunuz? Aslında seyircinin hem Doğan'a kızmasını sağlamaya çalışıyoruz, hem de "Bunun sebepleri var" dedirtmek için çalışıyoruz. Bütün karakterlerin bir alt yapısı var. Doğan'ın böyle olmasının sebebi, acı çekmiş bir insan olması, annesiz ve babasız büyümesi...

'HERKARAKTERİN ÖYKÜSÜ VAR'

* Dizinin senaryosuna geldiğimizde, son dönemlerde belki de en çok işlenen konu öne çıkıyor. Yine bir ağa ve etrafında gelişen olaylar...
Çok orijinal bir senaryo değil. Daha önce yapılmış yapımlarda gördüğümüz bazı şeyleri burada görmek mümkün. Fakat ince düşünülmüş bir senaryo. Her söz ve her sahne üzerine çok düşünülmüş. Ama en önemlisi her karakterin bir öyküsü var. Uzun zamandır böyle bir senaryoyla karşılaşmamıştım açıkçası. Benim elime senaryo bu öykülerle birlikte geldi. Bu dizide bütün detaylar gözler önüne seriliyor. Bir toprak hikayesi olması nedeniyle seyircinin ilgisini çekeceğini düşündüm. Dizide küçük yerlerdeki yakın ilişkilerin dramasını yapmaya ve oynamaya çalışacağız. Bunun dışında hırslı bir erkek ve hırslı bir kadının iktidar mücadelesini seyrediyoruz.

* Ağa karakteri canlandırıyorsunuz, daha önce bu tarz bir rolde oynadınız mı? Daha önce de tiyatroda bir ağa karakterini canlandırmıştım. Taziye'de Murathan Mungan'ın yarattığı Bedirhan Ağa'yı oynadım. O bizim anladığımız anlamda bir ağaydı. Ancak Doğan öyle değil. Doğan Bey biraz daha modern bir insan. Bir çiftliğin hakimi ve bir hegemonyası var insanlar üzerinde. Modern ama sert bir ağa.

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'En sıcak' karnaval başlıyor
 Sezen en büyüklerden biri
 Gamze Sertab'ın izinde
 Türkiye'siz Avrupa olmaz
 Anılarda kalacak!
 Kuşlar Boğazkent'i terk etti
 İdeal ruh eşleri Kova ve Terazi
 'Garip' proteze alışamadı
 Atlı jandarma timi
 Tekerlekli pansiyon
 Düzeltme ve özür
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Soğanlı tart

Un ve tereyağını...
Eğitimsizlik en büyük sorun
Eğitimsizlik en büyük sorun
Yapılan araştırmalar, cinsellik konusunda Avrupa'yla aramızda hâlâ...
'Tarkan'ı oynamıyorum
'Tarkan'ı oynamıyorum
Komedi dizilerinin sevilen oyuncusu Tardu Flordun, 'Davetsiz Misafir'...
'Selvi Boylum Al Yazmalım' ' sahneye çıkacak
'Selvi Boylum Al Yazmalım' ' sahneye çıkacak
Sadri Alışık Küçük Sahne Tiyatrosu, Türk sinemasının'en güzel aşk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.